[]

Yurtdışına yatırım yapmak

Selamlar,

Yurtdışında gayrimenkul almak gibi bir niyetimiz var. Bir Türk ailesi olarak kiraya verip gelir elde etmek istiyoruz. Tercih ettiğimiz ülkeler, Batı Avrupa ve Amerika/Kanada.

Nerelerden almalı, bize ek faydaları ne olabilir (oturum izni, vatandaşlık, vergi muafiyeti / kolaylığı, vb.)

Bilgisi / önerisi olan paylaşabilir mi?

p.s. bütçe 500.000 euro / 550.000 dolar

 
vatandaşlık veriliyorsa ki sanmıyorum ve gidip o ülkede yaşamayı düşünmüyorsanız istanbul'dan elde edeceğiniz geliri bu ülkelerde elde etmeniz zor bence. zira vergi oranları yüksektir. bir ara abd'de kriz olup konut fiyatları düşünce aracılar türemişti. belki onlardan biriyle görüşebilirsiniz.


  • merhum  (02.11.15 13:31:52 ~ 13:32:19) 
bu civarlarda yatirim yapip bir cok ulkede vatandaslik alabilirsiniz. o ulkede ev sahibi olmanin vizeye bile etkisi hotel rezervasyonu kadar oluyor maalesef.


  • incredible gavat  (02.11.15 13:37:47) 
oha duyuruda 1.5 milyonu olan da gördüm ya artık gam yemem. çıta iyice yükseldi.

yardımcı olmayı çok isterdim ama biz fakiriz. aradığınız şarkı, film falan varsa onu bulmaya çalışayım.
  • sanxis  (02.11.15 15:03:58 ~ 15:05:26) 
kanada'da bu fiyata alabileceğin ev ile paranı ancak 50-60 senede çıkartırsın. hem vergileri, hem yaptırımları bizden oldukça farklı. ev alalım kiradan ciddi para kazanırız mantığı yok. göçmenler hariç herkesin evi var.

aynı zamanda kanada'da ev satın alman vatandaşlık hakkı kazandırmıyor. avustrulya senelik 1.500.500 au$ ile yatırımcı vizesi veriyor..
  • try again fail again fail better  (02.11.15 15:14:15) 
avrupa ülkelerinde kira öder gibi ev sahibi olunduğu için ev alıp kiraya vermek çok mantıklı değil bence.
Amerika'da güzel fırsatlar yakalanabilir ama iki tane sorunlu kiracıda pes edebilirsiniz.
belçikada bir evimiz var inanın emlakçıdan mail gelecek diye ödüm kopuyor.
Size tavsiyem paranızı tek bir şeye bağlamayın, en az yarısıyla arsa alın. Ev alacaksanız bekleyip çok iyi fiyata alıp kısa vadede karı realize edin.
  • spankenstein  (03.11.15 08:01:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.