[]

termosifon nasıl kullanılır?

bir arkadaşım için soruyorum.

evde termosifon varmış, birkaç dakika güzel sıcak su verdikten sonra buz gibi soğuyormuş. şimdi biz bilmiyoruz termosifon nasıl kullanılır. kapatıyor bunlar kullanmadıkları zaman, hep açık mı kalacak yoksa? galiba şofbenden farklıymış, içindeki depoyu ısıtıyormuş. dediğim gibi elektrik az gitsin diye kapatıyorlar kullanmadıkları zaman, açıyorlar sonra ama duşta 1-2 dakika içinde çok fena soğuyor su.

n'olacak nasıl kullanılır bu alet?

 
Açtıktan sonra güzelce ısınması gerekir. Bizim alet 1-2 saatte ısıtıyor deposunu. Büyüklüğüne bağlı tabii. Termosifonu açınca üstünde bir lamba yanması lazım. O lamba söndükten sonra ısınmış olacaktır. Elektrikli şofben mantığıyla çalışmaz bu aletler. Anında sıcak su beklemeyin.


  • teknikekip  (25.10.15 17:35:14) 
peki siz açık mı bırakıyorsunuz hep belli bi ayarda, yoksa kapatıp kapatıp açıyor musunuz?


  • herbivor  (25.10.15 17:38:19) 
Hayır bırakmıyorum. Yıkanmadan 1-2 saat öncesinde açıyorum. Banyoya girerken kapatıyorum şalterini. Açık kaldığında faturaya +20-30 TL arası yansımıştı bize.


  • teknikekip  (25.10.15 17:40:16) 
internette de kapanmazsa daha iyi olacağı söyleniyor ama... valla bi de onlar denesin farkı markı :)


  • herbivor  (25.10.15 17:44:34) 
ben genelde hiç kapatmıyorum.

ama kazanın sağlam ve termaosifonun iyi bi marka olması şart

eskimişse iyi olmaz.


soguktan full sıcağa geçmesi için 45 dk lazım en az.

sonrasında duşta çok fazla duramazsınız çünkü muhtemelen 50 litrelik depodur. yaklaşık 10-15 dk duş keyfi sunabilir.

sonrasında su soğuk gelir.
  • kosun lan mevzu var  (25.10.15 17:48:29) 
birkaç dakika sıcak su verdikten sonra soğuması normal değil. önce bu sorunun çözülmesi lazım. ya tam ısınmadan kullanmaya başlıyorlar ya da kazandaki sıcak su başka hatta kaçıyor olabilir.


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (25.10.15 18:34:33) 
biz eko modunda sürekli açık tutuyoruz çünkü sıcak suyu sadece banyoda değil mutfakta falan da kullanıyoruz. açtıktan sonra tam ısınmadan kullanılıyorsa ondan olabilir.


  • hayir bu koyden olsam nolcak  (25.10.15 18:59:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.