[]

msn trojan?

daha önce soruldu mu bilmiyorum bugün karşılaştım ilk defa.. "look at my summer pic" şeklinde msn'imdeki bazı hatun contactlardan mesaj almaktayım. bi an heyecan yaptım itiraf ediyorum ama nedir efendim bu, nasıl silinir kurtulunur?

not : tam bugun arkadasla konusuyoruz, lan 4 aydır format atmadım pc'ye guvenlik duvarım kapalı, virüs tarama programım da yok.. ama babalar gibi bilgisayarım. kullanmasını bilecen oglum demistim.. sonra o neolur ne olmaz sen yine kaspersky'ı yükle dedi. uyduk yükledik bi kac trojan buldu sildim falan işte akşam oldu bu olay başıma geldi..


 
arattırdım googleda ama messenger fix diye bişey çıktı kurdum windows messenger ı geri getirdi :| hala aynı mesajları alıyorum contactlardan.


  • nihilanth  (23.07.07 00:22:36) 
Benim listemde 1 kişide de var bu virüsten. Bu sıralar yaygın sanırım. Dikkatli olmak lazım.


  • colonizer  (23.07.07 00:27:41) 
Abi karşı tarafta var virüs. Senin bir şey yapman gerekmiyor sanırım? Ben de geçici olarak engelledim karşı tarafı: )


  • colonizer  (23.07.07 00:28:32) 
bilgsayarını açılışta F8 tuşuyla açarak dos ile başlatıp windows’un içindeki system32 klasorunden sysprinters.dll adlı dosyayi silmek gerekiyormus...
bu da olmazsa nolcak bimiyom abi....bende gecmişti..ya da sole birsey var..vista da calısmıyo bu trojan .. vistaya gecersen bole bir sorun kalmaz:)

edit: abi sen o dosyayi kabul etmediysen sorun yok zaten...
  • neuromanger  (23.07.07 00:30:38) 
an itibari ile bir tiyatrocu kiz arkadastan (belki ayni kisi olabilir diye ayrinti verdim) dakkada bir look at my summer pic seklinde bir zip uzantili link geliyor.
kendisi nick name in yanina dosya almayin yazmis.
gecici engellemek iyi olur yoksa insan delirebiliyor.
  • la traviata  (23.07.07 00:33:08) 
aynı şey benim de başıma geldi, önce msn live'i kaldırıp trojanremover gibi bir programla temizledim bilgisayaı. bir hafta kadar live msn yüklemedim,sonradan yükleyince sorun çıkarmadı. o arada da eski windows messenger'e döndüm,özlemişim kendisini eheh :)


  • poetaster  (23.07.07 03:09:45) 
Dün gece benim de başıma geldi, listemdeki birisi otomatik olarak göndermiş, ben de sazan gibi açtım linki, sonra listemdeki diğer tüm kişilere otomatik göndermişim, bela bir şey, ben de tam duruyu yapacaktım msn den böyle bir link gelirse açmayın diye.


  • sathaner  (23.07.07 09:02:44) 
hicbir linke tiklamadigim halde mozilla yer imleri ortadan kaybolunca kıllanıp aradim ve buldum trojan ı msn fix ile.


  • atmacaged  (18.09.07 09:17:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.