[]

oyların erkenden acıklanması

müşahit bazı arkadaşlar sayımlarımızı daha bitirmeden acıklandı bu nasıl oluyor diye işkilleniyorlar. var mı aslı? bizzat yasayan var mı?




 
iş yerinde 2 sandık görevlisi memur 1 sandık başkanı olan arkadaş var . sayım işi akşam 18:15 gibi bittiğini söyledi. gerisi tutanak ve oyların götürülmesi. 18:15-18:30 arası biten sayım resmi olmasa bile genel merkezlere,haber ajanlarına anında iletiliyor.


  • 1917  (02.11.15 09:44:55) 
doğuda 1 saat erken bittiği için biz burada sayıp ysk'ya götürene kadar onlar açıklamış oluyor.

batıdakilerin sayımı esnasında ysk'nın açıkladığı rakamlar doğunun oyları aslında.
  • tolga asp  (02.11.15 09:57:15) 
açıklanan sonuçlar resmi değil. ama yine de erken açıklandı gibi geldi bana.

istanbul'un nispeten küçük, sessiz sakin bir mahallesinde sandıkta müşahit olduğumda sayımın ne kadar zor olduğunu anlamıştım.
zarfların tek tek açılıp oyların odada bulunan herkesin görebileceği şekilde gösterilmesi, evet mührünün çizgi dışına çıkması/başka bir bölümde mürekkep lekesi olması vb sebeplerle oyun geçerli sayılıp sayılmayacağının tartışılması, olmadı açılıp tekrar kuralların okunması, oy pusulalarıyla ilgili sorunlar, sayıların tam tutmaması, tekrar sayılması vs bayağı bir vakit almıştı. hele sandık başkanı tam bir maldı, kafası basmıyordu bir türlü hesaplara. o yüzden bilemedim yani.
ayrıca her sandıkta en az 10 kişi gibi bir durum yok, büyük şehirlerdeki bazı sandıklarda ancak. küçük illerin küçük köylerinde neler neler oluyor, sandıkları eve götüren bile var.
  • peggy  (02.11.15 11:31:20) 
Sandık başkanıydım. Saat 18:00 gibi sayım işlemi bittiğinde onlarca adamın elinde sayım cetvelleri vardı.Düzgün bir sistemleri varsa -ki var- hem gazeteciler hemde partililer sonuçlara çok hızlı ulaşabilirler.Tek pusula olduğu için sayması oldukça kısa sürüyor.saat 18:00 de tamamladığım sonuçları sisteme 21:30'da girdiler.Saat 22:30 gibi ise Ankara etimesgut için neredeyse tamamı girilmişti. Özet olarak sonuçlar erken açıklanmadı diyorum ben


  • delicevat  (02.11.15 15:59:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.