[]

Yabancı Uyruklu Kişinin Türkiye'de Telefon Kaydı Yaptırması

Yabancı uyruklu ama çalışma izni ile Türkiye'de çalışmakta olan birisi yanında getirdiği telefonu nasıl kaydettirebilir?

Bu arada bu kişi TC vatandaşı birinin adına açılmış bir hattı kullanıyor. (kendi adına hat almak istediğinde banka hesabı vs epey bir şey istediklerinden geldiklerinde öyle bir şey yapmışlar)


 
Kendi adına faturasız hat alırken sadece pasaport soruyorlar.


  • ambrosia  (29.10.15 16:18:55) 
pasaportuyla bir telefon bayisine gidip işlem yaptırıyor ama yabancılar için tek bir numarayla kullanmak üzere açıyorlar..


  • nrmnm  (29.10.15 16:20:22) 
>>Kendi adına faturasız hat alırken sadece pasaport soruyorlar.

Doğrudur, hat alırken ben yoktum. Faturalı hat almak istemiş sanırım.

Şu durumda telefonun kaydı ile telefon hattının bir alakası var mı?

Bu telefon Türkiye'de çalışsın diye kayda gidince operatör adı, hat numarası vs soruluyor mu?
  • nop  (29.10.15 16:21:20) 
daha dün bi arkadaşıma avea "ülkeye giriş tarihini gösteren belge" sordu. pasaporttaki damga okunmayabiliyormuş. nolur nolmaz uçak bileti falan atmasın ya da geliş tarihini ispatlayan bir belgesi bulunsun. karakoldan da alınabiliyormuş.


  • reavelyn  (29.10.15 16:28:02) 
hala ne olacağından emin değilim.

yabancı uyruklu biri telefon kaydı yaptırmaya gittiğinde kendisinden, kendisine ait olduğunu ispatladığı bir hat numarası isteniyor mu yoksa numaram budur demesi yeterli mi?
  • nop  (29.10.15 23:07:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.