[]

almanya'ya turist vize almak? öğrenciyim.

arkadaşım polonya'da erasmus öğrencisi.

berlin'de 1-2 gün gezelim dedi.

benim pasaportum dahi yok.

pasaportu kolay şekilde çıkartabiliyorum anladığım kadarıyla.

almanya'ya yapacağım 1-2 günlük turist vizesi başvurusnun kabul olma ihtimali nedir?

üniversite öğrencisiyim. üzerimde hiçbir taşınmaz kayıtlı değil. annem emekli. bir de üzerine ev var.

almanya sanırım çok geç dönüş yapıyormuş. ortalama ne kadar sürer vizenin onay süreci. ve ne kadara mal olur?

arkadaşlar, eğer almanya'nın bana vize verme ihtimali yoksa hiç başvurup boşuna masrafa girmeyeyim diyorum. sizce?

 
almanya zor verir. çek cumhuriyetinden falan vize alıp prag'dan berlin'e geçersin.
pasaportun dahi yokken berlin'de gezme fikri çok ilginç gerçekten.

ek: biraz canım sıkkındı böyle ters bir şey yazmışım kusura bakma.
  • cekilmis gayfe  (27.10.15 17:08:41 ~ 23:32:16) 
pasaportun dahi yokken Berlin'de gezme fikri ilginç değil çünkü senin de dediğin gibi pasaport almak 2-3 günlük bir olay.Vize almak da o kadar büyütülecek bir şey değil. İstedikleri evrakları eksiksiz topla alırsın.Vize dönüşü de başvurudan sonra 3-4 sürer. uçak parası, vize ücreti (60 euro) pasaport harcı (6 aylık 188 tl )ödeyeceksin.1-2 gün için değmez .Daha uzun süreli al.


  • illa ki  (27.10.15 17:19:35) 
@cekilmis gayfe;

hocam, pasaportsuz gideyim demedim. şu anda pasaportum yok ama hemen çıkartabilirim dedim.
  • yokumbenburda  (27.10.15 17:19:53) 
Almanya vize verirken neye bakiyor:
1. Gidis dönüs ucak bileti? Bu bilet alinmis ödemesi yapilmis olmali, gidis dönüs tarihleri net ve senin vize istedigin tarihlerle örtüsmeli.
2. Nerede kalacaksin? Otel rezervasyonu olacak. Arkadasimda kalacam, sokakta kalirim hep problemli durumlar. Reddetme ihtimalini arttiriyor. Düzgün bir otelde gidis dönüs tarihlerinin birbirini tuttugu otel rezervasyonu varsa sansin artar.
3. Masraflarini nasil karsilayacaksin? kisaca paran hazir mi, bunu ispatlayabilirmisin diye soruyorlar. 1-2 gün icin banka hesabinda en az 500 euro bulundurman avantajina. Tabi ögrenciysen bu paranin kaynagi da önemli. Ailemden aldim en temizi, tabi bu durumda ailenden "bu kisinin masraflarindan ben sorumluyum" diyen bir kagit gerekecektir. Calisanlar icin sgk dökümü, sözlesme, imza sirküleri vs...
4. Niye gidiyorsun? senin durumun icin turistik. Bunu görüsmede sorarlar zaten, en kücük bir tereddüt etmemelisin. giyimin konusman hosuna gitmezse, nereye gittigin hakkinda bi fikrin yoksa, söylediklerin arasinda tutarsizlik varsa reddeder. Ayrica konusurken rahat olmalisin. Tabi bu madde degerlendiren kisinin subjektif yorumuna bagli, mutlaka bir acik arar.
5. Seyehat sigortasi ? bu olmazsa olmaz belge.

Bunlarin disinda fotograf, aile malvarligi ile ilgili belgeler vs. isterler. Ama bunlara ragmen görüsmede "otel rezervasyonun iyi cikmamis", "banka hesap dökümünde su imza eksik", "ailenin yazdigi dökümanda su cümle eksik" gibi nedenlerle de cokca reddedebilirler. Tam alman mantiginda hersey "perfekt" olursa tahmininden rahat alirsin.

1 ay önceden basvurmakta yarar var. pasaport süren en az 1 yil olmali.
  • emrahday  (27.10.15 17:28:24 ~ 17:37:52) 
Sen kim köpeksin ki pasaportun bile yokken Berlin'de gezme planları yapıyorsun? Bizler annemizin karnındayken pasaportumuz çıkmış olduğundan istediğimiz yeri gezeriz. Sen anca TC kimliğinle Kıprıs'a gidersin, Gürcistan'a geçersin vs.

Neyse konuya geleyim; ben Almanya vizesi için evrakları pazartesi götürmüş, perşembe kapımda pasaportumu bulmuştum. Geç dönmesi normal bir şey değil.

Evraklarını tamamlarsın, annenin sigortalı olduğunu gösterir belgeleri, efendim banka cüzdanını falan gösterirsin, uçak biletlerini almış olmanda fayda var. Otel rezervasyonu da işini kolaylaştırır. Randevu aldığında sana durumuna göre evrak listesini gönderirler zaten. Alırsın sen o vizeyi, dert etme. Hele hele ukala yorumları hiç takma.

Vaktin darsa, yakın zamana randevu alamazsan o zaman deneyebilirsin Çek'ten vize almayı ama çok da gerek yok.

-ben bunu yazdığımda henüz tek cevap vardı ama bağlantı sorunundan dolayı gönderememiştim. içimde kalmasın-
  • plajda baretle dolasan muhendis  (27.10.15 17:57:15) 
Alman'ın ne yapacağı belli olmaz ama banka hesabında para, gidiş dönüş uçak bileti, otel rezervasyonu, [booking.com üzerinden ücretsiz iptal seçeneği olan bir otelden rezervasyon yapıp vizeyi aldıktan sonra iptal edebilirsin] seyahat sağlık sigortası gösterirsen çok büyük ihtimalle herhangi bir sorun olmadan vize alırsın. İdata'nın sitesinde yazan evrakların hepsini eksiksiz biçimde hazırla işte.

İstanbul'daysan idata'nın biri Harbiye'de biri de Bahariye'de olmak üzere iki şubesi var. Bahariye şubesi daha kalabalık oluyor. Mümkün olan en kısa sürede randevunu al ve evraklarını idata'ya teslim et. Bir pürüz yoksa 1 haftaya gelir vize.
  • gyroscope  (27.10.15 18:06:59) 
70 yaşındaki babaanneme vize verdiler. sana mı vermıcekler. arkadaşların dediği belgeleri topla yeter.


  • kupigometa  (27.10.15 18:12:36) 
almanya bu vize işlerindeki en kıl ülke herhalde. benim arkadaşı reddediler, gerçi o işsizdi. gerekli belgeleri eksiksiz verirsen çıkar, sadece özen göster.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (27.10.15 19:51:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.