[]

Seçimle İlgili Tuhaflık - 2 küsür milyon yeni seçmen

7 haziran seçmen sayısı: 54 milyon 800 bin
1 kasım seçmen sayısı: 57 milyon

fark 2 milyon 200 bin

bu fark sebebiyle 7 haziran katılım oranı %86.6 iken 1 kasım katılım oranı %85, yanı oy kullanan kişi sayısı yaklaşık 1 milyon artmasına rağmen katılım oranı düşmüş.

bunun tek bir doğal sebebi olabilir, geçtiğimiz 5 ayda 2 milyon 200 bin kişi 18 yaşını doldurdu ve oy kullanma hakkı kazandı.

soru: türkiye nüfusunu düşündüğümüzde geçtiğimiz 5 ayda 2.200.000 kişinin 18 yaşını doldurması mümkün müdür? bununla ilgili eldeki verilere ulaşıp değerlendirebilecek varsa çok iyi olur. evet türkiyede genç nüfus çok fazla ama bu kadarı da çok geldi bana.

 
hocam sorman, sorgulaman iyi şeyler ancak nasıl bir sonuca ulaşmayı düşünüyorsun ki? medeni bir avrupa ülkesinde de yaşamıyoruz ki sonuçlara itiraz edebilelim. bence akıntıya karşı kürek çekmek olur, çünkü atı alan üsküdarı geçti bile. yani bir şey değiştireceğinizi sanmıyorum. buna ayrılacak zaman daha verimli kullanılabilir.


  • etna  (02.11.15 15:18:53) 
@etna itiraz etme etmeme meselesi değil, gerçek durum ne onu öğrenmek istiyorum. türkiye'de nüfusla ilgili çalışmalar sık, düzenli bi şekilde yapılır bildiğim kadarıyla. eğer bu 2.200.000 kişinin 5 ayda 18 yaşını doldurması olağan bir durumsa geçmişte elde edilmiş çalışmaların verileriyle bu doğrulanabilir.


  • loser blueser  (02.11.15 15:21:27) 
secim.haberler.com

ntv'deki yurtdışı hariç olabilir
  • loser blueser  (02.11.15 15:25:47 ~ 15:26:29) 
7 haziran toplamı 57 milyon'a yakın:

www.ysk.gov.tr

www.ysk.gov.tr
  • theconqueror  (02.11.15 15:50:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.