[]

Windows 10 temiz kurulum mu yoksa yukseltme mi yapayım?

merhaba arkadaşlar.

yeni bir laptop siparişi verdim. elimde windows 10 dreamspark lisansı var. ama sanırım bu tek kullanımlık(?). bilgisayara direkt olarak win10 kurmak istemiyorum çünkü sistem oturana kadar üç beş deneme yapma ihtimalim var. denemelerim sonucunda (format vs.) lisans uçabilir.

makineye önce win7 kurup ilaçlasam sonra win10a yükseltsem windows 10 lisanslı olmuş oluyor. (ürün etkinlestirildi yazıyor ama lisans kodu bana pek sarmadı.)

fakat; yükseltme ile yaptığım windows 10 temiz kurulum gibi çalışır mı? dezavantajları ne olur.

şu an iki makinemde de yükseltilmiş win10 kullanıyorum. yükselttikten sonra "sıfırla" seçeneğini uyguladım. açıkçası bir sorun göremiyorum.

dezavantaj konusunda siz değerli üstadlara sormak istedim. Asıl ogrenemek istedigim dezavantajları.

not: yeni makine 'iş' için kullanılacak. dolayısıyla içinde ki ürünlerin çoğu lisanlı olacak. yükseltme ile kullanacağım win10 lisans konusunda sorun çıkartır mı?

teşekkürler.

 
Sıfırdan kurulum kadar temiz olur mu?


  • seni sevenleri bir kere uzdun  (26.10.15 22:23:01) 
Format yapınca lisans uçacak?


  • seni sevenleri bir kere uzdun  (26.10.15 22:46:29) 
basliga cevap vereyim, formatli kurulum.
barzo +1

  • chaotic good  (26.10.15 22:47:46 ~ 22:48:17) 
ikisini de denedim. ikisi de bok gibiydi :D win7ye geri döndüm. millette sorunsuz çalışıyor. bi bende sorun çıkardı :/


  • glamdr1ng  (26.10.15 22:48:19) 
Farkı yok. YÜkseltirsen programlar korunur. Lisansa gerek kalmaz. Ama bazı hatalar verebilir uyumsuzluk vs olablr. Belki yükselteyemebilir. Ya da geri win7ye dönmen gerekbilir.

Dreamspark lisansı tek değil. 2 pc olması lazım. Defalarca formata izin veriyor mu bilmem de aynı donanım varsa (sanırım gpu anakart cpuya bakıyorlar), tekrar yüklyebilirsun ama aktivasyon tyaparken telefonla arayacaksın. Kadın kod verecek filan. Eskiden böyleydi. Dğiştiğini sanmam.

Yükseltme yapınca eski programlar dosyalar olacğaı için fvirüs vs varsa sıkıntı olabilir.

ayarlar filan varsa uzun yılların ürünü, yükseltirdim ben.
  • Cursed Chico  (26.10.15 22:50:20) 
format atınca lisans uçmuyormuş. Artık serial vs değil, anarkartının bilmemne numarasını cloud'a kaydediyormuş Microsoft, sen tekrar kurunca otomatik tanıyormuş.


  • rodriguez2  (26.10.15 22:51:14) 
Bios a serial yüklenme olayını ben de duymuştum ama net bilgim yok. Deneyerek öğrenirim artık. Windows 10 yüklerim sıkıntı olursa sıfırla seçeneğini kullanırım... Lisans kaybolmaz o zaman. Cevaplar için teşekkürler.


  • seni sevenleri bir kere uzdun  (26.10.15 23:08:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.