[]

Pırlanta yüzük hk görüşlerinizi alabilir miyim?

Sevgilimden böyle bir talep yok ama aklıma takılıyor almalı mıyım acaba diye. Bu konularda hassas olmak lazım diye düşünüyorum. O küçücük taş için Afrika'da insanlar büyük sıkıntılar çekiyor diye biliniyor bundan dolayı pek gönlüm yok ama aklımda büyük bir soru işareti var. Teşekkürler.




 
kiz o tarz tasli yuzukler takiyor mu normalde?
o yonde bi istegi yoksa ve takmiyosa alma.
pirlanta tektas tamtur vs bunlar sart degil, siz erkekler bunlari "zaruri" goruyorsunuz aslinda.
  • chaotic good  (29.10.15 11:30:17) 
diyelim ki aldın, bu meretin bin çeşidi var, ucuza kaçmış diyenler, ufacık taş diyenler çıkıyor. hatun kişisi normalde kullanacak birisi değilse sakın sırf almış olmak için alma.

biz yüzük bakmaya başladığımızda kız arkadaşım direk pırlanta istemediğini söylemişti bana. kaybedersem üzülürüm boşa masraf vb dedi. ben de bunun üsütne zorlamadım kız istemiyor sonuçta
  • gazozailacatmauzmani  (29.10.15 11:32:00) 
bu afrika muhabbeti iyiymis eyv. :D saka bir yana artik iliskilerde her sey bir rutine oturmus belli yerde yuzuk gerekir belli bir yerde kiz isteme vs yani sirayla yapilmasi gerekenler var yazili kural degil ama beklenir.

ben olsam sevgilime o yuzugu alirdim sevinecek cunku kesin :) dedigin de dogru insanlar aci cekiyor somuruluyor ama soyle dusun sen onu almayarak kimsenin acisini hafifletmis olmuyorsun aen almadin diye madeni mi kapatacaklar?:) bunun yolu baska gonullu protestocu vs olursun yardim kampanyasi yaparsin farkindalik yaratirsin vs. o yuzden bence yuzugu al bu bahaneyle masraftan kacamazsin :p :D
  • gomugomunoo  (29.10.15 11:33:26) 
Takanin keyfi beni ilgilendirmez ama benim gorusum dunyanin en sacma seyi. Sirf tek tas takabilmek icin bit kafar yuzuge 5000 tl vermek bana gore gercekten sacmalik. Onun yerine cok daha guzel taslar var. Afrika kismi da dogru ancak zara gibi giyim magazalarinin cogu da cocuk isci somuruyor ve tepki topluyorlar, ama biz onlari da almaya devam ediyoruz. Dolasiyla afrika'dan giris yaparsak kendi icimizde celismis oluruz.

Takmayi hic dusunmuyorum zaten normalde de yuzuk kullanan birisi degilim.

Kiz arkadasin tek tas istiyorsa gonul koyabilir mecbur alacan ama yoksa cimri diye yaftalanirsin.
  • neferkitty  (29.10.15 11:40:39 ~ 11:43:07) 
esim bana evlilik teklifi icin aile yadigari pirlanta yuzuk verdi ama bence gerekli degil. yani aileden gelen bu parca olmasa ve bana ister misin diye sorsa istemezdim cunku parildamasi disinda hicbir mantigi yok, atsan atilmaz satsan satilmaz. ancak issiz gucsuz insanlar birbirine gosterip kendini degerli hissetsin diye yaratilmis seylerden biri. afrika muhabbeti de cabasi. fakat ona bakarsan siyanurle cikarilan altini da almamak lazim, yani bireysel olarak da toplumsal olarak da bir anlami yok bence pirlantanin elmasin.
su anda da oyle kasada duruyor, hem antika hem manevi degeri var diye kullanamiyorum zaten.
bence evlilik teklifi icin degisik tasarim bir yuzuk daha anlamli olur, mesela biz ahsap yuzuk ustune konusmustuk.
woodenrings.co
  • mavicorap  (29.10.15 12:43:37) 
Evlilik teklifi mi yapacak ? Eğer böyleyse şu adet yerini bulsun diye yapılan işleri hiç sevmiyorum. Mevzu afrika mevzusu değil mevzu su gibi harcanan paralar. Şöyle bir anlayış var bir kere evleniyoruz her şey tam olsun. Senin yerinde olsam erkek arkadaşıma hiç zahmet etme canım derdim emin ol gözünde değerin çok daha fazla artar.

Şu ritüellerin zaten tektaşı para, çeyizi para, bohçası para, düğünü para, nişanı para, davulcusu zurnacısı para, kınası para zaten bir yığın masraf yapacaksınız ilerde ciddi düşünürseniz.. Yakınlarda bir arkadaşım evlendi bana bütün evlilik masraflarının 70.000-80.000 tl'yi bulacağını söyledi çok büyük bir rakam.

bence adet yerini bulsun diye iş yapıp dünyanın parasını harcamayın ona harcayacağınız para ile ilerde evliliğiniz için daha çok içinize sinen bir şeyler yapabilirsiniz mutlaka.
  • joehigashi  (29.10.15 14:44:32 ~ 14:45:15) 
almayın. insanlar ölüyor o taşlar için.
sevgiliniz de duyarsız bir kezban değilse istemez zaten.

  • vecihi ile fikret  (30.10.15 11:33:21) 
Tam da dediğiniz şeyden dolayı istemiyorum ben ve istemeyen çok kadın da tanıyorum ama sonuçta her şey kız arkadaşınıza bağlı. Belki bakınca "Sen tam bir çılgınsın" diye boynuna atlayacak, belki "Bunun için insanlar ölüyor" deyip utanacak, belki "Neden gereksiz masraf ettin" diyecek, belki de "Bunun şusu olanı da vardı, asıl ondan istiyordum" diyecek. Belki aranızın iyi olduğu yakın bir arkadaşı varsa, durumu ona çıtlatsanız. O da çaktırmadan arasa ağzını. Tabii burada o arkadaşın da "Kızıım, sana yüzük alacakmış, hangisinden istiyorsun? Almışken en iyisi olsun" diye sömürme riski de var.


  • aychovsky  (30.10.15 11:50:26) 
Kendisi klişelerden ve kültür diye dayatılan şeylerden çık hoşlanmıyor açıkçası. Vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim


  • sen olmayan cocuk benim  (30.10.15 14:27:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.