[]

gitar telleri ile ilgili bir soru

Elixir tel hic kullanmadin(durumumus yoktu) omru bildigimiz daddario tellere veya bilumum orta alt seviye tellere gore ne kadar fark ediyor ve cok mu farkli lan hani omur disinda bir farki var mi?




 
elixir'ler iyidir ama bu tamamen zevk meselesi bence. daddario xl kullanmıştım bir zamanlar, baya memnun kalmıştım. mesela bana sorarsan daddario xl elixir'den daha sağlam. yalnız benim iki tane favorim var. ilki ernie ball, ikincisi fender. ikisi de nikeldir, elixir düz çeliktir. dediğim gibi, dene gör. eğer beğenmezsen ernie ball denersin. blues ve jazz'da ernie ball'u değişmem.


  • regardless  (26.10.15 20:22:54) 
Nikel celigin karakteristik olarak ne gibi farkliliklari var?


  • floydian  (26.10.15 20:30:47) 
nikel teller çelik teller gibi fretlerini kolay kolay yemez.

nikel teller ile daha sıcak tonlar alırsın. çelik teller ile daha parlak-hareketli tonlar alırsın.

ve bence nikel teller ile armoni çok daha güzel oluyor.

bunlar benim kişisel olarak gözlemlediğim farklar.
  • regardless  (26.10.15 20:40:08) 
Tesekkur ederim sanirim en iyisi ust uste iki teli de kullanip deneyimlemek farklarini ancak celik kullanacagimi sanmiyorum zaten yeterince parlak tonlari olan bir gitarim var bir de celikle sacma sapan bir seye kayar sanirim.


  • floydian  (26.10.15 20:50:29) 
rica ederim. bir deneyin bakalım elixir'i. beğenecek misiniz. kendisi bana göre en iyi çelik tel üreten markadır.


  • regardless  (26.10.15 20:59:10) 
Elixir diğer çoğu tele göre 3 kat falan daha uzun süre rengi ve tonu değişmeden devam eder, yani parasını çıkartır ama bana kalırsa Ernie Ball'un tadını vermiyor.


  • r_u_h  (26.10.15 21:03:35) 
elixirların dışında daha uzun ömürlü olmaları için polimer kaplama var.

bu kaplama sayesinde telden uzun süre yeni takmılmış tel sesi alabilirsin ama diğer tellere göre biraz sönük sesi. bir de elixirler diğer tellere göre fretleri daha çok aşındırıyor gibi geldi bana.
  • aksimetre  (26.10.15 21:17:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.