[]

iş mahkemesi ve yalancı şahitlik

şimdi ortada kendi rızasıyla işten ayrılmış bir kadın var, eşi kendi işini kurduğu için onun yanında çalışacakmış. kadın başı kapalı ve dürüst biri, çıkmadan önce tek tek herkesle helalleşti falan. bizim saf müdür de kadın iyi biri bunda yalan dolan olmaz diye düşünerek istifasını almamış.

aradan 3-4 yıl geçti, birisi kadının beynini yıkamış belli. şirketi mahkemeye vermiş, yok onu biz işten kovmuşuz da (yalan) yok her gece mesaiye kalıyormuş da (yalan) yok haftasonları akşama kadar çalışıyormuş da (yalan), bunları gerekçe göstermiş. eski çalışanlar da firmaya kıllık olsun diye bu kadına yalancı tanıklık yaparak şahit olarak yanında gitmişler.

şimdi bizim tek suçumuz istifa dilekçesini almamış olmak.

kadın mahkemeye verirse kazanacak (hem dilekçesi yok hemde yalancı şahitleri var), bundan gören eski işçiler de aynı şekilde mahkemeye verip kazanacak (hepsi gönüllü işten ayrılmış ama istifaları alınmamış işte) ve firma ciddi mali yükümlülüğe girecek.

o değil firma kapanacak işimizden olacağız.

bu durumda yapılabilecek bir şey var mı yoksa paşa paşa ödenecek mi bu tazminatlar?

 
Yapılabilecek bir şey yok. Hukuk danışmanlığı alınmadan şirket yönetilirse bunlar olur.


  • ertalpius  (27.10.15 11:52:08 ~ 11:52:24) 
ödeyeceksiniz. bizim elimizde istifa olmasına rağmen, kişinin aylık düzenli puantajlarını imzalamasına rağmen ve kişinin hemen başka bir yerde biraz daha fazla maaşla işe başladığını ispat etmemize rağmen paşa paşa ödedik. bayağı bildiğiniz danışmanlık hizmeti alıyorduk ayrıca. sonuç olarak çok çok bariz bir neden yok ise (işçi işvereni öldürmediyse falan ki o da şüpheli) iş mahkemeleri, işçiler lehine sonuçlanır.


  • mohito  (27.10.15 11:59:44) 
dürüst biri gibi duruyorduysa şirketten dini bütün biri gitsin ona güzel güzel yaptığının kul hakkına girmek olduğunu, bu şekilde alacağı paranın haram olduğunu, insanlar ondan görüp aynı şekilde dava açar ve kazanırsa onların haramlarına kendisi ön ayak olduğu için her birinin günahının kendisine de yazılacağını anlatsın. belki vicdanı sızlar.

yalnız benim anlamadığım şu, normalde hakikaten haksızlığa uğrayan bir işçi eski çalışanlar dahi olsa kendine gerçek şahit bulamazken bu eski çalışanlar nasıl böyle kinlenmiş de kadına yalancı şahitliğe razı olmuşlar? şirkete olan bu kinin sebebi ne?
  • mesgul ve huzursuz  (27.10.15 19:31:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.