[]

Yeni Mezun

Yeni mezun birinin o deneyimsizlik kısmını atlatması için ne önerirdiniz?
Kafasına göre iş bulma süreci iyice uzayınca bir de bu süreçte..



 
Deneyimsizlik kısmını atlatmak kolay değil ama iş arama sürecinde kendine güven önemli. Her şeyden önce görüşmelere özel olarak hazırlanmak, görüşmeye gidilen şirket hakkında bilgi edinmek ve görüşme sırasında iyi bir performans sergilemek kesinlikle sizi ön plana çıkartır. Deneyim yoksa bile staj, gönüllü projelere katılım ve iş alanına göre değişen benzer çalışmalar da işe yarayabilir.


  • salihdt  (30.10.15 11:36:20) 
o kadar diyoruz mezun olmayın diye...

sana tek tavsiyem, bekle... buyuk fırma dısında kırıntı yerlere girme...
  • anonymice  (30.10.15 11:44:21) 
@anonymice e katılmıyorum. Teknik anlamda en fazla yararlanabileceğin bu küçük bir şirket de olabilir, nereyi bulursan gir bence. Özellikle gireceğin yerdeki takım liderleri çok önemli. Eğer donanımlı bir takım liderine denk gelirsen şirketin küçük -büyük, kurumsal -kurumsal olmamasına bakma. Girip o lideri sömürmeye bak, bu işler ancak boyle. Zaten sonrasında (iyi bir yere girmek adına) 100 defa yer değiştireceksin merak etme.


  • dimia  (30.10.15 12:04:28) 
bu arada iş görüşmelerinde afallamayacağın yalanlar söylemeni de öneriririm. mesela ben ingiltere'de dil kursuna gittim. gezdim durdum orda sadece okul dışında. ama iş görüşmelerinde "ücret beklentisi olmadan okulun kütüphanesinde çalıştım, kitapları düzenleyip bilgisayara giriyodum, takipleri yapıyodum okuldan sonra" falan. böyle bi şey hiç olmadı halbuki :) maksat kendini gönüllü olarak işlere atılan, çalışkan biri gibi göstermek. aynı şekilde üniversitede arkadaşlarla dergi benzeri bir yayın hazırladığımızı, orada yazılar yazdığımı ve onları öğrencilere ulaştırdığımızı vs anlatıyodum. halbuki bi kez fanzin gibi bi şey çıkardık sadece, basit bi şeydi. yani sözün özü, biraz yaptığın basit işleri abartacaksın, kendini bu şekilde satacaksın. hele annenin babanın kendi işi varsa kesin onu kullan. orada çalışıyorum yardım ediyorum falan diye. iyi kötü bi şeyler yaptığını düşünsünler.


  • nathanieltroy  (30.10.15 12:36:05 ~ 12:37:06) 
ille kafama göre bir şirkete giricem diyip aylarca işsiz kalmak insanı buhrana sürüklüyor. kendini yetersiz görmeye başlıyorsun, özgüvenini kaybediyorsun. bu da görüşmelerde performansına yansıyor. böylece bir kısır döngüye girmiş oluyorsun. aynı süreci 1 sene yaşamış biri olarak tavsiyem, iyi kötü bir yerde para kazanmaya başlayıp iş aramaya devam etmek. ben ilk işimde asgari ücretin biraz üstünde maaş alıyordum (mühendisim). 3 ay sonra aynı sektörde daha iyi bir firmaya, 1 yıl sonra kafamdaki gibi bir işe girdim. ama ilk işi kabul etmesem ikinciye de giremeyecektim. hatta görüşmeye bile çağırmayacaklardı. ilk işte şartların çok kötü olabileceğine kendini ikna et ve biraz sabret.


  • make a wish  (30.10.15 13:00:42) 
bölümünle ilgili büyük bi firmaya git para almadan ya da az bi paraya çalışmayı teklif et 2 sene sonra cv ne yaz rahat iş bulursun orda bile kalabilirsin.


  • ergenpezeveng  (30.10.15 13:17:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.