[]

Masaüstü bilgisayar tavsiyesi

İyigünler arkadaşlar, tam bir bilgisayar cahiliyim. Ofisime ana bilgisayar olarak kullanacağım bir masaüstü almam gerekiyor. Ana bilgisayar olarak kullanılacağı için, sadece muhasebe işlemlerinde ve yedeklemede kullanacağız; herhangi bir virüs girme ihtimaline karşı internete kapalı olacak bilgisayar.Bu şartlarda şöyle 8-10 sene kadar gidecek bir bilgisayar önerebilir misiniz? i7 mi almalıyım mesela işlemciyi? Teşekkürler.




 
i5 yeterli. depolama istiyorsanız harddiski en büyük olanını tercih edin (2TB mesela).
internete bağlı olmayacaksa uzunca bir süre de sizi götürür zaten. ram en az 4 gb olsun.

  • safepassage  (27.10.15 08:56:44) 
bunun için yüksek model işlemciye gerek - kesinlikle- gerek yok. boşuna masraf yapmayın. veri depolama amaçlı kullanacaksınız zaten. bir de flash belleğe aynı anda verileri yedeklersiniz olur biter. olmadı yanına güç kaynağı alırsınız elektrik kesilmelerine karşı.


  • 1adam  (27.10.15 09:01:53) 
Muhasebe ile ilgili işlemlerinin çoğu (e-fatura, beyanname, ödeme emrilerleri vb.) artık internet üzerinden yapılmıyor mu?

Bir de son dönemde karşılaştığım virüsler -cryptowall hariç- genelde USB üzerinden geliyor.
  • zombi  (27.10.15 09:25:14) 
i5 yeterli. databaseler büyükse bol ramli bir şey alın. birden fazla harddisk olsun raid1 yapın (aynı anda iki harddiske aynı veriyi yazar. yedekleme açısından ekstradan güven olur). ve virüs için usb'leri de kapatın zombi'nin dediği gibi.


  • argent dawn  (27.10.15 09:40:59) 
i5 - numarası 4460 dan 4690 a kadar olan i5 işlemcilerden biri.

Anakart: msi h97 pc mate.

ssd ihtiyacınız olacak: kesinlikle 250 gb samsung 859 evo, işletim sistemini ve muhasebe programlarını ssdye kuracaksınız.
harddisk ihtiyacınız için: 1 veya 2 tblik ortalama bir hdd.

Kasa olarak, sogutması iyi olan tercihen Zalman veya Cooler Master bir kasa. Güç kaynağı da içinde gelecek zaten.

Ekran kartı olarak Pek abartılı bir şey istemiyorsanız gt730 veya gt740 işinizi görür oyun oynamayacaksınız.

bellek olarak 2 tane 8gblik almanız yeterli olur veya şu aşamada bir tane 8gb de alabilirsiniz. veya 2 tane 4gb ileride takviye edersiniz.

Monitor olarak ihtiyacınıza göre vatandan filan kontrol ederek alırsınız. Bir de ortalama bir kesintisiz güç kaynağı almanızda fayda olur.
  • hepimiz uzun vadede oluyuz  (27.10.15 11:17:57) 
Nacizane tavsiyem makineyi internete bagla, ama bir firewall kur, bir de antivirus kur, o da ciktikca butun guncellemeleri yapsin. (sirket olunca tabi lisanslar degisiyor ama ucretsiz versiyonlari kullanmanda sakinca olmazsa bedavaya cozebilirsin bu mereti.)

Sen internete girip, sakat sitelerde gezip, yanlis seyleri indirmedigin surece, sadece internete baglisiin diye virus girmez makinene. Firewall'dan da antivirus ve sistem guncellemeleri haricinde herseyi bloklarsan baskalari da makineye girip dolasamaz. Ama hem sistemin guncel olacagi icin, hem de kendini surekli guncelleyen bir antivirusun olacagi icin makine en guvenli halinde olur. Yoksa dikkatsizin birinin takacagi bir usb diskle hersey daha zor cozulur bir hal alacaktir.

Isin ozu, bugun artik internete bagli ve de dogru kullanilan bir makine, bagli olmayan bir makineden daha guvenlidir.
  • whoami  (27.10.15 11:42:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.