[]

Arızalı ürün ve değişim talebi hakkı

Merhaba,

Bir elektronik ürün için hangi durumlarda değişim talep etme hakkımız var? Yasal durum hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim. Aşağıya biraz gereksiz ayrıntılarla yazdım. Teşekkürler...

Yaklaşık 1,5 yıl önce bir bilgisayar aldım. ASUS diye güvenip aldım ve ortalamanın üstünde de bir fiyatı vardı (16GB RAMli filan bir şey). Kutuyu açıp incelerken fark ettim ki touchpad yamuk, blueray sesli çalışıyor filan, gidip Bimeks'ten (aldığım mağazadan) değiştirdim. Yaklaşık 1 yıl sonra ekranda temassızlık olmaya başladı, birkaç gün sonra da menteşesi kırıldı, kabloları filan ortaya çıktı. Servise götürdüm, menteşeyi ve kapağı (lcd paneli değil, sadece kapağı) değiştirdiler. Dün yine ekranda temassızlık olmaya başladı, bugün yine servise götürdüm ve değişim istediğimi söyledim. Ancak 4 kez parça değişimi olması durumunda değişim hakkımın olduğunu söylediler. Muhtemelen onarıp verecekler. Bu üründe bir tasarım hatası olduğunu düşünüyorum, çünkü kapak açılıp kapansın diye yapılmıştır, ben de hassas olduğunu düşündüğüm için çok dikkatli kullandım, ya iki taraftan ya da tam ortadan dengeli olarak açıp kapatıyorum. Hatta epeydir korkumdan, çantamda bilgisayar bölmesi olmasına rağmen, kabarcıklı poşetlere sarıp taşıyorum psikopat gibi.

 
4 farklı sorun, 3 aynı sorunda değişim oluyor.


  • atom karincanin torunu  (02.11.15 15:08:49) 
"Aynı sorun" tanımını da teknik servis yapıyor herhalde. İlk sorun için menteşe kırığı, ikinci sorun için temassızlık deyip farklı sorun sayabilirler bunları herhalde. Aslında üçü de aynı sorun, kasanın iyi tasarlanmamış olması sebebiyle montaj sorunları. Biraz göz attım da, menteşe ile ilgili sorun yaşayan çok kişi varmış.


  • fadetoreality  (02.11.15 15:57:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.