[]

İçki içen türbanlı

Geçenlerde Kadıköy'de gittiğim bir barda, iki yan masada iki kız görmüştüm. İkisi de bira içiyordu, biri türbanlıydı. İlginç geldi biraz tabi, emin olmak için tekrar bakıp emin oldum.

Sizin buna bakış açınız nedir?

Ben herkesin özgürlüğü bidir diyorum kendimce. Neticede etrafta bisürü erkek var ki cumaları kaçırmıyor, mutlaka oruç tutuyor, 5 vakit namaz dışında neredeyse tüm ibadetleri yerine getiriyor, ama gidip içkisini de içiyor. Tamam, bunlar da kendince tutarsız olabilir ama bunlar için "benena" diyorsak, türbanlı kızı da aynı kefeye koyabiliriz sanırım, değil mi? Evet, İslam'a ters ama zaten toplumun %80'i kendi kabullerine göre yaşıyor dini. Toplum genelde böyle bakmıyor ama galiba... Dindar erkeğin islami bir simgesi olmadığı için normal oluyor da kadının türbanı var diye ters geliyor. Siz ne diyorsunuz?

Not: Atayızım.

 
Abi ne bok yerse yesin akepe ye oy atmasın benim tek isteğim bu.


  • cenkertem.afc  (26.10.15 10:11:33) 
içki içen türbanlı , sevgilisiyle elele tutuşan türbanlı, öpüşen türbanlı tarzı başlıkların "türbanlı" diye adlandırdığımız o kesim kadınları aşağıladığını ve bu nedenle muhafazalarkaştırdığını düşünüyorum.

türban takan birinin içki içmesi vs vs inancına aykırı bir şey yapmasıyla inançlı olduğunu söyleyen erkek bir müslamanın içki içmesi arasında bir fark yok.

her türlü kadın aşağılaması, erkek şiddetidir benim gözümde.
  • dahili meddah  (26.10.15 10:12:52) 
Günahkarlıkla dinsizliği karıştırmak yanlış. Tayyip'in dediği gibi insan başkalarını rahatsız etmiyorsa günahkar olma hakkına sahip. türbanlı birinin türbansız birinin namaz kılan erkeğin namaz kılmayan erkeğin içki içmesi arasında en ufak bir fark yok. ne zaman bunu öğreniriz, insanlara türbanlı vs diye ayrıştırıcı gözle bakmayı bırakırız, o zaman akp gider.


  • fayfim  (26.10.15 10:16:28) 
bakış açım: isteyen istediğini giyer, istediğini içer.


  • ertalpius  (26.10.15 10:17:08) 
aslında düşününce arada bir dinin "yasaklarına" karşı gelebilir. lisede okulda arada disiplin suçu işlediğinizi düşünün, ama bir kere yasağa karşı geldiniz diye hobaa bütün kuralları yıkıyorum okulu yıkacağım hatta demiyorsunuz. ertesi gün kaldığınız yerden devam ediyorsunuz.

başka bir açıdan baktığınızda da ikiyüzlülük. çünkü türbanı kullanış tarzları, yaptıkları duygu sömürüleri hoşgörüyü gerektirmiyor. bir de liberallerin türbanlılara gösterdiği hoşgörüyü ASLA onlar liberallere göstermiyor öyle de bir şey var.
  • like it or not  (26.10.15 10:17:24) 
abi cevaplara bak;

-müslümanların çoğu dalyarak
-akp'ye oy atmasın ne bok yerse yesin

bunu yazanlar insan diye niteliyor kendini.

soruya gelirsek, türban sadece başı kapatmak olsa da tesettür sadece türbandan ibaret değil. o kızlar belki aile zoruyla başını kapatıyor, belki başka nedeni var bilmiyorum. ama diğer aklı başında cevaplarda söylendiği gibi bir günah işlemek dinin diğer bütün emirlerine karşı çıkmak anlamına gelmiyor.
Kim zerre kadar hayır işlemişse karşılığını görecek, kim de zerre kadar şer işlemişse onun karşılığını görecek.
  • animalman  (26.10.15 10:21:24) 
herkesin hayatına kimse karışamaz.

sen de her iki kızı da yargılamamalısın. bırak istediği gibi içsin, istediği gibi giyinsin.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (26.10.15 10:23:18) 
Kimseyi ilgilendirecek bir durum değil de, hep dediğim gibi memlekette en ağır özgüven problemini modern gibi olmak isteyen kesim yaşadığından bu konular çeneye vuruyor.


  • arnold schwarzeneger  (26.10.15 10:27:32) 
baskı sebebiyle kapanmış ancak kapanmanın gereklerini yerine getiremeyen kişiler bunlar. dünyayı keşfetmeye başlayınca böyle kişilik çatışması yaşıyorlar. iran gibi yoğun baskı altındaki toplumlarda bunlar çok yaşanıyor.


