[]

Almanya'da nereye gitmeli?

Berlin dışında nereleri gezmeli Almanya'da? Köln-Hamburg-Münih-Frankurt düşünüyoruz ama ona gitmeyin şuna gidin derseniz değiştireceğiz (Hamburg'dan hiç emin değiliz).




 
hamburg takılmaca için güzel şehir. ama biz 3 türk erkek olduğumuz için(teker teker girmeye çalışsakda) hiç bir cluba almadılar :D


  • konskenkova  (02.11.15 15:43:55) 
potsdam
munih

  • for the record  (02.11.15 15:50:20) 
şu rotaya bakabilirsin..

www.romanticroadgermany.com

Frankfurt almanya'nın finans merkezi. açıkçası eş dost yoksa tavsiye etmem.
Hamburg u çok severim ben. kanallarıyla kocaman caddeleriyle, bohem cafeleri
ve eğlencesiyle inanılmaz bir şehir. oraya gitmişken bremen'i de görebilirsijniz
1 saat mesafede. köln'de meşhur kathedral var. doğa seviyorsan heidelberg'i tavsiye ediyorum...
  • omonia  (02.11.15 15:52:30) 
Araba meraklısıysanız Stuttgart'a mutlaka gidin. Porsche ve Mercedes Benz müzesi var. İkisine mutlaka gidin.
Regensburg'u ekleyebilirsiniz. Frankfurt'ta bence bir şey yok. Belki Nürnberg de eklenebilir bi ihtimal.

  • roket adam  (02.11.15 15:53:50) 
Bunlarin disinda Heidelberg ve Dresden cünkü bu ikisi diger alman sehirlerinden farkli. Ayrica berlin yakininda potsdam. Doga sevenler icin Schwarzwald.

Benim kisisel düsüncem almanyanin en iyi sehri Berlin. ama berlinin genel turistik yerlerinin disinda güzel yerleri gizili saklidir. Berlini gezip de "berlin dedikleri bu muymus?" diyen de cikar cok begenen de. Taksim gibidir yani, tüm iyi yerler gizli saklidir. Ama turstik yerleri de almanyanin geneline göre cok daha iyidir, cünkü cok müze var ve ikinci dünya savasi gibi büyük tarihi var. Berlin en güzel zamani yaz ve yilbasindadir. Ikinci güzel sehri Hamburg. cünkü deniz var. yazin cok daha iyi olur. Köln kücük fakat turistik olarak idare eder. Münih daha büyük ama ortalama bir alman sehri. Frankfurt icin 1 gün yeter, fazla bile.
  • emrahday  (02.11.15 16:00:56) 
Frankfurta gitmeyon, dresden, freiburg, nürnberg sehir olarak cok guzeller.
Leipzig de fena degil ama kucuk.

  • kuehles blondes  (02.11.15 19:23:17) 
araba var ise Bavaria'daki koyler guzel diyorlar herkes.
Frankfurt en son secenek olmali.
Hamburg ve Munih esit derecede guzel diyebilirim, belki Munih bir adim onde olabilir bana gore turist olarak gezme acisindan.
Koln'e gitmedim.
Leipzig'de hic bir sey yok, Frankfurt daha iyi.
Munih'de BMW muzesi ve ayrica asiri unlu ve guzel Deutsches museum (ismi hatali yazmis olabilirm) var/
  • jedilance  (02.11.15 19:32:40) 
nelerden hoşlandığınıza göre sorunun cevabı değişebilir. münih'e gideceksiniz nürnberg'e de uğrayabilirsiniz. neuschwanstein şatosunu ziyaret edebilirsiniz bavyera da. köln ve hamburg münih'e oldukça uzakdır bu arada.


  • burya  (02.11.15 19:40:03) 
dresden heidelberg münih


  • limoncello  (02.11.15 20:16:31) 
köln ve frankfurttan vazgeçtik. hamburga yakın diye bremen'e de gidelim dedik. münih yerine heidelberg ve dresden yapabiliriz. arabalara hiç meraklı değiliz. hala önerilere açığız, bir de illa şehir olarak değil ama "falanca şehirde şöyle güzel bir şey var çok bilinmiyor" derseniz çok iyi olur bizim için. çok teşekkürler.


  • rivulet  (02.11.15 20:39:26) 
hamburg'da airbus fabrikası var mesela


  • burya  (02.11.15 20:43:25) 
Frankfurtta 3 gün kaldım. Öncelikle büyük bir şehir, yani kalabalık ve kötü yapılaşmış, almanyanın diğer şehirlerinden farklı olarak... evet gökdelenleri var, ama bana ilginç gelmedi. tam merkezinde mimari yapısı farklı avm var, koşarak uzaklaşmak istedim.
benim tek sevdiğim arkadaşımın götürdüğü, stylish bir cafe/bar konseptli bir mekan oldu. bir de yakınında Mainz diye daha kültürel, yöresel bir yer, çok daha tercih edilesi bir yerdi...

Bremen'e kesin giderseniz, onla ilgili tavsiyeler verebilirim.
  • omonia  (03.11.15 14:27:21) 
Dresden'e gitmiştim ben çok bir şey yoktu şehirde, yarım günde gezersiniz bir de çok güzel bir parkı var. Ha bir de hijyen müzesi var o baya zevkliydi bence. Bir de oradan trenle gidilen bir orman var, ben gidemedim arkadaşlar gitti ama çok beğenmişlerdi doğada yürüyüşü falan seviyorsanız güzel olabilir


  • peki madem  (03.11.15 14:33:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.