[]

Ayakkkabı dayanıklılık problemi

İyi akşamlar arkadaşlar.

Problemim kısacası şu: Ayakkabılarım çok çabuk yıpranıyor, deforme oluyor, yırtılıyor.

Çok yürüyen bir insan değilim. Sabah 2 km kadar yürüdükten sonra bütün gün boyunca koltuğumla tümleşik yaşıyorum. O kadar prezentable bir insanım.

Ama gel gelelim ayakkabılarım 1 ay dayanamıyorlar. Çok çabuk deforme oluyorlar, hatta yırtılıyorlar. Bu ayak sağlığıma da zarar veriyor.

Ayakkabılarım da öyle dandik değiller. Son 5 yıldır Nike Air serisi giyiyorum ve her ayakkabıya ortalama 200 lira veriyorum (ki bi tek onda rahat edebiliyorum). Tahmin edersiniz ki her ay sonu bilançomda -200 lirayı görmek insanın moralini bozuyor. O paraları toplasaydım şimdiye Hummer cip alırdım!

Ayak yapım taraklı imiş. Yani ayakkabı satanlar öyle söylüyorlar ki ben de buna katılıyorum. Bu yüzden ince taban spor ayakkabı giyemiyorum. Çok hoşuma gitse de Converse almadım, biliyorum alsam 2 hafta sonra çuvala dönecek. Yürüyüşümde herhangi bir problem yok, yani en azından ben öyle sanıyorum.

Soru şu: Ne yapabilirim de ayakkabılarımı daha uzun süre kullanabilirim? Benim için önerebileceğiniz ayakkabı marka/model var mı? Ya da başka tavsiyeniz olabilirse sevinirim.

 
vallah bence adidas sambalari dene ben 4 sene önce almistim ayni bu ayakkabilardan ve hala cok iyi duruyorlar
gercek deriler ve baya dayanakli ayakkabilar

link vereyim bak nasil bir sey :)
www.planet-sports.de
  • hayati yasa  (10.10.09 20:01:50) 
tiger dene. hem acayip rahat hem de dayanıklı:)


  • asıl cap ou pas cap benim ama şifremi unuttum  (10.10.09 20:36:19) 
tank gibi bir ayakkabı istiyorsan eğer adidas nrtn. 5 senedir giyiyorum, hala çok sağlam duruyor.
www.spormarketim.com

  • baldur2  (10.10.09 20:38:08) 
buna benzer bir sikintiyi bende yasiyordum boy olarak 45 e denk ayaklarim olmasina karsin tarakli ayaklarim yuzunden 47 giymek durumundayim ve bende surekli adidas ve puma giyiyordum ta ki outdoor ayakkabilar ile tanisana kadar.

columbia ve lafuma nin sehir icerisinde de giymeye musait oldukcada dayanikli ( sonucta outdoor faaliyetler icin uretiliyor) ayakkabilari mevcut ustelikte cok rahatlar ki onca adidas ve pumadan sonra ayaklarim bayram ediyor. seklen pek ic acici olmasalarda dayaniklilik ve rahatlik uzerinde daha iyisini giymedim.
  • rising creeps  (10.10.09 21:18:25) 
ayak yapınızı basit testlerle öğrenerek buna uygun ayakkabı alın


  • Karluk  (10.10.09 23:14:57) 
Karluk söylemiş. Ben biraz daha açayım. İsveç Ayak Sağlığı Merkezi gibi yerlere gidip, bir-iki yer daha var, yürüme testi filan yaptırın. Anatomik bir bozukluk veya yürümeden kaynaklanan bir bozukluk varsa işte, öğrenin. Yürürken nerelere ağırlıklı bastığınızı filan tespit edip, size yol gösterirler. Naçizane benim önerim ise; her gün aynı ayakkabıyı giymeyin. Ayakkabılar aynı model ve aynı renk olsa bile, her gün değişik ayakkabı giyin. Aslında kapalı bir ayakkabının tüm gün ayakta kalmasından dolayı, ertesi gün giyilmesi herkes için yanlıştır. Temizlenip, bırakılmalı. Ertesi gün başkası giyilmeli. Markaları yazmış arkadaşlar. Kadın olduğum için, o konuda bir fikrim yok. Hiç eskiyen ayakkabım olmadı. Bu benim için böyle olabilir. Benimle aynı cinsten kardeşim, sizin gibi bir ayda ayakkabılarını tanınmaz hale getiriyor. Nasıl yaptığını anlayamadım hala. Aynı ayakkabıyı bıcırgasını çıkarana kadar giyiyor diye, yorumluyorum.


  • july14  (11.10.09 09:06:30 ~ 20.04.11 20:32:03) 
ben de july14'e katılıyorum eğer her gün giyecekseniz geceleri ayakkabınızın içine tablet şeklinde formaldehit koyun dezenfekte amaçlı


  • Karluk  (11.10.09 17:56:43 ~ 17:56:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.