[]

Kapadokya'da napalım?

İki gece kalınıcak. Pansiyon göreme'de. ulaşım otobüsle. Araba yok.

Orada günlük turlar bulabilir miyiz, fiyatları ne olur? arabasız neler yapılır?


 
selam. kapadokya'da 6 hafta geçirdim yazın. gidilip görülecek çok yer var, hava şartları nasıl etkiler bilmiyorum. ben orada çalışıyordum ama eşim ziyaretime geldiğinde tur ayarladık bir gün, bir diğer gün de arkadaşlarla araba kiralayıp gezdik avanos'a filan gittik. avanos'a gidebilirseniz gidin. turlar geniş. yeraltı sehirlerine de götürüyor, balona da bindiriyor, ıhlara'ya da götürüyor, peri bacalarını da gezdiryor. telefon rehberime bakacağım, eğer silmemişsem sana orda katıldığım turdan birinin numarasını göndericem mesajla. yazın gelen film ekibinden biri yönlendirdi dersin nerden buldun diye sorarsa :D


  • dasher  (27.10.15 23:47:55 ~ 23:51:20) 
Hocam bu yaz 2 gece kaldik bizde goreme'de. Ayni sekilde araba yoktu.

Simdi goreme'nin icerisinde bir turlayin. Orada
www.tripadvisor.com

su linkini attigim restorana bir gidin. Iste lokal sarap ve testi kebabi falan var. Biz gidemedik zira rezervasyon epey erken yaptirmak gerekiyormus. Ama siddetle onerdi herkes. Baska yerde testi kebabini kotuydu. Yalniz dibek'te fiyatlar tuzlu olabilir azicik.

Ikinci olarak, Seten restorant. www.setenrestaurant.com

Burasi da sddetle onerildi. Acikcasi mekan cok sik. Biz ust kata ciktik, 10 numara da manzara vardi. Fakat yemekler icin ayni seyi soylemeyecegim. Insanlar cok ovdu ama bence gayet alelade bir yemekti. Fiyatlar da tuzluydu epey gene. Yani hani romantik bir yemek niyeti varsa guzel mekan. Ama oyle bir niyet yoksa, cok da muhim degil. Eminim benzer manzarali bir suru daha makul yer vardir etrafta. Zira baya lokanta gormustum.

Hangi pansiyondasiniz bilmiyorum ama eger duzgun tiplerse resepsiyondakiler vs. onlara da bir danisin derim.

Tur isine gelince. Turlar 3 cesit. Mavi, yesil bir de kirmiziydi galiba. Guzergahlari da farkli. Goreme'de oldugunuz icin Acik hava muzesine yuruyerek gidersiniz zaten. Oraya yuruyun. Tur isine girmeyin. Biz Ihlara vadisi, yeralti kenti, urgup vs olan tur katilmistik. Hangi renk olandi hatirlamiyorum ama en makulu oydu arabasi olmayan birisi icin. Tur iyiydi. VAdi de yuruyus, yeralti kenti ozellikle nefisti. Yeralti kenti icin klostrofobi ya da panik atak varsa zorlayabilir. Ben bir sey olmaz ya diye girdim, bir noktada rehbere ne zaman cikacagiz diye soruyordum. Adamcagiz da bin defa uyardi ama ne bileyim... Orada bir moda girdim, nefes alamiyor gibi hissettim. Allahtan zaten cikiyorduk da ariza cikarmadan kimseye ciktik. Ama cok nefisti. Vadi de 2-3 km kadar yurunuyor. O da inanilmaz keyifli.

Tur ucretleri kisibasi 100 ile 150 arasinda degisiyor. Otobusle inince Nevsehir'de, hemen yaniniza yaklasiyorlar. Turlar 100 tl kartimiz da bu. Ara falan diye. Alin kartlarini bir sorun sorusturun istersenz. Ben aldim ama aramadim. Biz saglam olsun diye otelin anlastigi bir firmayla yaptik turu. Kisi basi 120 lira verdik. Fark 20 tl olunca dedik ugrasmayalim simdi cakalla cukalla. Turun icerisinde ogle yemegi ve oren yeri, muze giris ucretleri var. Dolayisiyla acikcasi cok pahali degil oyle dusununce. Zira zaten yerlatina giris 25 tl, vadiye giris 10 tl bilmem ne tl derken yarisi oyle cikiyor. Yemek falan filan makul yani. Ama pahali tabii gene de genel olarak. Belki sonbahar'da dusuyordur ucretler. Onu bilemiyorum.

Balona binmek isterseniz fiyatlar 130 ile 190 Euro arasinda degisiyordu. Iki kisi 1 milyara yakin paraya patlayacagini ogrenince balon isinin, vazgectik tabii.

Kisaca benim onerim ilk gun goremenin kendisi, acik hava muzesi gezilebilir.

Ikinci gunde yeralti kenti, ihlara vadisini kapsayan tura katilabilirsiniz derim ben.

iyi eglenceler!
  • siradan bir adam  (28.10.15 17:43:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.