[]

Kafe ve Kafeterya Arasındaki Fark Nedir?

Soru başlıkta arkadaşlar. Bu iki mekanı birbirinden ayıran kırmızı çizgiler nelerdir?




 
kafeterya (itl.cafetteria) kahve satılan yer demek esasen. turkce de ise daha cok kantin anlamında (ki cantina da italyanca bodrum demek aslında) kullanılıyor. yani ufak tefek atıştırmalık seylerin ve iceceklerin alındıgı yer (okulda, hastanede v.s)

kafe ise masalarda oturup icecek vs icebildigin, yiyecek de yenilebilen, kafeteryadan daha buyuk, ticari mekan. daha cok dukkan tarzinda (yani avm'de, sahilde, v.s)

kafeterya: okul, hastane icinde
kafe: disarida, avmde falan

nacizane gorusum budur.

(bizim kafe diye bildigimiz seyin ingilizcesi cafe, italyancadaki caffetteria kelimesi de ingilizcedeki ve bizdeki cafe nin karsilgi. baya bir false friend'lik durum olmus)
  • no christ requires  (27.10.15 20:21:19 ~ 20:23:43) 
Kafe: nargile icecek oyun falan

Kafeterya: yemekli memekli

Bende durum bu sekilde.
  • brkylmz  (27.10.15 21:27:14 ~ 21:28:06) 
bende kafeterya diye bişiy yok. kafe işte.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (27.10.15 22:05:53) 
kafede snack dışında yincek pek şey yoktur konsept olarak.kafeteria'da kahvaltı,yemek falan oluo genelde. etimolojisini arkadas ilk yorumu yazan arkadas belirtmis gerci ama bizim ulkede genelde yukarda bahsettigim gibi.


  • winstonsoft  (28.10.15 01:03:50) 
İlk önce hakkat la ne fark var dedim de, brkylmz'ın dediği mantıklı geldi.

+1
  • gunde 3 litre kola icen adam  (28.10.15 01:08:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.