[]

metro hk.

metroların girişinde bombadır, silahtır aramaya yarayan bir güvenlik önlemi yok değil mi? varsa da ben göremedim bi türlü. e nasıl güvenip de bineceğiz biz bu ulaşım aracına? ne zaman binsem inene kadar kaygı krizi yaşıyorum ben, siz de korkuyor musunuz metroya binmekten?

metrobüse hiç değinmiyorum, orada ölmek için bombaya filan gerek yok.


 
Bazı girişlerde manyetik kapılardan oluyor, sanırım AVM bağlantılı istasyonlarda oluyor o. Onun dışında arama yapabilen güvenlik görevlileri var ama onlar da şüpheli durumlarda arama yapıyorlar sanırım. Şüpheli durum tam olarak nedir diye sorarsan bilmiyorum.


  • angelus  (27.10.15 18:34:29) 
o kapılar avm'ye girişte oluyor sadece.

her gün en az iki kez metro kullanıyorum ve arama yapıldığını görmedim henüz. güvenlikler oldukları yerde durup etrafı gözlüyorlar sadece.
  • peggy  (27.10.15 18:36:26 ~ 18:36:49) 
ankara'da güvenlikçiler ellerinde metal dedektörleriyle çantalara falan bakıyor ama göstermelik sadece. ne o dedektör bombayı tesbit eder ne o güvenlik patlatacak adamı durdurabilir.


  • Ufuk  (27.10.15 19:30:20) 
2 hafta önce girişlerde sırt çantalarını torbaları dedektörle arıyorlardı ama şimdi arama yok. pek de korkmuyorum. istanbul'da her an bir tehlikeyle karşı karşıyayız, sürekli korksam yaşayamazdım.


  • ambrosia  (27.10.15 20:14:54) 
e ama o bakmıyor, bu bakmıyorsa, bir dedektör, x ışını cihazı yoksa nasıl güvenip de bineceğiz biz? metro da bir seferde uçak kadar yolcu taşıyor, hatta gün içinde uçaktan kat be kat fazla yolcu taşıyor; etrafta ışidciler cirit atarken neden uçaklardaki o güvenlik önlemlerinden teki bile metroda yok?

metro yerine alternatif yollar arıyorum ve buluyorum ben artık, kalbim dayanmayacak yoksa.
  • devilred  (27.10.15 22:24:42 ~ 22:34:42) 
güvenlik görevlilerindeki metal detektörleri hariç bir önlem yok. onlar da herkesi aramıyorlar. arada bazı kişileri kontrol ediyorlar o kadar.

geçtiğimiz ayda kozyatağı metro durağında 2 defa şüpheli cisim sebebi ile giriş çevresi kapatıldı, bomba imha timi beklendi, haftada en az bir kere polis aracı oluyor orada bir sebepten. ben metroya binmeye devam ediyorum. metrobüse işim düşmüyor artık. düşse binerim ama o konularda bir korkum yok. avm'lerde de aynı şekilde.

henüz öyle rastgele patlamalar olan bir durumda değil türkiye. öyle korkmaya gerek olduğunu sanmıyorum.
  • nawar  (27.10.15 22:44:50) 
al işte:

(bkz: 4 mart 2016 göztepe metrosunda yaşadıklarım)

bana denk gelse kesin ölüp kalırdım orada panikten.
  • devilred  (04.03.16 20:56:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.