[]

aklıma takıldı.. (ambulans)

şimdi diyelim ki birisi rahatsızlandı ve ambulans çağırıldı. ambulans yola çıktı. yolda giderlerken bi baktılar ki kaldırımda birisi fenalık geçiriyo ya da bi kaza olmuş, yaralıları falan görüyolar. ambulans bu durumda yoldaki olaya yardım etmek için durur mu, yoksa gitmesi gerektiği yere tam gaz devam mı eder?




 
ambulansin ozel hastaneye ait olmasi durumunda sonuc degisir.
yol kenarindaki hasta bmw, mercedes gibi bir aracin soforu falansa once o kurtarilir. buyukcekmecede ismi lazim degil iki ozel hastanenin ambulanslarinin hastayi kapmak icin birbirleriyle yaristigini biliyorum, konusmalarina sahit oldum...

  • theli  (22.07.07 17:28:13) 
bu bilgi önemli

acil bir durum sonucu 112 aranır oradakiler telefon ve adresi alır. sizi arayacağız der(?)
tamam denir beklenir. ses yoktur. gene aranır ve hızlanmaları söylenince ancak geri ararlar. (bunu beyinsiz suistimalcilere karşı yapıyorlarmış)
problem şu ki sizin başvurunuzuda bu şekilde değerlendirirlerse zaten çok önemli olan 1-2 dk' nızı kaybedebilrsiniz.

yazayım dedim. insanın ne zaman ihtiyacı olur bu tip bir bilgiye belli olmaz.
  • can see  (22.07.07 20:29:10) 
ambulans çağırırken vermeniz gereken bilgileri verdiyseniz ona göre hareket ederler. hafif yaralı- ağır yaralı- ölü gibi bilgileri değerlendirip eğer orda daha acil bir durum varsa ona müdahale etmeleri normaldir. yani insanlık icabı bu olmalıdır. tabi artık amb. takip-kalite takip sistemleri vs olduğu için sizin çağrınıza cevap vermeyen ambulans şöförünü de herhalde oyabilirler.


  • ozdek  (22.07.07 21:50:11) 
triaj denen kavram girer burada i$in icine. yani ambulanstaki en yetkili eleman kimse o karar verir. eger yolda gordugu ki$iyi illa ki almalari gerekiyorsa onu alip ardindan almaya gittigi ki$iye gidebilirler (dolmu$ usulu). ama zaten binde bir ihtimaldir bu, ki yolda gordugunu alip da asil almasi gereken ki$i icin "aman sonra doner onu da aliriz" demezler herhalde.


  • gxix  (23.07.07 02:49:33) 
öncelikli olarak kim çağırdıysa oraya gitmekle yükümlüdür. bir acil durumda ambülans takilerin etrafını süzüp bakın lan bakalım yolda yaralı,ölmek üzere olan biri var mı diyeceğini sanmıyorum çağrılan yere gelene kadar.. 112'yi siz ararsınız, sonra sizi ararlar teyit ederler, sonra kısa süre içinde olay yerine gelirler hastanenin uzaklıgına göre tabi.


  • nihilanth  (23.07.07 11:45:19) 
çok alakasız ama yeri gelmişken hatırlatayım: bir de 112 telsizlerini dinleyen özel ambulanslar sizin aradığınız ambulanstan önce olay yerine gidip hastayı alabiliyorlar ve o haldeki yakınlarından/hastadan fahiş paralar istiyorlar dikkat ediniz


  • pascha d  (23.07.07 16:33:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.