[]

Egzoz Susturucu Ne Kadar Etkiler? (Mesela Farklı Modelinki Takılsa)

Merhaba arkadaşlar,

Birkaç gündür egzoz kısmında hem langır langur ses geldiği için hem de stepne kısmına çarparak ses yaptığı için bir egzozcuya gittim. Hakikaten de egzoz arka susturucu bayağ kötü bir durumda olduğu için onu değiştirdik. Fakat şöyle bir durum var;

Benim aracım 2000 model Peugeot 206 GTi 2.0 (yolda gördüğümüz modifiyelilerden değil, tamamen fabrika çıkışlı orjinal). Fakat anladığım kadarıyla adam arka susturucu olarak yine Peugeot'un orjinal ama anladığım kadarıyla normal 206 (1.4 / 1.6) modelininkini taktı ve hiçbir şey farketmez sıkıntı olmaz dedi. Şimdi sorum şu, cidden hiç farketmez mi bu arka susturucunun bu şekilde takılmış olması? Ya da gözle görülmeyecek kadar mı farkeder? Yoksa etkisi cidden büyük mü olur?

Ya da tam olarak neyi etkiler bu susturucu, sadece egzoz sesini mi yoksa aracın çekişini de etkiler mi? Ustadan dönerken bir süre dikkat ederek sürdüm. Bana hafif de olsa ataklığını yitirmiş (hatta ara sıra boğuluyomuş da gaz tam tepki vermiyormuş gibi de hissettim) gibi geldi ama tabi aşırı şekilde ona dikkat ederek sürdüğüm için bana öyle gelmiş olma ihtimali var? Cidden aklıma takıldı. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

 
performans açısından çok bir etkisi olmaz. genel olarak sesle ilgili durum. sesi az, cılız geldiyse bundan kıllanmış olabilirsiniz. egzoz görüntü ve sesten ibaret birşey. hissetiğiniz şeyler tamamen psikolojik.

off topic, fabrika çıkışlı 206 gti görmeyeli yıllar oldu sanırım. çok özel değilse bir ara resimlerini görmek isterim. abimle bir ara takıntımızdı bunlar. onda 306 gti vardı o dönem (2000 lerin başları). sürekli 206 mı 306 mı konuları falan haha. nostalji.
  • liriamer  (31.10.15 19:39:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.