[]

bu merve boluğur başlığı yüzünden uçurulanlar

olm ayıptır günahtı ya. biraz saçma(ki saçma da değil aslında, konuyla ilgili) bir bkz verdik diye yazar mı uçurulur? debeye girdiğim gün uçtum. yok böyle bişey. başka var mı uçan? :D




 
icimin yaglari eridi gercekse.


  • bohr atom modeli  (01.11.15 01:29:29 ~ 01:29:49) 
beter olsunlar :)


  • fasulyek  (01.11.15 01:30:09) 
çöp entry giren yeni yazarlar uçuruluyor artık, neyse ki uçuruluyor ^^


  • devilred  (01.11.15 01:33:40) 
yahu bir uyarı yapılır en azından. hiçbir şey söylemeden adam uçurmak da nedir? benim için problem değil zaten ilk uçuşum da değil. diğer uçuşumda hak etmiştim ama bunu hak ettiğimi düşünmüyorum. yine yazar olurum sorun yok ama bugün yapılan haksızlıktan başka bir şey değildi.


  • spina scapula  (01.11.15 01:36:25) 
spina scapula fotmatı sikip sonra ama neden demeye hakkın yok. haksızlık da değil.


  • fasulyek  (01.11.15 01:38:29) 
başınıza gelmeyince çok rahatsınız. birgün saçma sapan bir nedenden dolayı uçurulmanızı görmek isterim. verdiğim bkz direk başlıkla ilgili bir bkz'dı. diğerlerinden farklıydı. okumadan art arda silmişler.


  • spina scapula  (01.11.15 01:43:57) 
neydi o bakınız?


  • devilred  (01.11.15 01:45:23) 
formatın ebesiyle yakartop oynayan herkesin uçurulması şart. ama merve boluğur yüzünden atılanlar bu sebeple atıldıysa adaletsizlik olur. komple spor başlıklarına girenlerin %95'inin atılması şart bu kafayla


  • rakicandir  (01.11.15 01:52:25) 
top adamın
ister oynatır
ister oynatmaz.
  • titiraprap  (01.11.15 01:54:09) 
doğal seleksiyon.

biraz azalın lan yeter sığmıyoruz artık yer kalmadı sözlükte.

not: merve boluğur olayı ne bilmiyorum. herhalde format siken bişeylerdir. formattan uçan insan görmek bile sözlüğün geleceğine dair az da olsa umut verdi.
  • sir gawain  (01.11.15 02:03:24 ~ 02:15:04) 
çok iyi olmuş.


  • sayns  (01.11.15 02:33:39) 
ne uyarisi, kurallar belli acip okusunlar bi zahmet.
keske hep boyle titiz olsalar...

  • chaotic good  (01.11.15 02:36:14) 
sakin olun la bebeler. tamam anladık çok mutlu oldunuz.


  • spina scapula  (01.11.15 02:55:13) 
sakin olun la bebeler ne yahu :D
derdin var ki gelip duruyu acmissin, biz de soruna cevap vermisiz.
bence sen sakin olmalisin sayin "bebe"
  • chaotic good  (01.11.15 02:57:17 ~ 02:57:37) 
'fotmatı sikip sonra ama neden demeye hakkın yok. haksızlık da değil.'

fasulyek'e kelimesi kelimesine katılıyorum. .mk sözlüğün bir tarafına koydunuz, yapacağınız espiriye güleyim, senin gibiler yüzünden artık entry okuyamıyoruz, yazmaktan da vazgeçeli çok oldu. başlığı açıyorum ve elli sayfa muhteşem komik ve birbirinden eşsiz bakınızlarla başlığın .mına koymuşlar, sinirim bozuluyor ve kapatıyorum.

çok iyi olmuş, çokta güzel olmuş. umarım artarak devam eder. ayrıca çok mutlu olduk, gelip burada millete sırtarma.
  • air  (01.11.15 03:20:11 ~ 03:35:36) 
(bkz: sallandıracaksın üç beş tanesini taksim meydanında)

şaka bir yana, bence iki taraf da haklı. bunu format faşisti olarak söylüyorum. tek bir başlıktaki geyik entry'leri yüzünden yazarların çatır çatır uçurulması doğru değil. bu tip denyoluklar her gün yapılıyor çünkü. tek farkları, merve boluğur başlığında 200 çöp entry oluyorsa, onlarda 50'de kalıyor rakam. yine çöp. o da çöp, bu da çöp.