  • tantunisultansüleyman  (26.10.15 10:28:24) 
ben de birkaç kez görmüştüm. bence hiçbir sıkıntı yok bu olayda, isteyen istediğini yapar. ön yargı ile yaklaşmak çok yanlış.


  • peggy  (26.10.15 10:29:31) 
başında türban, kıçında daracık pantolon.


  • [silinmiş]  (26.10.15 10:30:08) 
sabah kan verdim. hemen okula yetismem lazim, lisedeyim, nerden baksan en az 5 sene evvel. elimde sandvic var, ramazan dönemi iste. kimseye caktirmadan, montumun icine saklayarak kahvalti etmeye calisip, bir yandan da metrobüse yetismeye calisiyorum. kolum sizliyor, muhtemelen moraracak.

kimseye caktirmiyorum cünkü canlari cekmesin. sanki benim icin oruc tutuyorlar ya, ben de saf gibi onlarin iyiligini düsünüyorum. köprüden gecene kadar 10 kisi ya gördüm ya görmedim, 2 kisi cikcikladi, 1 dilenci "oruc mu yiyon sen" gibisinden birseyler geveledi. bir kisi kolumdan tuttu, o anlik seyle seker hastasiyim gibi bir sey geveledim de birakti.

ben koyayim diyorum. kimse bana isteyen istedigini giyer demesin. bu yasadigim gördügüm yüzlerce seyden biri.
  • aynadakiyabanci  (26.10.15 10:32:23 ~ 10:33:10) 
Ahahahahahaha. Inanma seni yiyecek

3.bp.blogspot.com
  • floydian  (26.10.15 10:32:28) 
sosyal ilişki içerisine girmediğim sürece beni ilgilendirmez. aksi durumda iki yüzlü olduğu bildiğim birine nasıl davranıyorsam öyle davranırım.


  • zgrydn  (26.10.15 10:35:07 ~ 10:36:36) 
Akp müslümanlığı+gelenek görenek+falanca ne der düşüncesi. Bu ülkedeki müslümanların önemli kısmının İslam'la alakası yok. Kimlik müslümanları. Namusluyu oynamayan fahişeler bende daha çok saygı uyandırıyor.


  • harvey  (26.10.15 10:38:33) 
kesinlikle kimseyi ilgilendiren bir şey değil valla.

türban takmak demek günahsız olmak değildir.
  • tchuck  (26.10.15 10:48:05) 
Ayni senin gibi bakiyorum olaya.
Kalkip da bunlar nasil musluman tarzi yorum yapmak cok aptalca bir sey. Hic kimse %100 musluman olmak zorunda degil, musluman olmak zorunda da degil. "Beni oruc yiyorum diye kinadilar, o yuzden isteyen istedigini yapar diyemem" tarzi bir bakis acisi da uzerine yorum bile yapilamayacak cinsten.

Bana da hic denk gelmez boyle seyler nedense. Hicbir ramazanda oruc tutmam, heryerde de catir catir yer icerim, Istanbul@da da cesitli anadolu illerinde de insanlarin icinde ramazanda catir catir yedim ictim, bu zamana kadar tek bir kisi sesini cikartmadi bana. Isteyen inanir, isteyen inanmaz. Insanlar bazi seyleri abartiyor. Neymis, oruc tutmuyor diye adami tekme tokat dovmusler. Koca tr'de kac kisi oruc tutmadigi icin dayak yedi allahaskina? Bunlar bu ulkede olabicek seyler, kasinin ustunde gozu var diye dayak yiyen insan sayisi daha fazladir.

Turbanli kadin hayatini striptiz yaparak da kazansa kalkip tek kelime yorum yapmam. Cikip da ben cok muslumanim falan demeye kalkarsa anca o zaman konusurum. Bu tarz elestirileri yapanlar bir de ateyiz olunca daha da komik oluyor. Asil atayizin karismamasi lazim.
  • stavro  (26.10.15 11:04:08 ~ 11:04:24) 
müslümanım. oruç tutarım, cumaları kaçırmamaya özen gösteririm (iş saati sıkıntı olsa da), dini yükümlülükleri elimden geldiği kadar yerine getirmeye özen gösteririm.

alkolü gün aşırı kullanıyorum. bunun dışında yasak olan şeyleri de yaptığım sabittir. kimseye bir zararım yok. yapttığım şey, şeyler tanrıyla benim aramda.

hayır akp'li ya da sağcı değilim. solcu hiç değilim.
  • mermize  (26.10.15 11:10:26) 
Belli ki kızın türban takması kendi tercihi değil.Aile zoruyla türban takıyor diye düşünürüm.


