[]

Mp3lerin ID3 taglerında Türkçe Karakter Sorunu.

Merhaba,

Bilgisayarımdaki MP3lerin ID3 taglerini düzeltiyorum. Bilgisayarda herhengi bir sorun yok ama Android telefonuma attığımda sadece türkçe karakter barındıran şarkılarda sorun oluyor. Aşağıdaki resimdeki örnek üzerinden anlatırsak:

i.hizliresim.com

Şarkı ismi: Nabza Göre Şerbet. Ö ve Ş harflerinde sorun var.
Artist: İrem Derici. İ harfinde sorun var.
Albüm Adı: Üç. Ü ve ç harflerinde hiçbir sorun yok.

Mesela başka bir şarkı isminde ı harfi geçiyor ama bunda herhangi bir sıkıntı olmuyor.

Android 5.1.1 CM rom kullanıyorum. ID3v2.3 UTF-8 ve 16 encode kullanıyorum. Sorun Düzelmiyor.

ID3v2.4 kullandığımda ise bu sefer PC de albüm resimleri gözükmüyor ama karakter sorunu çözülüyor.

Dün gece yeni bir program buldum.Karakter encode seçeniğini istediğiniz gibi seçebiliyorsunuz. Sorun o şekilde çözülüyor gibi ama bu sefer de playerlarda doğru şekilde göstermesine rağmen, ID3 tag programları alanlarda saçma sapan karakterler basıyor.

Sorunu çözmemde yardımcı olur musunuz?

Şimdiden çok teşekkürler.

 
dbpoweramp ile düzenleyerek çözebilirsin belki. ilk başta şarkıdaki bütün bilgileri sil. en baştan bilgileri gir. albüm kapağını da sen ekle.


  • kung fu ayicik  (25.10.15 15:31:47 ~ 15:32:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.