[]

Bebelere bilgisayar ders notu var mi?

Ortaokuldaki cocuklara bilgisayar ogretecegim. Bilgisayarla alakalari "kantir atak mi?' seviyesinde. kultur seviyeleri de "en sevdigim film recep ivedik 4". oturup kendim de hazirlayabilirim ama daha onceden yapilmisina denk gelen varsa makbule gecer.




 
benim ilkokul zamanımda dersler vardı ama notlar karneye geçmiyordu.


  • yamuklu sucurta  (29.10.15 10:54:20) 
ingilizce varsa, ingilizce slaytları ara. onlar sistematik bir başlangıç yapmışlardır bi şekilde.


  • neynep  (29.10.15 11:01:14) 
ne ögretmek istiyorsun? yani office mi ögrenecekler, donanim mi ögrenecekler, bilgisayar elemanlarini mi taniyacaklar? önce onu bir sec, ordan baslariz.

bence donanimi ögret basta, neyi ne yapacaklarini bilsinler. cöp olmus bilgisayar bulursa ac icini, sök taktir. ne neymis ögrensin hiyarlar. ama önce kondensatörleri kisa devre yapip yaktirt yoksa carparsin birilerini. demedi deme.

ben böyle baslasaydim cok sevinirdim mesela. bizde mal mal 8 hafta boyunca dikte edilere, bilgisayar görmeden, power supply, güc kaynagi, bilgisayara gelen 220 vlik sehir sebekesini bilgisayarin kullanacagi ..... ögrettiler. iskence gibiydi.

bir de manyak bir bilgisayarci, ablamlara geldiginde, ilk virüs yazmis, virüs dedigi de muhtemelen calistirilinca bilgisayari kapatan bir seymis. sinif oldukca etkilenmis, sevmisler adami. (ilk sinava kadar tabi, manyak adam anlamsiz seyler sormus durmus)

ikisi de 3. sinif dolaylarinda gerceklesmisti yukaridaki örnekler icin. bilgisayarla tanismamiz ama 1. sinif civariydi.
  • aynadakiyabanci  (29.10.15 11:28:26) 
Bilgisayarlar ne işe yarar, neden onlara ihtiyaç duyuyoruz, ne amaçlarla kullanabiliriz mevzularından girip sonra bunları nasıl yaparız'dan devam etmeyi düşünüyorum. Amacım çocukların aklındaki bilgisayar = oyun ve film izlemek yargısını kırmak.

Mesela geçen bir sınıfta excel ile basit hesaplamalar yaptım. Bana büyücüymüşüm gibi baktılar.
  • alperz  (29.10.15 12:05:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.