  • turkuaz  (26.10.15 11:18:03) 
simgesi olan adamların yaptıkları da aynı şekilde tepki görüyor.
geçen yaz bir taziyeye gittim, ilk gecesiydi, okuma yapıldı. camiden erkek bir hoca çağırmışlar hoca gözlerini kadınlardan alamadı. evde bakımlı kadınlar vardı, günlük yaşamları öyle. yazın en sıcak günleri, olabildiğince kapalı giyinmişler işte. hepimiz başlarımıza örtü aldık, salon salamanje bir yerdeyiz. hanımlar bir tarafta erkekler diğer tarafta. adamı dinleyemedim sinirlerim bozuldu, böyle fıldır göz görmedim arkadaş.

içki içenler, parklarda çimlerde öpüşüp koklaşanlar olduğu gibi başı örtülü kalça oynatarak yürüyenler de çokça var. dikkat çekiyor haliyle. başı örtülü olmayıp kalça kıvırarak yürüyenden farklı şekilde dikkat çekiyor bu kızlar. islam dini kapanmayı o zamanın hayat kadınlarından müslüman olanları ayırmak için getirilen bir uygulama. hayat kadını ise enstrumanı vücudu olan dolayısıyla enstrumanının niteliğini açıkça ortaya koyacak davranışlarda olan bir meslek erbabı. salına salına doloşacak, kırıtacak, bol makyaj yapacak yani vitrine ben buyum tabelası asacak. doğru yanlış demiyorum, algılarımız bu şekilde oluştu diyorum.
e şimdi al o imajı, "ben buna karşıyım, benim yolum bunlarla zinhar kesişmez" diyen birinde gör. insan gerçekten hayretle izliyor. ben bunlara karşıyım diyor ama onu yapıyor, saçmalığın dik alası.

bu olayların altında bastırılmışlık, cahillik, çıkar, iki yüzlülük var. onun için kızıyoruz. çünkü doğru değil, sağlıklı değil.
yoksa bana sorarsan isteyen istediğini içsin, istediği gibi gezsin başkasının alanına girmemek koşuluyla tabii.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (26.10.15 11:43:53 ~ 12:39:25) 
genelde turbanli genc kizlarimiz secerek ya da isteyerek kapanmiyor, en azindan benim lisedeki arkadaslarim oyleydi.
aile baskisi, yetistme tarzi yuzunden turban default geliyor, e istemese de karsi cikamiyor ki kolay mi?

o yuzden birakin istediklerini yapsinlar, genc onlar, haklari.
isteyen herkes "gunah" isleyebilir sonucta :)
gelip de iki yuzluluk yapmadiklari surece (inancsizlara baski uygulanmasi vs) ben umursamiyorum.
  • chaotic good  (26.10.15 12:34:23 ~ 12:38:03) 
Kiz gunahkardir bunu bu kadar abartmanin manası yok.sonuçta türbanlı dediginiz kişide insan nefsi var günah islemesi dinden çıkarmaz.
inancsizlikla günahkar olmak farkli şeyler.

  • sakar in san  (06.11.15 10:10:36) 
Türban çok göze batan dini bir simge. O yüzden yadırganıyor görülünce. Ben bazı güruhlar gibi mağara adamı değilim. Gidip "örrroaaargh burası türkiye burada içki içemezsin" diyen yaratıklar ile aynı safta olmamak lazım. Aynı şekilde insanların hayatındaki her şeye kendi inançları doğrultusunda karışıp engel koyup, "kimsenin yaşam tarzına karışmadık" diyenlerle de aynı safta olmamak lazım. Eğer düşüncenizden şüphe ediyorsanız bu iki grup sizi tekrar medeniyete dönmeniz için

Yalnız türban takıp makyaj yapan ya da dar pantolon, etek falan giyene yönelik bakış açısı ile karıştırmamak lazım. Çünkü türbanda asıl konu tanrı huzurunda kapanmak kadar erkeklerin uçkuruna sahip çıkamayan hayvanlar olduğu önkabulünü barındırıyor olması. O yüzden erkeğe insan olmayı öğretmek yerine "daha kolay" yol olan kadının daha az dikkat çekmek için kapanması seçilmiş. Hal böyle olunca dikkat çekici hareketler, giyim ve makyaj türbanın doğasına ve mantığına ters oluyor.

Mantığa ters olan bu hareketi devam ettirme sebepleri; mantığını anlamamak, türbanın siyasi simge olması, şekilcilik vb. sebeplerden biri oluyor. Haliyle de insanlar buna takılıyor. Yoksa namaz ve alkol birbiri mantık olarak değil, dini olarak çeliştiğinden bu kadar dikkat çekmiyor.
  • nawar  (06.11.15 11:06:06) 
Ben de galata koprusundeki balikcilarda goruyorum sik sik.

Varos olduklarini dusunuyorum.
  • sckxyss  (13.06.16 18:29:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.