[]

Seçim sonucundan terör olayları nasıl etkilenir ?

Akp'nin tekrar tek başına iktidar olması ve DTP'nin istedigi oranda meclise milletvekili sokması sonucu terör olayları nasıl bir seyir izler önümüzdeki günlerde sizce?




 
ne olacağını gene zaman gösterir de, irtica & terör elele şekline bir durumla karşılaşmayız umarım.


  • can itin  (23.07.07 00:15:56) 
o "bağımsızlar" isteklerini dile getirir, yerine getirilmezse üç beş çapulcu sağı solu patlatır, dediklerini yaptırırlar. iktidarın boynu zaten eğik, boynu tutulmuş resmen.

kısacası operasyon, sert tepkiler vs gibi şeyler beklemeyin hayal kırıklığı yaşarsınız. ömrümde böyle bir üzüntü yaşamadım, allah düşmanımın başına vermesin.
  • kimlanbu  (23.07.07 00:35:47) 
Kısa olmayacak bir süre terör olayları ciddi şekilde azalacak, hatta sıfıra yaklaşacaktır. 20 küsür vekil ile pkk tezlerini meclise taşıyan, bunu yaparken akp'den de direk veya dolaylı alan bulan dtp, pkk dağ kadrosunu, meclis içinde kartlarını zayıflatmamak için tatile gönderecektir.

Bu haliyle hem barışçıl kisveli meclis hareketlerini güçlendirecekler, hem seçim sonrası terörden en çok zarar görecekle olan iktidar akp'ye buraya kadarki hizmetlerinden dolayı teşekkür etmiş olacaklar, hem de terörü tırmandırma şalterini ellerinde tuttuklarını imaen ispatlayarak bir koz kazanacaklardır. Öyle veya böyle gecikilmiş olsa da, baskın etkisi ortadan kalkmış olsa da, silahlı kuvvetlerin olası kuzey ırak operasyonundan örgüt dağ kadrolarını da koruyacaklardır, çünkü terör azalınca ırak'a operasyon kararlılığı azalacaktır.

Terör açısından girilen bu lale devri mecliste akp-dtp gizli anlaşması akp'ye reel zarar vermeye başlayıncaya kadar sürecektir.
  • delikan76  (23.07.07 00:50:15) 
akp nin zaten operasyon işine soğuk baktığı biliniyor. şimdiye kadar bu iş bu kadar gündemde olduysa akp nin yükselen milliyetçilik dalgasından çekinmesinden dolayıdır. şimdi seçimden bu kadar kuvvetli çıktıktan sonra daha sağlam duracaklardır bence. operasyon ihtimalini her zamankinden uzak görüyorum ben.


  • chavezding  (23.07.07 01:06:32) 
ben de benzer şeyleri düşünüyordum. o yüzden dtp her ne kadar pkk destekçisi olsa da mecliste temsil edilmeleri en azından onları bir süreliğine zorunlu eylemsizliğe itecektir. bu da belki 5 sene boyunca şehirlerde güvenli yaşayacağımız ve mehmetçiğimizi kaybetmeyeceğimiz anlamına gelir elbet ama bir eski generalin dediği gibi, terör örgütü eğer görünürde olay yapmıyorsa el altından örgütlenir gücünü artırır. yani terör tam anlamıyla hiç bir zaman bitmez.


  • nihilanth  (23.07.07 11:42:26) 
oslamnli imparatorlugunun lale devri gibi bir donem izleyecegiz. seziyorum, 1-2 senede teror olaylari ciddi azalacaktir. dtp destekli bagimsiz adaylar pkk'nin goruslerini meslise tasirken diger yandan akp kendileriyle anlasabilmek icin cesitli yollari deneyebilir. tabi, akp'nin yaninda cevresinde bahce citi gorevi gorup sorgusuzca oy verenler "hop, dtp ile koalisyon kurmussunuz" dediklerinde ufaktan fokurdamalar olacaktir.

su anki hukumein durumu turgut ozal'in basbakanligina benziyor. bir sonraki secimlerde tumba diyorum bunlar icin.
  • hlathguth  (23.07.07 14:08:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.