şimdi "onu silmiyoruz diye bunu da mı silmeyelim?" diyebilirsiniz. bu mantık başka yerlerde işler ama sözlükte işlemez çünkü trollük yapanların çoğu hem sözlüğe kaydolmanın/sözlük hesabı almanın kolaylığına hem de trollüğün cezasız kalmasına güvenerek yapıyor bunu. ben de bakınızlardan ibaret, saçmasapan bir sürü entry giriyorum. neden? canım istiyor. neden? karşılığında yaptırım olmayacağını biliyorum. moderasyonun bu sistemi baştan oturtmuş olması, "sözlük yazarlığı yapıyorsan ayağını denk alacaksın" demesi gerekiyor. "kuralları okuyun" diye kestirip atmakla olmaz bu. o zaman adam sana sorar, okumamış olan diğerlerini neden atmıyorsun diye.

sözlük çok berbat bir halde. dün uçak düştü mesela, 50 entry varsa sadece 5'inde kazayla ilgili şey var. ya tamam espri yapılsın yapılıyorsa ama aynı şey 10 kez yazılmamalı. o uçak kazası başlığına giren insan, kazayla ilgili elle tutulur bir şey okuyabilmeli. nerde. tamamen çöp içerik.

e şimdi sen bunları silmezsen, denetim sağlamazsan adam merve boluğur başlığında geyiği gördüğü zaman yazar. tamam formata uyalım, dikkat edelim de ekşi sözlük yani alt tarafı, topuk selamı verip de entry girecek disiplini beklemeyin insanlardan. siz kurallarınızı, tavrınızı koyun; bunlara uygun hareket edin, o zaman bunlar zaten olmaz. olduğunda da uçurursunuz, kimse çıkıp "neden uçtuk lan?" diye sormaz.

ben sözlükte hala yazıyorum, hala okuyorum çünkü tüm iğrençliklerine rağmen şahsen çok fazla kişiye ulaşabildiğim bir platform. buna karşılık, kanlı canlı birisi olsaydı feci marizlerdim bu aq sözlüğünü. dinlenip dinlenip döverdim. işkence ederdim. öyle nefret ediyorum ortamdan. ve dikkat çekmek istediğim nokta şu: ortada denetim olmadığı için, benim gibi düşünen insanlar bile mütemadiyen sözlüğün anasını skiyor. çünkü diyorum ya, insanız olum hepimiz, sözlükte yazıyoruz alt tarafı. denetim yoksa bir yerden sonra kayış kopuyor. "bazı orospu çocuklarına kapak olmuştur" yazıveriyorsun. niye yazmayasın ki, içinden gelmişse? ne uçuran var ne uyaran.

moderasyon şu an ne durumda bilmiyorum ama bence ACİLEN mevcut yazar popülasyonunu kontrol edebilecek bir grup oluşturulmalı ve yazar alımı titizlikle yapılmalı. sözlükte bu kadar adam olacaksa, bunların yazdıklarını denetlemekle yükümlü yine çok sayıda adam olmalı. yok eğer moderasyonla ilgili geliştirme yapılmayacaksa, sözlüğe alım kısıtlanmalı.

biz zamanında burayı "elit ortam" diye sevdik. her türden adam vardı ama işte o türlerin nispeten düzgün insanlarıydı çoğu. bir şey arıyorsak sözlüğe bakardık. şimdi gavatlar helsinki başlığına giriyor, "bilen yeşillendirsin" yazıp çıkıyor. e aç oku entry'leri aptal adam, neden yazılmış onlar?

bu tiplerin çatır çatır uçurulması lazım işte. 2005'te çöp entry oranı %20-30 idiyse şu an %80-90'a varmış durumda bu oran.

neyse ya. bunlar yıllardır konuşuluyor. bir bok olduğu da yok. yine olmayacak. o yüzden ben de sözlük formatına ve büyüklerine saygılı, normalde son derece efendi bir adam olmama rağmen, maç başlıklarında beşiktaşlılarla kavga etmeye devam edeceğim. çünkü kimsenin zkinde değil.

(bi de şimdi "al ulan moderasyon" deyip çat diye uçuruyolarmış beni... abov)

***

edit: kendimce en önemli gördüğüm şeyi söylemeyi unutmuşum. şu subjektif entry'lerin yasaklanması lazım artık. hayatımda bu kadar aptalca bi şey görmedim ben. ulu'da yasaktı ne güzel, hala öyle mi bilmiyorum.

ya bi dondurma için "beğendim" yazarsın başlığa, bu kabul edilebilir. referanstır bu çünkü. başlığı açan birisi, "sözlükte birisi beğenmiş" der. ama bakın mesela oy ve ötesi başlığında birisi entry girmiş az önce, "sevgilimin de bulunduğu oluşum" gibisinden.

oğlum siz manyak mısınız? bize ne bundan aq? böyle saçmalık olabilir mi ya? anı değil bi şey değil, tek cümlelik tanım sıçıp gitmiş. bunun olmaması lazım.
  • der meister  (01.11.15 03:51:12 ~ 04:40:29) 
olm konu ne la biri ozet gecsin


  • hjarteblod  (01.11.15 05:49:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.