[]

Mezun olduktan sonra yeşil pasaport

25 yaşını geçmeden mezun olduysan çalışmadığın halde yeşil pasaport hakkı düşüyormuş galiba. İnternette aratınca çoğu kişi mezun olduğu halde gitmiş yurtdışına bir sıkıntı çıkmadan. Ama bazıları da sonradan ceza geldi diyor (Bunu söyleyenler genelde yurtdışına çıktığı tarihlerde sigortalı çalışıyormuş; doğal yani). İşsizim, sigortasızım zaten hala babaya bağlıyım neticede. Yurtdışına çıkılsa, sizce sonradan ceza gelmesi durumu olur mu böyle basit bir durum için? Teşekkürler




 
çalışmıyorsan sorun olmaz.

pasaport hakkının düşmesi şöyle: eğer pasaportun yok ve şimdi almak istiyorsan alamazsın çünkü öğrenci değilsin. ama elindeki pasaport 25 yaşına kadar ya da sigortalı bir işe girene kadar geçerli..
  • nrmnm  (26.10.15 12:16:13 ~ 12:18:49) 
o pasaportu ögrencilik bitiminde iade etmen zorunlu.

burada aciklamiyim uzun uzun ama suc isliyorsun kullanirsan, burada bir kac arkadasa da dava acilmisti, onlar anlatsin durumu
  • kurnaz  (26.10.15 12:21:28) 
@kurnaz

yanlış anlama işte o tarz hikayeleri birinci ağızdan anlatana rastlamadım hiç sorun da o. Ceza yiyenler hep aynı zamanda çalıştığı için tespit edilmiş. İşsiz olup ceza yedim diyen görmedim henüz.
  • justinial  (26.10.15 12:24:08) 
bu yaz gittim mezun olup hem de pasaportu mezun olmama 2 ay kala çıkardım ordaki kadın dönünce iade et dedi. bi sorun çıkmadı.


  • sanguine mcqaer  (26.10.15 12:25:59 ~ 12:26:17) 
öğrenci olman gerekli.

Hususi damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hususi damgalı pasaport verilir.

www.pasaport.pol.tr
  • christopher nolan  (26.10.15 12:31:16) 
zalımsın TC


  • justinial  (26.10.15 15:23:21) 
aöfe kaydol öğrencilik halin sürsün.


  • mesgul ve huzursuz  (26.10.15 16:03:03) 
henüz daha "ben aynısını yaptım ve sorun oldu" diyen çıkmadan inanamayacağım. Bilet bile alındı...


  • justinial  (26.10.15 16:22:20) 
Arkadaşım yanımda Romanya'ya uçtu. Mezun olalı 2 ay olmuştu, sıkıntı olmadı.


  • stereoseyfi  (26.10.15 16:41:10) 
sen bilirsin, benim burada her zaman vurguladigim bir sey var, burada herkes birbirinden tavsiye aliyor, herkes bir seyler söylüyor, ben her zaman birine tavsiye verirken en dogrusu olmasina özen gösteriyorum, burada anlatilanlarda kimsenin basina bir sey gelmemis olabilir, pasaportunu teslim etmen lazim derken sana kimse , sana kini oldugu icin bunu demiyor, dogrusu ve hukuk yönünden yapilmasi gereken oldugu icin bunu diyor.

simdi burda 10 kisi sana demistir "basina bir sey gelmez" diye, bende diyorum ki benim basina bir sey gelmis arkadaslarim var, dikkat et basina is gelebilir, burada tamamen sana ait bu bahsettigim seye güvenip güvenmemek.

ama eger basina bir sey gelir ise senin basina gelecek o, o zorluklari, mahkemeyi, sikintiyi sen cekeceksin, burada basina bir sey gelmez diyen kimse yaninda olmayacak, kimse sana kardesim ben sana yardim ederim demeyecek, diyemeyecek, tam tersi "keske dogrusunu yapsaydin" diyecek.

yillardir yurt disinda yasayan biriyim, herkesin kimsenin basina gelmez dedigi en uc seyleri gördüm, insanlarin ne sikintilar cektigini gördüm birebir bundan dolayi en güzel tavsiye her zaman en dogrusu.
  • kurnaz  (29.10.15 11:55:13) 
@kurnaz dediklerinde haklısın da yapılan şeyin yanlış olmadığına inandığımdan kolayca yapıyorum(zaten daha önce 1 sene yaşadığım ülkeye 1 haftalığına gidip döneceğim). Olayın farkındayım, riskleri alarak gidiyorum biraz da. Bizi mecbur bırakan devlet utansın :)


  • justinial  (29.10.15 12:39:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.