[]

bay ve bayan yan yana koltuk alınmıyor mu?

anadolu otobüs firmasından internet üzerinden bay ve bayan yan yana 2 koltuk almak istediğimde sistem izin vermiyor?

birisini bay seçince diğeride otomatik bay oluyor. nasıl bir saçmalık bu?


 
cok buyuk bir sacmalik ama evet oyle oluyor, ikisini de bay, ikisini de bayan secerek ya da yazihane'den alabilirsin


  • buzzlightyear  (30.10.15 17:02:55) 
Beraber gidecekseniz ne farkeder ki bilet üzerinde bay ya da bayan yazılması? Aman efendim siz tanıdıksınız ama oturamazsınız diye bir şey yok. Ama ben yalnızım ama bayan yanına oturmak istiyorum diyorsan o da bu düşünceye karşı önlem sanırım :)


  • fakkan  (30.10.15 17:03:32) 
Türkiye'ye hoşgeldin. Uzun süredir durum bu.


  • kaymaktutmayansicaksut  (30.10.15 17:06:20) 
saçmalığın daniskası maalesef.

ikisini de bayan al, denedim sorun olmuyor.
  • peggy  (30.10.15 17:08:40) 
Neden saçmalık gibi algılanıyor bu uygulama anlamıyorum. En nihayetinde sikik bir ülkede yaşıyoruz, otobüste bir kadının tanımadığı bir erkekle yolculuk yapması her iki tarafı da rahatsız edecektir. Kaldı ki kim sapık kim değil anlamıyoruz da amk. Yeri geliyor 20 saatlik yolculuklar yapılıyor otobüsle. Uyurken kadının üstüne mi düşeceksin kucağına mı yatacaksın gayri ihtiyari bilemiyoruz. O nedenle ben bu uygulamayı çok yerinde buluyorum. Bu memlekette sırf kadın yanına oturmak için kadın yanı koltuk alabilecek tipler var. Olayı bir de bu açıdan değerlendirmek lazım.

Tabii bu dediklerim duyuru sahibiyle ilgili değil ülkenin genel yapısıyla alakalı olarak söylüyorum, yanlış bir anlaşılmaya sebebiyet vermek istemem. Senin durumun içinse iki kadın ya da iki erkek olarak koltuk almak durumu çözecektir, bir sıkıntı çıkmıyor.
  • angelus  (30.10.15 17:15:02) 
tanıdıksanız fark etmez. ister ikisini de erkek al ister kadın.

üniversite zamanlarımda kadının birisi yanıma erkek vermişler diye bağırıp ogluyla beraber oturan kocasının yanına gitti; çocuğu yanıma gönderdiler, bu sefer de uzun saçlı ve top sakallıyım diye korkmuş olacak ki kadın çocuğunu da yanına çağırıp kocasını gönderdi yanıma. var böyle yanında kimin oturduguna dikkat eden tipler. o yüzden otobüslerin sistemini suçlu bulmuyorum.
  • montauq  (30.10.15 17:15:29) 
@angelus: arkadaş haklısın da son 10 senedir sık sık otobüs-hızlı tren-uçak kullanan biri olarak gördüğüm şu ki: bayram arefesi 200 küsür kişilik trende 3 tane yer var, karılar 3 kişilik koltukların 3ü ne de tek tek oturmuş. 3 kişilik yerin hepsi bayan yanı ve bilet alamıyorsun.

saçmalıksa düzgün uygulasınlar. sonuçta sapık olmayan mağdur oluyor. bir zahmet birleştirsinler o bencil karıları. sistem bunu önceden uyarı yapsın, yerin değiştirilebilir bak falan desin.
  • ya ben lan neyse  (30.10.15 17:18:29 ~ 17:19:45) 
o seçimler tek birey gidişleri içindir 2 kişiyseniz tek bir cinsiyet seçin problem olmaz.


  • sirincem  (30.10.15 17:19:03) 
Bu durum tamamen medeniyetsiz bir toplum olduğumuz için ortaya çıkıyor. Erkeğin ne bok yapacağı belli olmadığı gibi kadını da senin bahsettiğin şekilde kezban bir ülkeyiz ne yazık ki.


  • angelus  (30.10.15 17:23:03) 
@angelus Uçakta 20 saat yolculuk yapılır iken yanına yörene denk gelen insanın taciz etme potansiyeli yok ama otobüste aynı süre zarfında yanındaki karşı cins taciz etme potansiyeli ile yanında oturuyor?
Şu noktada çifte standart var kabule delim.

Soruya ek cevap: Bu durum bilhassa bayram dönüşü zamanında sıkıtı yaratıyor ve can sıkıcı hale geliyor. Başıma geldiğinden biliyorum, otobüste 3 kişilik yer var, hepsi de erkek yanı. Bilet kesemem size dedi bana. Yahu dedim sen kes bana bilet, kalkma zamanında iki erkeği yan yana alırsınız, bir erkek yanı ve diğer 2 koltuk boş kalır. Olmaz dedi ya adam bana. İki erkek veya iki ''bayan'' daha bilet alırsa kimi nereye oturtacakmış. Ben bir erkekle yan yana oturmayı kabul ediyorum diyorum, yok diyor.

