[]

Darbe

Sizce birileri,(hadi ornek olarak verelim; RTE) kolluk gucleri ve kendine bagli bir yapiyla darbe girisiminde bulunursa, hatta ve hatta darbe yaparsa ne olur? Halk ve diger kuvvetler birligini olusturan unsurlar (yasama, yargi, medya vs.) nasil tepki gosterir? Ne dusunuyorsunuz?




 
Bulent Ersoy darbeci sahisla ile ilgili sarki soyler, yargi uyeleri darbenin gerekli oldugunu soyler, Hande Yener kis albumu cikarir... 1000 yil once nasil yasiyorsa simdi iphone ve flat screen + 1000 yil onceki gibi yasayanlar da hic umursamaz ya da bir kisim koyun da darbeyi destekler.


  • Traveller  (28.10.15 04:31:56) 
iktidardaki adamın darbe yapması da çok güzel örnek olmuş tebrikler :)


  • animalman  (28.10.15 08:22:03) 
Animalman +1


  • sen olmayan cocuk benim  (28.10.15 08:37:50) 
Halihazırda bir darbe hali zaten mevcut, bazı unsurlarıyla. Selahattin Demirtaş'ın Tren Garı Katliamı sonrasında yaptığı 10 dakikalık konuşmadan alıntı yapıyorum: "Ülkenin yönetimine zorla el koymuş, darbe yapmış bir kliksiniz."

Şu anda yapılanların ne hukuki ne de etik açıdan doğru olduğunu kimse söyleyemez kolay kolay.
  • sevgikusunkanadinda  (28.10.15 11:25:09) 
"iktidardaki adam" derken? hangi seçimle iktidardalar? 7 haziran seçimi sonucunda mevcut iktidar meşruiyetini kaybetti. yapılan seçin sonucunu tanımayarak, hükümet kurdurmamak ve ülkeyi yeniden seçime zorlamak. muhalif her kesime baskı yapmak. (bkz: hükümet darbesi)

rejimi "demokrasi" yapan hükümetlerin seçimle gelmesi değil, seçimle gidebilmesidir.
  • corneillus  (28.10.15 11:37:48) 
@animalman ve sen olmayan cocuk benim, teknik olarak hakli olabilirsiniz. Belki de devrim demeliyim. Kastim gerci oydu. Ancak isin icinde ordu olunca darbe diyesim geliyor. Belki de ordu ornegini vermeliydim.
Soruyu RTE devrim girisiminde bulunursa diye sorayim... Ancak bununla birlikte Cumhurbaskanligi hukumet degildir. Devletin en basindaki kurumdur. Sonuc olarak denetiminde bulunan devleti yonetmekle atanmis secimle gelmis bir hukumeti kanunlarin otesinde tasviye ederek baska bir yonetim sekline gidecek olmasi da ucundan darbe gibi geliyor bana. Ve fakat bu sekilde sormadigim icin kafa karisikligi normal tabii...

@sevgikusunkanadinda ve @cornelius +1 bu arada
  • bosch kalfa  (28.10.15 16:17:15 ~ 16:24:35) 
Elbetteki kastim sosyalist devrim degil...


  • bosch kalfa  (28.10.15 16:19:22 ~ 16:19:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.