[]

senet sepet işleri

ne yapmak gerek bilemedim yav.

durum şu:

3000 tl senet karşılığı mal siparişi verdim. mallar geldi ama 2000 liralık geldi. kalan 1000 lira elde olmadığından yollamamışlar.

senet günü geldi. parayı gününde denkleştiremedik, senet protesto oldu. 1 hafta geçti. parayı topladık ama sadece elimize geçen mal kadarını, ve 100 lira senet protesto bedelini tabii.

aradık, 2000 lira ve masrafı vericez dedik. malları teslim etmediniz tastamam dedik.

cayırtı yaptılar. 3000 yatırın bu iş çözülsün, kalanı başka çeşit mallardan yollayak dediler.

para yok dedik, oldurun dediler.

şu durumda 2000 ödemek için ne yapmak lazım?
ödemesem ne olur? elime geçmeyen mallar için 15 gün süre versem? verin ödeyeyim desem? ki veremezler galiba. bu ayrıca sinir bozucu.

 
baba fatura kestirmediniz mi?
faturada ne yazıyorsa o....

malı 2bin teslim aldıysanız 2 binlik fatura isteyin...

siz de malı oldurun o zaman deyin.
  • cenkertem.afc  (26.10.15 18:38:28) 
elde sadece 2000 tl olan kısmın faturası var, kestiler, işlendi. 3000 liralık bir fatura yok çünkü faturanın karşılığı tastamam değil. yarım geldi.


  • kargn  (26.10.15 18:41:41) 
Senedin türü nedir bilmiyorum ama eğer senet başkasına devir olunmamışsa, itirazını her türlü yaparsın, karşılığını göndermedi diye.


  • maxim gorki  (26.10.15 19:08:32) 
Emruhavale falanbank diyor, protesto o vasıtayla geldi.


  • kargn  (26.10.15 21:25:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.