[]

bu bilgisayar nasıl canavara dönüştürülür?

mid 2012 mac'im var. detaylar resimlerde yazıyor. bilimum after effects, photoshop vb. programlar kullanıyorum ve makinanın canavar gibi çalışmasını istiyorum. ne yapmalıyım sizce sayın bilişimciler?




 
Ezbere sayiyorum. Ssd ve ram ilavesi. Zaten baska da bir sey yok.


  • floydian  (01.11.15 21:16:23) 
SSD derken? sıfır teknolojiden anlayan birisi varmış gibi... :)
ram ilavesi derken, sanırım şu an bütün SLOTlar dolu, yeni yüksek ram mi takmalıyım?

  • someone of god  (01.11.15 21:17:42) 
aaa benimkinin aynısı:)

4gb ram ve ssd takviyesi yaparsan çok farkeder.

örnegin su an yaklasık 60 saniyede açılan bu bilgisayar, 10-12 saniyede açılıyor. program 5 kere zıplıyorsa 1-2 kere zıplıyor:)

ram
www.vatanbilgisayar.com

ssd
www.vatanbilgisayar.com

tabi almadan bi sor görevliye "macbooka alıyorum olur dimi" diye uyumlulugundan emin ol bunlardan alıcaksın.
  • cokponcik  (01.11.15 21:29:03 ~ 21:39:33) 
tek slotsa 8gb tek modül alman gerekir yükseltmek için iki slotsa 2x2 değildir zaten herhalde tek 4'dür... ikincisini alır eklersin.
ssd de hdd yerine takılıyor. msata filan varsa ayrıca da takabilirsin. modele bakmaya üşendim şimdi lolde maç başlıyor.

  • ucan spagetticanavari  (01.11.15 21:31:26) 
ssd 2. bi bellek ama ram den yemeyen bellek. onu taktırdığın zaman bütün uygulamaları ssd ye yüklüyorsun. ve pc nın c, d gibi bellekleri boş kaldığı için pc uçuyor.

128 gb bana yetiyo ve içinde win ve adobe nin tüm programları yüklü ki şu halıyle bıle 3 te 1 i boş. 1tb lik asıl bellek ise bomboş. her şeyi ssd ye atabılıyorsun yanı ok?

ama cd rom un yerıne taktırman lazım. mac lerde nasıl oluyo bılmıyorum tabi. yenı pc lerın çoğunda direk içinde oluyo. senın ekstradan taktırman lazım.
  • kupigometa  (01.11.15 21:33:50) 
SSD hard diskten çok daha hızlı çalışan veri depolama ünitesi olarak düşünebilirsin. Bilgisayarım 5-10sn de açılıyor falan diyenler işte hep bu ssd kullananlar. Programların daha verimli donmadan çalışmasını istiyorsan da ram takviyesi yapacaksın. Ondan sonra bilgisayarın uçuşa geçer. İmkanın varsa 2x8gb ram tak. +240Gb da bir ssd tak. Olmadı 8gb ram de idare eder. Ram'i takmak falan kolay ancak ssd için optimizasyon yapılması gerekli. Bazı ayarların açılıp kapatılması falan lazım. İnternette hepsi var kendine güveniyorsan yapabilirsin.


  • schmendrickinkukuletasi  (01.11.15 21:52:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.