[]

yuzme vs. hiit

Yav arkadaslar siz istanbul gormus insanlarsinizdir bu hiit ne ola siz bilirsiniz.

Saka bi yana daha obce hiit yapmadim kabaca biliyorum ancak bir yandan da oldukca tecrubeli ve iyi oldugum bir alan olan yuzme var. Simdi hiit denen seyi yuzmeye uygulayabilir miyim olursa nasil olur olmazsa hic mi olmaz?

Amac saglam yag yakimi saglamak(zaten kilo veya yag sorunum yok ama amacim yuzde 10 altinda bir yag orani)

 
yüzerek kilo vermeyi ben başaramadım. 7 ay boyunca, haftanın 3 günü çeşitli şekillerde denedim. karnitin kullandığım bi dönem de dahil. ha ama eşşek gibi kas yaptı. jogging tavsiye ederim.


  • aşksız prens  (31.10.15 19:57:31 ~ 19:57:47) 
kisin ne yuzmesi basina is alma olm dellenme


  • chaotic good  (31.10.15 20:00:17) 
Kas nasil yapti ya. Emin misin sadece yuzerek olduguna?

Asil kisin yuzulur :)
  • floydian  (31.10.15 20:03:25) 
Yüzme çok yağ yaktırmaz diye okumuştum. Iki sebebi var hem yüzdükten sonra at gibi acıktırması, hem de soğuk suya girince vücuttaki reflekslerin yağları koruma altına alması. Bence HIIT'i koşarak daha rahat yaparsın.


  • Haldamir  (31.10.15 20:13:06) 
yüzmek insan vücudunda ki bütün kasları çalıştırıyor. düzenli ve sistemli yüzme ile oldukça güzel bir vücuda sahip olunabilir.

not: pro yüzücü

edit: hiit'i koşarak daha rahat ve etkili yapabilirsin. doğası gereği yüzme esnasında efektif bir şekilde hiit gerçekleştiremeyebilirsin.
  • air  (31.10.15 20:15:33 ~ 20:17:39) 
yüzmek kardiyo kategorisinde değerlendirilmez mi yahu, dolayısıyla yağ yaktırır gayet. Ben 1 yıl haftada 3 gün yüzerek formumu idealde tutuyorken sıkılıp fitness yapmaya başladım 1,5 yıldır ve son bir kaç ayda vücudum tepki vermeyi bırakıp, kötüye gidiş başladı. O yzden tekrar yüzmeye döneceğim.
Yüzerek hiit için bir adet nabız ölçer ile kalp ritmini kontrol etmek suretiyle aynı koşu olayında anlatıldığı gibi 3-4 dk hızlı (bu sırada serbest stil uygun olacaktır), 1-2 dk yavaş (burda benim tercihim kurbağalama oluyor, dinleniyorum) ve bu şekilde süreleri nabzına göre ayarlayarak deneyebilirsin bence.

  • kpzlktr  (31.10.15 23:53:07) 
Hiit bir antrenman prensibi değil antrenman tekniğidir, her şeye uygulayabilirsin. Yani koşarken de uygularsın yüzerken de evrak çantası taşırken de. Önünde hiçbir engel yok.


  • angelus  (31.10.15 23:58:24) 
bir düzeltme yapayım, eksik yazmışım; koşarken yüzmeye göre daha kolay nabız ayarlaması yapabilirsin. gerekli bilgiye ve tecrübeye sahip değilsen koşmaya oranla suda nispeten daha fazla zorlanabilirsin. mesela hiit yapacağım derken basit bir krampla boğulabilirsin.


  • air  (01.11.15 00:47:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.