[]

İş arkadaşlarıyla uyum problemi

En son çalıştığım şehirde 8 yıl kaldıktan sonra, kendi memleketime döndüm. (Hastanede psikologum). Şu an çalıştığım yerde; ben gelmeden önce 3 meslektaşım bir odayı kullanıyor, yan odadaki diyetisyenlerle yedikleri içtikleri ayrı gitmiyormuş. Bilen bilir, hastanelerde dönere katkısı olmadığı için psikologlar pek umursanmaz ama her nasılsa oda sıkıntısına rağmen bir test odası edinmeyi başarmış buradaki arkadaşlar. Buna bağlı da bir özgüven patlaması yok değil.
Bu üç arkadaştan biriyle buraya gelmeden bir sene kadar önce tanışıp muhabbet etmiştim ki, kendisi diğerlerinin en tecrübelisi ve çok hoş sohbet, ılımlı bir insan idi. Kendisi o zamanlar izmire tayin isteyeceğini; kesin gideceğini falan söylüyordu ama bir şekilde hala gidemedi... İşe başlamadan bir iki hafta öncesinde de; kalan iki arkadaştan biri ile eşim arasında bir tartışma oldu (sebebi önemli değil ama saçma birşeydi). Sonrasında ben biraz utanç duydum bu konuyla ilgili ama diğer arkadaş da aşırı reaktif davrandı ki buna da o zaman anlam verememiştim.
Göreve başlayınca beni orada pek istemekdiklerini anladım. Daha doğrusu düzenlerini bozmak istemiyorlarmış. Çünkü bir kişinin hastaneye bağlı TRSM de görevlendirilmesi gerekiyormuş. Gönüllülük esasına bağlı bir görevlendirme olacağı için ben pek istemediğimi belirttim. (benden sonra iki kişi daha atanmış onları da kadın doğum hastanesine pusturmuşlar bir şekilde). Ben başladıktan sonra bunlar aralarında konuştular ettiler. Cuma günü Hastane yöneticiyle görüşmeye gitme muhabbeti sürerken, birde baktım pazartesi benim muhabbetim olan arkadaş pılını pırtısını toplayıp gitmiş. Üstelik hem o hemde arada nötr takılan 3. psikolog bana karşı tavırlı. Sadece eşimle kavga eden iç güveysinden hallice.
Sonuçta şimdi aynı odada ikisi kakara kukuri bende işimde gücümdeyim. Niye tavır aldıklarını anlamış da değilim. Arkadaşlarını ben yollamadım TRSM'ye. Aylardır da boş duruyomuş orası, dönüşümlü de olsa gitmeleri gerekirdi. Kadın doğum hastanesine yeni atanan arkadaşı da katakulliye getirip "ya oraya ya trsm'ye gidersin" yapmışlar. Ki kadın doğum o gelmeden 15 gün boş durmuş. Velhasıl bu saatten sonra aman kendimi onlara sevdireyim, seviyesiz muhabbetlerine meze olayım niyetim yok ama hem meslektaşlarıma yakıştıramıyorum hemde daha önce hiç böyle bir durum yaşamadım, hiç olgunca değil. Ne yapmalıyım konusunda baya kararsızım.

 
haci boyle durumlarda karsiyi da dinlemek lazim. kim bilir onlar ne diyecek. burdan kim hakli kim haksiz karar vermek pek saglikli olmaz. senin yapman gereken sabirli bir sekilde standart mantik kurallari cercevesinde hareket etmek olmali. zaten ibne kisiliklere sahiplerse cok gecmez birbirleriyle de kavga ederler.


  • tezek  (27.10.15 01:00:17) 
neden açık açık sormayı denemiyorsunuz?


  • yorke  (27.10.15 02:16:27) 
açık açık sorma sakın. oralı değilmiş gibi davran. onların frekansına girme.


  • bigl0rd  (27.10.15 07:40:17) 
ben de kadın doğum ve trsm neden çok kötü bir şey onu merak ettim konuyla alakası olmasa da.


  • bordeaux  (27.10.15 07:43:09) 
www.eksiduyuru.com
3 ayda paramedikten mezun olup 8 yıl psikolog olarak çalışmak. matematiğim yetmedi

  • la noix  (27.10.15 07:46:52 ~ 07:47:11) 
uyumsuzluğun üzerine gitmek yerine olayı kendiniz dahil diğerlerine de unuttursanız daha hoş olmaz mı? örneğin onlarla daha iyi vakit geçirmeye çalışmak veya daha anlayışlı olmak gibi. bence şu an bu kadar sıcak bir olayın üzerine gitmek çok sağlıklı değil.


  • bulutsuz  (27.10.15 08:35:06) 
psikologlar da bu durumları buraya soruyorsa biz ölelim.


  • tescillimarka  (27.10.15 09:28:11) 
3 ay ve psikolog eşittir troll?


  • mahsus mahal  (27.10.15 12:01:12) 
Paramediğe eşim başvurdu arkadşlar, troll?


  • margi kleinjan  (27.10.15 13:29:16) 
Gerçi şimdi gördüm onun ağzından yazmışım. Ben 10 senedir psikologum.


  • margi kleinjan  (27.10.15 13:31:12) 
@bordeux bana kadın doğuma git deseler giderdim.Ama doğum iznim sırasında benden sonra iki kişi daha gelmiş. Onları oraya atmışlardı. Trsm ye de gitmem demedim, tabi dönüşümlü olursa. Hastanede hasta potansiyeli daha çeşitli. Bireysel görüşme falan alabiliyorsun. Trsm sadece Bipolar ve şizofreni hastaları Rehabilitasyona yönelik. İş doyumu beklediğimiz yoğunlukta değil.


  • margi kleinjan  (27.10.15 13:44:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.