[]

2015 yılında bu rezillik yaşanmamalı (bisiklet)

ya da ben bu rezilliğin kalıcı olarak giderilebildiğini bilmiyorum...
ya da böyle bir rezillik aslında yok.

bisikletçi kaynıyor buralar biliyorum. bir tane akla yatkın cevap gelmezse batsın bisikletçiliğiniz diyorum! insan olan bu gizemi açıklar.

ablama şu bisikleti aldık geçen gün: www.decathlon.com.tr

gayet güzel bir bisiklet. her şey iyi güzel de bunda da aynı sorun var. bir süre sonra ön tekerlek gidon uyumu bozuluyor. mesela bir süre kullandıktan sonra bakayım bir deyip gidonu dümdüz tutuyorsun ama tekerlek biraz sağa veya sola dönük duruyor. ya da tekeri bisiklete göre dümdüz tutabilmek ya da düz gidebilmek için gidonu hafif sağ veya sola dönük tutman gerekiyor. tamam hadi gevşettin gidonu alyan anahtarıyla ikisini yine dümdüz uyumlu hale getirdin, sımsıkı yaptın anahtarla. ama yetmiyor bu. bir süre sonra yine biraz bozuluyor bu uyum. yine düzeltmek gerekiyor.

yani çok mu zor gidon ve tekerleğin demirinin birbirlerine sağlam dişlerle oturduğu bir sistem yapmak? 2015 yılında bu nasıl bir rezilliktir yaa? neden yapmıyorlar bunu?

mesela burada dümdüz ayarlama için bir ipucu vermiş ama bahsettiğim kalıcı olarak sabitleme olayı hakkında bir şey yok; www.youtube.com

 
aldiginiz bisiklette vardir sikinti, tum seride oldugunu sanmam. decathlon on numara bir markadir, cok da guzel, kaliteli bisikletleri vardir alt seviye için. değiştirin, decathlon asla pişman etmez.

decathlon'un köpeğiyim :)
  • no christ requires  (29.10.15 13:54:52) 
gerçekten akıl almaz bir rezalet. sorumluları derhal yargılansın.


  • Wilhelm  (29.10.15 13:56:04) 
markası decathlon değil b'twin de mesele ol değil tabi. zaten ömür boyu garantisi var da sorun bisiklette değil tasarımda. değiştirmeyi falan düşünmüyorum zira dediğim gibi sorun tasarımda. başka bir elops300'de de aynı sorun olacak yani. ben bu dediğim birbirine dişlerle oturan çatal-gidon şeklinde bir bisiklet tasarımı neden yapılmıyor ya da var da benim haberim mi yok şeklinde soruyorum... şimdiye kadar gördüğüm bütün bisikletlerde olan bir şey bu...

@wilhelm, rezalet tabi arkadaşım. benim için akıl almaz bir sorun. biraz ciddi yaklaşıp neden böyle sorunla karşı karşıya olduğumuzu teknik olarak açıklamıyorsan alay etmeyeceksin.
  • kisa bisey olsun istemistim  (29.10.15 14:06:41 ~ 14:10:12) 
b'twin de decathlon'un markası. decathlon üretimi hepsi, o nedenle decathlon dedim. farketmez marka model. btwin, rockrider v.s. hepsi güzel aletlerdir.


  • no christ requires  (29.10.15 14:07:54) 
hıı anladım. peki bisiklet süren kimse bu sorunu yaşamıyor mu arkadaşım? bu bisiklet, marka, model değil tasarım sorunu. burada da var: www.livestrong.com

adam dememiş ama değiştirin diye. açın alyanla sıkın bitti gitti diyor mantıklı olarak. benim merat ettiğim neden ön teker çatalı ve gidon birbirlerine dişlerle oturacak ve bir daha asla oynamayacak şekilde tasarlanmıyor, üretilmiyor. bunun daha önce sorulmamış olması, bir sorun olarak görülmemesi daha da garip zaten. bir tane mi teknik bilen yok ''bu bu sebeplerle dişli yapılamaz. fizik kurallarına aykırı o yüzden dişli olmaz.'' diye?
  • kisa bisey olsun istemistim  (29.10.15 14:13:33) 
artik nasil bir masa kullaniyorsun, nasil bir gidon kullaniyorsun anlamasam da su ana kadar 2. el, yeni toplamda 5 bisikleti senelerce kullanmis, en azindan 20 tane bisikleti de hatiri sayilir sekilde kullanmis biri olarak, tek defa böyle bir sorun yasamadim. kendime ait bisikletlerin tüm bakimini, tamirini, parca degisimibi kendim yaptim.

gidonu, gidon baglanti yerini, kadrodan cikartip masanin baglantilarini kontrol etmek gerek.

soruna gelirsek, dislilerin oldukca düsük toleransla üretilmesi gerek ki tam oturdugunda hareket alani olmasin. üretimi zor, maaliyetli. disli dedigin kolay bir sey degil. bu yüzden hep kelepce veya sikistirma parcalari kullanilir, tak cikar rahat, ucuz üretim, universal. kama kullanimi da hareket alani yaratir, tamamen hareketsiz cözümler de anlamsiz derecede uc cözümler. baglantilarda uyumsuzluk olabilir. mal bir görevli orayi bile yaglamis olabilir, zamanla birbirini törpülemis olabilir. bakmam lazim, yorum yapmadan evvel.
  • aynadakiyabanci  (29.10.15 14:29:48) 
teşekkür ederim cevabın için. demek ki ayarı yaptıktan sonra çok sağlam sıkmak lazım. yine sorun olursa değişim düşünülebilir öyleyse...


  • kisa bisey olsun istemistim  (29.10.15 14:34:17) 
bahsettiginiz sey major bir problem.
cok büyük ihtimal ile üretim hatasi diyorum.

  • kurnaz  (29.10.15 14:54:58) 
Büyük ihtimal montaj yaparken yanlışlıkla o bölgeyi yağlamışlardır. Söküp bir yağ çözücü ile temizleyip tekrar sıkın. Bu çok yaygın bir sorun değil normalde. Çok bisiklet geçti elimden, bu niye kayıp duruyor demedim hiç. Şu video size bu işleri yaparken yardımcı olabilir. www.youtube.com


  • creepy  (30.10.15 00:33:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.