[]

drone uçurmanın incelikleri

bu işi sıfırdan nasıl öğrenebilirim? profesyonel olarak yapmak istiyorum ama tepkilerim, uçarken yer-yön algım pek iyi değil. bu doğuştan gelen bir şey mi yoksa pratikle halleder miyim? araba kullanmak gibi mi yani?

danke.


 
ilk önce 250 300 tl ye 6 kanal bi helikopter al onu Uçur evde. yerden kaldır kanepeye kondur masaya kondur tekrar yere kondur vs.bunu yapabilmen 1 2 hafta alır en az.


  • ergenpezeveng  (27.10.15 18:31:09) 
ya kısa mesafede sorunum yok da gökyüzüne çıktığında uzaklığı falan tam kestiremiyorum. uçup gidiyor alet arkasından mal mal bakakalıyorum.


  • passion rules the game  (27.10.15 18:36:40 ~ 18:36:49) 
bence normal helikopter olayına girme, 6 kanal falan çok iyi ama onda uzmanlaşman daha zor olur bence çünkü drone'ların dengesi vs. daha iyi havada tutmak çok daha kolay. O helikopter şeklinde olanları aynı pozisyonda tutmak bile dert.

ayrıca düzgün dronelarda gps ile geri gelme gibi şeyler var kaybolsa sinyal kopsa bile geri geliyor ya da olduğu yere iniyor. Ben DCI Phantom kullanmıştım bir kere ama arkadaşın aletinde gopro takılıydı bir de kumandada monitör vardı monitörden çok rahat kullanabiliyorduk, sizinkinde var mı nedir bilmiyorum.

yön duygusu da, monitör olsa daha rahat ya çünkü ters döndürsen sen ileri bastığında o geri gelecek falan çok karışabilir o :D

edit: pek insan olmayan düzlük bi park bul orada dene bence. Düşürüp çarpıp iş çıkartma sonra :)
  • rodriguez2  (27.10.15 19:42:32 ~ 19:43:05) 
hocam inan cevap için değil de senin kendi yorumuna çok güldüm. napıyon hocam alet gidince çok merak ettim.


  • tolgan  (27.10.15 19:54:04) 
neyse ki return to home tuşu var ona basınca iyi kötü geri geliyor :)) bendeki de dji phantom, görüntüyü telefona veriyor ama ben refleks olarak hep gökyüzüne bakıyorum, ekrana alışsam iyi olacak.


  • passion rules the game  (27.10.15 20:02:26 ~ 20:03:29) 
helikopteri çözersen diğerleri çocuk oyuncağı gibi kalır. aletin gitmesine yapacak bi şey yok. renk değiştirebilirsin. boyutu büyük bi şey alırsın onun dışında yapacak bi şey yok. gps ve geri dönme tuşu mantıklı. ha ben Prof kullanacam dersen modifiye ile verdiğin koordinat doğrultusunda giden cihazlar da var ama anlamam o işlerden sadece internette yazılanlardan biliyorum.


  • ergenpezeveng  (27.10.15 20:17:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.