[]

Tirbüşon kırıldı, ne yapayım?

Mantara döndüre döndüre soktum ama çekerken mantar bir gram bile yukarı gelmediği gibi tirbüşonun demiri kırıldı. Demirin mantarda kalan kısmı mantara saplı, ucu yok. Mantarı kenarlardan kanırtmaya çalıştım ama olmadı. Ne yapılır bu durumda?




 
şişeye spor ayakkabı giydirin, yere vurun. mantar yukarı doğru çıkar.


  • alice practice  (29.10.15 20:31:21) 
alice practice +1 şişeyi kalın bir havluya sarıp duvara da vurabilirsiniz birkaç kez, mantar biraz çıkmaya başlar, sonra da elle çıkarırsınız.


  • BuddyGuy  (29.10.15 20:33:11) 
tornavidayı mantara batır, yukardan çekiçle vur. mantar içine düşer.


  • bigl0rd  (29.10.15 20:33:26) 
Bunlardan biri olmazsa, son çare beni çağır. :)
www.wikihow.com

  • ziv zulander  (29.10.15 20:33:47) 
10 dakikadır deniyorum; elim acıdı, milim oynamadı mantar. Güçsüz de olabilirim.

Edit: Duvarda göçük oldu. Sıva göçtü.
  • aychovsky  (29.10.15 20:34:31 ~ 20:37:03) 
o halde mantarı içeri tepikleyeceksiniz. şarap içerken en sevmediğim şeydir ağıza mantar parçası gelmesi. ama bir bıçağı ya da çatalı mantara saplayıp, üstten artık ağır ve kırılmayacak ne var ise vurarak içeri ittirmek kaçınılmaz.


  • alice practice  (29.10.15 20:38:54) 
tirbüşonsuz şarap açmaya çalışınca buraya sormuştum, denilenleri yaptım ama hiçbir sonuç elde edemedim. bayağı uğraştıktan sonra mantarı içeri attım, mantar tozu doldu şarap. o kadar uğraşıp parçalamadan mantarı içeri atmak en güzeli ama metal tadı olur mu içecekte, ondan emin olamadım.


  • devilred  (29.10.15 20:43:03) 
bunu anlatmak istemiyorum aslında ama şarap şisesini açmayı beceremeyince, mantarı içine düşürmüştüm. ama mantarda kısmen parçalandığı için kadehlere doldururken çay süzgeci kullanmıştım. sonuçta mantarsız bi şekilde içebilmiştik :D


  • ghilleinthemist  (29.10.15 20:44:30) 
Ben zaten çorbaya koyacaktım, karamelize için gerekiyor. O yüzden minik ve dandik bir şey almıştım. Mantarın tadı bile pek olmayacak büyük olasılıkla. Süzerim de, gerisi sorun değil.

Vida saplamayı denedim, saplanamadı pek. Altından tirbüşon demiri engelledi. Çekiçle vurunca vida sağa sola atıyor kendini. Mantar üstünden de saplayacak boş yer bulma denemesi yapıyorum.

Bir de eve gelecek olan bir kişiye yeni şarap ve tirbüşon siparişi verdim.
  • aychovsky  (29.10.15 20:50:59 ~ 20:51:29) 
tirbüşon ucunun etrafını bıçakla çıkarıp pense ile çekmek hala bir olasılık :D


  • alice practice  (29.10.15 20:52:18) 
3 inch'lik vidayi mantara, mantar yuzeyine 90 derecelik bir aciyla mumkunse tornavidayla cevirerek soktuktan sonra, cekicin arka tarafini kullanarak 45 derecelik bir aciyla mantari cekebilirsiniz.


  • gencliginde metalci dovmus hikmet amca  (29.10.15 21:07:05) 
Mantarı kazıyıp tirbüşon demirinin altına çatal yerleştirerek kaldıraç yöntemi ile yarım santim yukarı çıkarmayı başardım ama aynı anda yukarı çıkan tirbüşon demiri de şişenin kenarındaki camı kanırtmaya başladı, cam da un ufak dökülmeye başladı. Camı daha fazla ufalamamak için durdum.

Başarılı açma operasyonu sonuçlandı: Pense ile türbişon demirini çıkardıktan sonra (tirbüşon demiri gelirken yanında mantarı getirmedi), yeni alınan tirbüşon ile mantarı açtık. Cam tozlarını temizledik, şarabı her ihtimale karşı süzdük. Her şey temiz.

Çorbaya beklerim!
  • aychovsky  (29.10.15 21:07:47 ~ 22:01:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.