[]

Barselona'yı Bilenlere Bir Soru

Aralık ayında 5 günlüğüne Barcelona'ya gideceğiz, kalacak yer ayarlamaya çalışıyorum, beğendiğim evler El Raval ve El Gotic bölgesinde, sanki Gotic bölgesi daha iyi gibi bir izlenimim var ne kadar farklı bu bölgeler, evi daha çok seversem Raval da tercih edilebilir mi bölge olarak?

Kalacak yer için hatta sadece kalma için değil genel olarak Barselona için spesifik önerileriniz olursa alırım:)


 
Casa Mathilda'yı öneririm. Eylül'de gittiğimizde orada kaldık. Diagonal ve La Ramblas'a çok yakın. Neredeyse her yere yürünebiliyor.

Onun dışında bir düğün için gittiğimizden çok kafamıza göre takılamadık ama;

- Jaume durağından her sabah 10'da Free Walking Tour yapılır New Europe/Sandemans'ın. Çok iyidir.
- Aynı ekip her gün 14'te aynı yerden Gaudi turu yapıyor, bu adam başı 10/12 euro. Net katılınır.
- La Flauta güzel bir tapasçı ama rezervasyon yapmak lazım.
- OCANA çok güzel bir kokteyl bar. Gİtmekte fayda var.
- Plajlara net gidin, plajlara gittiğinizde de hemen yakınında Makamaka diye bir burgerci var. Her şeyi iyi.

Ek bilgi olarak Barcelona'nın gezilebilir bölgesi ya da gezeceğiniz bölgeleri bizim Sultanahmet kadar bir büyüklükte olduğu için taksi ile her yere ortalama 5-6 Euro'ya gidebilirsiniz.
  • polifonik osuruk  (31.10.15 13:56:22) 
el raval da el gotic de oldukça merkezi yerler. la rambla caddesinin biri sol tarafı, biri sağ tarafı :) zaten 5 dk. filan vardır aralarında. o yüzden çok önemli değil bence hangisinde kaldığınız.

biz ucuz olduğu için daha uzak el poble sec bölgesinde kalmıştık mesela. ordan bile metroyla rahat rahat ulaştık her yere.
  • king lizard  (31.10.15 14:24:24 ~ 14:27:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.