Ki bu bile ne kadar berbat bir cümle erkek için. Bir kadının bir erkeğin yanında erkek potansiyel tehlike olabilir diye oturtulmaması. bir kadının bir erkeği risk olarak görmesi. İnsanlık adına ne yazık ki utanç verici bir şey. O bilet için adamı ikna etmeye çalışırken ben utandım.

Elbet ki bu isteğinde haklı olan insanlar var, ben de kadın yanı tercih ederim. Ancak koltuklarının tümünün bu şekilde ayrıştırılması yanlış. 3 sırayı karışık şekilde açık tutarsın, tercih eden o sıralardan bilet alabilir.

Edit: duyuru sahibinin cevabını şimdi gördüm, hepimiz sana yükleniyor gibi olmuşuz angelus, kusura bakma.
  • kaymaktutmayansicaksut  (30.10.15 17:24:25 ~ 17:26:16) 
Uçakla 20 saat yolculuk yapacağın yere "Kadının yanına erkek oturamaz" kuralı koymaya kimsenin götü yemez, onun nedeni tamamen ticari. Yoksa yanına oturacak kişinin ruh hastası olup olmadığının kriteri uçak ya da otobüs yolcusu farkı değil. Bu pek çifte standartta girmiyor yani. 60 liralık biletle 5 bin dolarlık bilet farkı nedeniyle oluyor.


  • angelus  (30.10.15 17:30:52) 
burda böyle konuşuyonuz da yolda yanınıza bi kadın otursa, yol boyunca kadını dikizler eve gelince de kadını hayal ederek şak şak duvarlara attırırsınız. güzel bir saçmalık. öngörülü. üzerine sosyoloji doktorası yapılır. (bkz: otobüste karşılaşılan kıza aşık olmak)


  • kaledekiyalnizlik  (30.10.15 17:35:11) 
valla yukarıda denmiş, 13-14 saatlik uçak yolculuğuna bile iki yanımda iki erkekle çıkabiliyorum gayet. o zaman kimse bir şey demiyor. ticari, micari, istenirse bu kural uygulanmıyor sonuç olarak. ama otobüs koltuğu seçerken karı-koca bile olsan sistem izin vermiyor kızlı erkekli oturulmasına. saçmalık olan bu.

sırf kadın yanına oturmakla orgazm olan adamlar var evet ama haremlik/selamlık bir toplum yapısıyla değil, tam tersine kadın ve erkeklerin rahatça birbiriyle kaynaştığı bir toplumla çözülür bu cinsel açlık. maalesef türkiye ve ortadoğu gerçekleri...
  • peggy  (30.10.15 17:38:14 ~ 17:41:45) 
@ Angelus İnsanların sapıklık derecesini ödedikleri paranın belirlediğini düşünmüyorum. Taciz edecek olan 1 saat 45 dakikalık uçak yolculuğunda da istanbul - bursa otobüsünde de yapar :)

@uuth : Kamil koç, varan, ulusoy bunlar bu sistemi kullanan firmalar. Yan tarafı dolu bir koltuktan bilet almaya çalışırken farklı cinsiyet seçersen uyarı veriyor.
  • kaymaktutmayansicaksut  (30.10.15 17:39:50) 
Kamilkoçtan kaç kere aldım ama Anadolu'nun halt yemesi o demek ki. Sen istediğin kişiyle oturursun ama biri tek koltuk erkek aldıysa yanı otomatik olarak erkek oluyor. O da ortadoğu mantığı evet ama Turkiyede bi bakımdan gerekli de bence.

İki erkek ya da iki kadın alsanız problem çıkmaz erkek seçip adını doğru yazarsınız falan.
  • rodriguez2  (30.10.15 17:40:52) 
kaymaktutmayansicaksut; Ödenen para kişinin sapık olup olmadığını belirlemiyor, benim söylediğim o değil zaten. Biri 50 liraya yolcu taşıyor diğeri 5 bin dolara. 5 bin dolara yolcu taşıyan firma böyle bir uygulama yaparsa hem ticari menfaati hem de itibarı nedeniyle birçok engelle karşılaşır. Otobüs firmalarının böyle bir kaygısı yok. Uçak firmalarının prensibiyle otobüs firmalarının prensibi bu mantıkla çalışıyor. Yani dünya genelince onlarca yere sponsor olan THY'nin böyle bir şey yapabilmesi imkansız. Fakat Kamil Koç yapar, ya da Metro, ya da başka bir firma. En nihayetinde prestijim sarsılır gibi bir kaygısı yok. Zaten bir prestiji yok. Fakat Amerika'ya uçuşu olan bir firmanın böyle bir şey yapmasını bekleyemeyiz. Ha ruh hastası varsa uçakta da vardır, yani 5 bin dolar ücret ödedi diye bu o kişiyi elit yapmaz. O da biraz yanındaki yolcunun şansına kalıyor.

Fakat Türkiye için bu tip uygulamalar şart. Bunları iki karşı cinsi otobüste yan yana oturtarak değil eğitimle aşabiliriz, buna da bugün başlasak ancak 50 sene sonra karşılığını alırız. O zamana kadar bu uygulama iyi.
  • angelus  (30.10.15 17:51:56) 
aradım sordum geçen otobüs bileti alırken. ikisini de bay veya bayan seçin sorun olmaz dediler. hiçbir şey olmadı :)


  • pokerface  (30.10.15 17:53:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.