[]

gecmisten gunumuze anadolu comarligi...

selam galyalilar,
uzun sureden beri kafami kurcalayan bir soru var: suan sosyal medyada anadolu comari dedigimiz insanlara sikca rastliyoruz. videolar olsun, yaptigi paylasimlar olsun vs. simdi bu sifati hakeden insanlarin uc kagitci, cahil, bencil, tuttugunu zikmeye calisan, sark kurnazi tipler oldugunu da biliyoruz.

bu insanlar bu ulke kuruldugundan beri var miydi yoksa sonradan bir araplasmanin veya baska bir akimin urunu olarak mi ciktilar? mesela milli mucadele doneminde var miydi boyle tipler, 70lerde 80 lerde insanlar bu kadar rezalet miydi?

ozetle biz hep boyle miydik yoksa sonradan mi boyle olduk? sonradan boyle olduysak sebep nedir?

 
valla cok sey derim agir olur baya bi. özet geciyim.

simdi insanlari yargilamak hic hos bir sey degil, medeni olarak görüyoruz kendimizi ama öyle degiliz, herseyi elestiriyoruz ama elestirdiklerimizi isimize gelince yapiyoruz, kültür böle islenmis, sehirde yasayanlar biraz daha medeni oldugunu saniyor ama sadece isine gelince medenilik o bence.

anadolu comari tabirini sevmiyorum, maalesef bu bölgede kafa yapisi böyle bunu kabul etmek lazim, hic hos degil bazi düsünceler ama bu düsünce kafa yapisi da bir gercek.
  • kurnaz  (29.10.15 12:22:03) 
bunlarin yaninda her seyi eskiden böyle miydi, eskiden söyle miydi, ülke kuruldugunda var miydi etc seklide olan sorular o kadar gereksiz ki.

eskidende insanlar abidik gubidik görüslere sahipti, simdide var, tek fark o zaman bu sacma, gudik, igrenc fikirlere sahip insanlar en basta okuma yazma bilmediklerinden bu fikirlerini yazi ile birakamadilar, sözlü halde girdi topluma ve maalesef bazi sacma ahlaki kurallar yaratti, bu insanlar eskiden okuma yazma bilmediklerinden dolayi birakamadiklari icin fikirlerini biz yok saniyoruz, eskiden de vardi, simdi ise internet ve sehirlesme etc yüzünden her yerdeler.
  • kurnaz  (29.10.15 12:26:45) 
Dogruyu dogru olarak gormek lazim. Evet boyle bir egilim var. Yardim etmeyi enayilik olarak goren durust olmakla saf olmayi es goren calismayip kolay yoldan para kazanmayi dusunen buyuk bir kitle Anadolu'nun her yerinde var. Biz yok deyince kaybolmayacaklar - kim ne kadar karsi cikarsa ciksin.

Bu duruma Araplasmak da denebilir ki zaten Turklerin cok buyuk bir kismi Arap Iran Yahudi kokenli. Turkiye'ye yasayanlar kendilerine Turk demis yoksa Orta Asya'yla genetik bir bagimiz yok.
  • Traveller  (29.10.15 12:29:13) 
her toplumda oldugu gibi parazitvari insanlar turk toplumunda da oteden beri varolmus, bunun saglamasini yapmak icin gecmis donemlerde yazilmis romanlari okumak eski gazete sayfarlarina bakmak bile yeterli. kurtulus savasinda herkes yoktu en basitinden bu kavramdan baslayarak devamini getirebilirsiniz, kimimizin atalari vatani kurtardi kimileri ise firsattan istifade kendini ticarete verdi, milleti arkadan vurdu vs vs.
turklerin kokeni ile turkiye'nin genetik cesitliligi cok farkli iki konu, fakat turkler orta asya kokenli, fizyonomi ile ugradan insanlar bunu rahatlikla ayirt edebiliyorlar. turkiye'de ise pek cok irk var.

  • mavicorap  (29.10.15 13:53:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.