[]

yavru kedinin yalniz kalinca miyavlamasi

Minik mi minik, şirin mi şirin bir kedi sahiplendik. Kendisi pek oyuncu ama bir o kadar da korkak. Tek basina 2 dakika yalniz kalinca başlıyor miyavlamaya.



Sabah ben dustayken miyavlayip durdu, okula gitmeyeyim bari dedim. Az önce 5 dakila markete indim, geldiğimde yan komşu çıkmış 'bu hep boyle miyavlayacak mi' diye soruyor. Annesinden, kardeslerinden ayrildi muhtemelen bu yuzden miyavliyor ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Tum apartmani basimiza toplamadan kendisini nasil alistirabiliriz yalniz kalmaya? Teşekkür ederim simdiden herkese.

 
Miyavlayacak bi problem varsa gel cozelim gardas de. Arkasini donup uzaklasacaktir.

Bir diger ihtimal da alttan alip durumu aciklamak ama ben tavsiye etmem. Kedinin uc kurus miyavlamasi icin kapiya gelecek yuzsuz insana aciklama yapilmaz alttan alinmaz.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (26.10.15 11:41:41) 
Bir iki haftaya gecer simdi bebek oldugu icin oyle. Ilgiyi eksik etmeyin hic. Bol bol oyna kucagina al sev. Uyumak icin sıcak yer arar anne koynu gibi.
Elalemi de umursama. Alti ustu kedi miyklamasi sanki ayi bagiriyo.

  • rayde  (26.10.15 11:42:13) 
yatağını küçük kapalı bir yer haline getirebilirsiniz. yatağına yumuşak bir şeye sarılmış, sıcak su torbası koyabilirsiniz. muhtemelen su an sıcaklık arıyordur. iz yokken biraz oyalansın diye sesler çıkaran minik toplar var onlardan alabilirsiniz.. eve alışınca zaten uyuklar siz yokken. ilk günü ise evde evi keşfetmesine yardım edin. kendini güvende hissettiği bir yer seçecektir. sürekli kucakta dolaştırmayın sizi anne yerine koymasın. ne kadar ilgili bilmiyorum şöyle bir tecrübem var. sürekli miyavlayan kediye elden yemek yedirdiğim zaman daha kısa sürede alışıyor.

komşularınıza da kibarca bebek olduğunu ve birkaç gün alışma sürecinde olduğunu, onların çocuklarının da zaman zaman ağlayıp ses yaptığını ama bundan rahatsı olmadığınızı çünkü onların yetişkinler gibi konuşarak tüm sorunlarını çözemediğini/dertlerini anlatmadığını bildiğinizi söyleyin. empati kurmalarını sağlayacaktır.

birlikte güzel, mutlu ömrünüz olsun.
  • madarch  (26.10.15 11:44:45) 
basit bir yalıtımlı alan yapın. yumurta kartonuunn içine pamuk sünger falan doldurup kedinin takılabileceği bir alan yalıtın orada kalsın en temizi.


  • tchuck  (26.10.15 11:49:41) 
öncelikle tebrikler en kısa sürede fotosunu beklemekle beraber birlikte mutlu günleriniz olsun inşallah :)

alıştığı ortamdan ayrıldığı için adaptasyon sürecinde biraz fazla miyavliyor kediler. muhtemelen 1 2 haftaya geçecek bu durum. sonra kızgınlık döneminde geri gelecek ama :) şimdilik miyavladıkça oyun oynatarak, severek ilgisini dağıtırsanız hem size daha çabuk alışır hem de daha kolay adapte olur o da rahatlar gerginliğini atar.

son olarak benim için göbüşünden öpün lütfen ^_^
  • kakamelsokoban  (26.10.15 11:53:20) 
bisi olmaz, elalem ne der diye bu kadar takma :D
kapali karton kutu alin bi kapi kesin ters cevirin, icine sicak su torbasi uzerine de pelus bi ortu ya da senin bi tisortunu koy.
kucukken cok miyavliyolar sonra geciyor.
  • chaotic good  (26.10.15 12:22:34 ~ 12:22:55) 
peluş ayıcık alın, sıcak su +1


  • peggy  (26.10.15 12:34:39) 
bizim kediyi de ilk sahiplendiğimizde bütün gece ağlamıştı odalarımıza almadığımız için. Veteriner yalnız kalmaya alışsın odaya sokmayın birkaç gece dedi.
hakikaten de öyle olmuştu, 1-2 gece ağladı sonra alıştı ağlamaz oldu. açtık odaların kapısını.
her ağladığında hemen ilgi göstermeyin, sonra ilginizi çekmek için ağlamayı kesmez. bol bol oynayın, akşama yorulsun iyice bayılsın kalsın gece mışıl mışıl :)
ayrıca komşunuza da anlatın, bu dönemin geçici olduğunu ve çok sürmeyeceğini. eğer oturduğunuz bina yönetmeliğinde evcil hayvan beslenemez yazmıyorsa, komşuunuz birşey yapamaz.
  • innerbliss  (26.10.15 13:04:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.