[]

çelik halka küpe hakkında

merhaba arkadaşlar,

bundan yaklaşık üç hafta önce kulağımı deldirdim. bilenler bilir, ilk hafta boyunca kulağımda deliğin oturması için takılan küçük küpe takılı kaldı. iki haftadır da esas küpem olan küçük bir çelik halka küpe kulağımda takılı.

pazar günü ailemin yanında olacağımdan ve babam görüntüsünden dolayı pek hazzetmediğinden maalesef iki günlüğüne küpemi çıkarmak durumunda kalacağım. bu akşam çıkarmayı denedim, kolaylıkla da çıktı. ama emin olamadığım ve cahilliğime vermenizi istediğim birkaç soru var;

- takılırken dikkat etmemiştim. küpenin iğnesi yalnızca kulak deliği içinde mi kalıyor?
- esas küpemin takıldığı günden bu yana hiç ağrı-sızı yaşamadım. bu akşam takarken biraz zorlandığımdan, küpemi sağa sola hafifçe çevirirken bile acı duyabiliyorum. bu acı kendiliğinden geçer mi? (öncesinde hiç acı yoktu)
- ve söz konusu iki gün boyunca küpe kulağımda kalmazsa delik kapanır mı? yeniden açılması riskli midir?

 
Daha çok taze kapanabilir de. Şeffaf küpe alsana iki günlük için?


  • indescribable  (28.10.15 23:50:28) 
- takılırken dikkat etmemiştim. küpenin iğnesi yalnızca kulak deliği içinde mi kalıyor?

bu soruyu net anlayamadım ama anladığım gibiyse eğer mantıken iğnenin dışarı çıkıyor olması lazım ki klipsle tutturulabilsin.

- esas küpemin takıldığı günden bu yana hiç ağrı-sızı yaşamadım. bu akşam takarken biraz zorlandığımdan, küpemi sağa sola hafifçe çevirirken bile acı duyabiliyorum. bu acı kendiliğinden geçer mi? (öncesinde hiç acı yoktu)

acı zamanla geçer, öyle düşünülmese de kulak hala hassas durumda şu anda.

- ve söz konusu iki gün boyunca küpe kulağımda kalmazsa delik kapanır mı? yeniden açılması riskli midir?

buna kesin bir şey denemez, bünyeye bağlı. kapanmaya başlayabilir de hiçbir şey olmayabilir de. kapanmaya yüz tutarsa küpeyle müpeyle azıcık uğraşla yine açılır ama, yeniden deldirmeye gerek kalmaz.
  • devilred  (28.10.15 23:53:17 ~ 23:53:55) 
@indescribable mantıklı bir öneri. herhalde kolaylıkla bulurum.


  • exaggerate  (28.10.15 23:53:19) 
belli ki yara hala duruyor. kapanir mi bilmem ama bir dahaki kupe takisinda kanar buyuk ihtimalle. kapanmaya yuz tutar cunku.
igne normalde biraz tasar disari halkalarda. tasli gibi olanlarda tam boyuna gore ayarlarsin...

  • bohr atom modeli  (28.10.15 23:54:36) 
2 günlüğüne şeffaf küpe kullanabilirsin ancak kullanmasan bile muhtemelen 2 günde kapanmaz. en fazla ince bir tabaka oluşur ya da kabuk filan tutar. sıkıntı olmaz, küpenin iğnesiyle açılır. benim öyle oluyorduç

iğne dışarı çıkmalı ki klips üstüne kapanabilsin.

ağrı olur, kafana takma. yalnız çok uzun süre takma, yara yapabilir.

birde takip et, kimi insanların bijüteriye alerjisi oluyor. mesela ben takamam, hemen yara yapar. çelik bir süre idare ediyor, gümüşü çok rahat kullanıyorum.

gümüş en temizi, en rahatı. edin bir tane. aynı kullandığın çelik küpeler gibi gümüşler var.
  • air  (29.10.15 00:00:10) 
@devilred @air @bohr atom modeli

ön taraftan giren iğneyi kulak mememin arkasında aradım, öncelikle öyle olması gerektiğini düşündüm ben de. ama iğnenin ucu elime gelmedi bulamadım ve daha da fazla ileri gitmiyor. ama klips oturuyor, dolayısıyla küpe de. yani kulağımdaki görüntüsü, küpeyi kulağımdan çıkarmadan önceki gibi. yine de acaba kulağıma girerken belli bir açıda mı tutmalıyım diye düşündüm ama kolaylıkla takıldı. acı da geçmeye başladı diyebilirim.

ayrıca yorumlarınız için çok teşekkür ederim. zannediyorum kapanmaz. bu arada küpeyi çıkarırken küçük bir kanama oldu sadece. elimde kolonya vardı. onunla dezenfekte etmeye çalıştım. umarım yanlış bir işlem olmamıştır.
  • exaggerate  (29.10.15 00:15:52) 
hala kanama oluyorsa tam iyilesmemis demektir, yani delik kesin kapanir, ya da kapanmaya calisir o sure boyunca. kupeyi yeniden takarken de iyilesmeye yuz tutmus deriyi parcalamak gerekecek, bu da gereksiz aci demek. bir iki ay ayni kupeyi takip hic cikarmamak gerekiyor iyilesene kadar, yoksa iltihap yapar. basima geldi.


  • kurbanlik koyun  (29.10.15 01:46:26) 
arkada bulunan deliği tutturamamışsın :) olur öyle, herkese oluyor sanırım. zamanla alışır.


  • air  (29.10.15 01:55:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.