[]

Kitap basım aşamaları

Bir araştırma kitabı yazdık ve yayınlamak istiyoruz. Ne yapmamız gerek şimdi? Yayınevi şart mı, matbaayı biz mi buluyoruz, editörlük, dizgi işleri nasıl olacak?




 
www.eksiduyuru.com

-----

Şimdi ister bireysel olarak ya da bir yayınevine başvurarak kitabı çıkarabilirsin.
Bireysel olarak derken şöyle oluyor; bir kültür bakanlığına bağlı sertifika numarası olan bir matbaa bulup (çoğunda vardır yine de sor) ben kitabı bastıracam diyorsun. Gerekli özellikler boyut, sayfa sayısı vs onlar belirleniyor. Tasarımını genelde matbaalar yapar. Sonrasında teknik özellikler belli olunca sen de kültür bakanlığına gidip ben kitap bastıracam hacı bana bandrol ve ISBN ver diyorsun. Kayıt yapıyorsun. Teknik ddetaylar kültür bakanlığının sitesinde var. Sonrasında kültür bakanlığı bandrol ve isbn no veriyor. Matbaaya veriyorsun kitabın basılıyor. Hop istediğin gibi sat vs. kullan , eşe dosta ver :)
Yayınevi olarak derken; bunlarda demin ki matbaa ayrıntılarını onlar hallediyor. Teknik detayları yani. Kültür Bakanlığı, bandrol, isbn vs. Kitabın edit işini falan konuş.
Her yayın evi şiir kitabını basmaz. Sözleşme yapıyorsun. Ne bilim yayınevi derki ben bunu d&r de satacam vs. Şu kadar pay alırım cart curt. Onlar gerekli kitap dağılımını yapıyor. Tabi bunları önceden konuş, illa ki onlar yönlendirir.
  • arockm  (26.10.15 15:41:56) 
Yayınevi şart. Yayınevi olmadan kitabın dağıtımını yapmanız çok zor ki kitabın dağıtımı hayati önem taşıyor. Ayrıca editörlük, kitabın kapak tasarımı vb. bir sürü önemli iş de var. Bunları kendiniz yapmanız çok zor. Yayınevleri şu kadar pay alırımdan ziyade yazara şu kadar telif hakkı veririm derler. Tabii basım masraflarını yazardan alan 'self-publishing' yayınevlerinden bahsetmiyorsanız ki bunları tavsiye etmiyorum.


  • microfiction  (26.10.15 17:55:49 ~ 17:56:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.