[]

kış lastiğimi taktırmalı mıyım?

meraba arkadaşlar. Kış lastiklerimi taktırmayı düşünüyorum gerçi havalar henüz soğumadı pek. ama geçen hafta yağmurlu havada arabayı yokuşta kaldıramadım patinaj falan yaptı baya sağa sola savruldu böyle sanki el freni çekiliyken gazı köklemişim gibi. arka tekerim yamuktu babam sanayiye götürdü döndüğünde teker farklıydı çıkma taktırmış sanırım baya kötü durumda takılan teker.

ankarada baya yokuşlu bir yerde oturuyorum ve günde yaklaşık 50 km yol yapıyorum. sizce mantıklı olan ne yapmam olur?


 
dört mevsim lastikler var onlara bak. oradaki lastikçilere falan bir sor. olmazsa da kış lastiğine geçersin.


  • kung fu ayicik  (28.10.15 16:01:15 ~ 16:04:27) 
Havaların düzgün olduğu zaman sadece yakıt tüketimine yansır. O da çok düşük miktarda. Fazla ve kötü şartlarda yol yapıyorsunuz. Gecikmeden taktırın. Hava ve trafik ne olacağı belli olmayan konular. Maddi durumunuz el veriyorsa dört lastiği de taktırın. Arabanın çekişine göre(ön, arka) iki lastik taktıranlar var memlekette siz öyle yapmayın.

edit: Bu kış doğa olaylarının da normallerin üzerinde yaşanacağı söyleniyor, vakit kaybetmeyin.

edit2: @kung fu ayicik'in dediği gibi dört mevsim lastikler Antalya, İzmir gibi kışları çetin geçmeyen illerde kullanıma uygundur. Ankara için uygun değil. Ay Kasım oldu.
  • m3mphis  (28.10.15 16:04:00 ~ 16:08:00) 
7*C'nin altına düştüğü anda ihtiyacınız olacaktır. Fazla gecikmeden kış lastiği bakmanız iyi olur.


  • heritage  (28.10.15 16:20:08) 
yagmurlu havada kis lastigi bile hafif patinaj yapar dikkatli olmak lazim.
kasim 15den sonra 4 lastik kisliga gececegim. kisligin yararini ankara'da gorursun. eger uzun yol yapmiyorsan petlas'in kislik lastiklerini tavsiye ederim. 4 tane kislik lastik alip taktir.

  • 1917  (28.10.15 17:41:24) 
4 mevsim lastik ankara için değil, doğru ancak yeni çıkan michelin crossclimate ı araştır, ben geçen sene nokian almış bulundum, bu sene crossclimatelar piyasaya çıktı :(


  • mephistoo  (28.10.15 18:52:38) 
teşekkür ederim uzun uzun açıklamışsınız. kışlık lastiklerim var zaten hemen taktıracağım 4ünü de. hem yokuş falan çok var, hem de yol yapıyorum hergün. sağolun.


  • cusoon  (02.11.15 22:42:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.