[]

Siyaset sorusu

Bir arkadaşım gayet samimiyiz ama siyaset konuşmayız dün kaçak saray in aylık sabit gideri 21 trilyon diye paylaşım yaptım.
Arkadaş bugün yazmış böyle boş işler yapmayın adam söyle lider böyle lider tüm dünya kabul etti eğildi önünde yol yaptı varsa başka lafın gel konuşalım kıskanmayın dedi
Ben de saydım tabi bile isteye 400 vekil alamadı diye kan döken şehit veren bi adamı adamdan saymam kıskanmam mümkün değil pkk dağdan inecek dedi kaç sene evet adamlar dağdan indiler kan dökmek için ailesinin yanında askerin kafasına sıkmak için indi. Daha geçen hastane önünde bomba yüklü araç patlattılar çift şeritli yol bana şehit olarak geri döndü toprak yol olsun şehit olmasın bu mu idare bu mu liderlik lütfen uzatma görüşUME saygı duy ben de senin görüşüne zaten saygı duyuyorum uzatıp kirilmayalim dedim.

400 vekil verin halledelim dedi çok partili idare bu değil dedim


Bu arkadaş okumuş biri kafa çalışıyor ama nasıl yol yaptı durumuna endekslenmiş
İnsanlar nasıl bu kadar kör olabilir.


Gelin konuşalım

 
Sadece cahiller akpye oy verir ön yargısından kurtulursanız daha iyi muhalefet yapabilirsiniz.

Not:akpye oy vermeyeceğim
  • dafuq  (25.10.15 11:06:57) 
Bir insan AKP'ye oy veriyorsa ve şiddetli bir şekilde savunuyorsa ya ağır cahildir ya da bir çıkarı vardır. Başka bir seçenek aklıma gelmiyor. Arkadaşında bu iki durumdan biri var muhakkak.


  • angelus  (25.10.15 11:10:21) 
"Okumak cehaleti alır, eşeklik baki kalır."

Senin duymak istediğin yanıt bu. Ancak ben bu doğrudur dersem, akp'li seçmene eşek demiş bir elitist yavşak olacağım.

Okumak ile insanların gerçeği görmesi arasında bir bağ olduğu doğrudur. Ama Türkiye'deki yozlaşmış eğitim sisteminde bu ne kadar gerçekleşir o kısmı tartışılır. yani senin arkadaşın yine sadece okumuş. Ne profesörler var ülkede okumuş ama okuduğunu anlamamış...

Bu arada yazını 3 defa okudum anlayabilmek için. Noktalama işaretlerinden bihaber olman da üzücü.
  • himmet dayi  (25.10.15 11:10:59) 
Telefondan yazdigimdan olsa gerek iki kelimeden sonra virgül ya da nokta koymak işime gelmedi diyelim. Türkçeci modunu bırakırsak çok iyi olur. Bu mecrada istediğim şekilde yazar çizerim


  • indescribable  (25.10.15 11:18:03) 
benim tanıdıklarım arasında sınıftan bir arkadaşım vardı, akpye oy verdiğini duyunca çok şaşırmıştım, öyle görmüyordum onu. gel zaman git zaman, bir muhabbette pişman olduğunu anlattı vs. e dedim niye veriyordun. çevrem öyleydi dedi, annem babam veriyor kardeşlerim veriyor vb. sonradan farkına varıyor çoğu şeyin insanlar, toplu halde hareket etme dürtüsü diye bir şey var, o akp mitinglerinde dalga geçilen insanların arasına akp yanlısı bir profesörü koy o da delirir, reeeecep taaayip erdoğan diye başlar bağırmaya.

akp'ye oy veren bir kaç çeşit insan var, bir kısmı sadece sağ parti olduğu için, bir kısmı başka seçenek göremediği (ya da gösterilmediği) için, bir kısmı çıkar için, bir kısmı da rte aşkı için (hayranlık değil bu) vs. ben büyük bir çoğunluğunun medya kaynaklı olduğunu düşünüyorum. birileri başka bir şey isterse o partiyi başa geçirebilirler mesela, ama akp medyanın gücünü görüp büyük önlemler aldı tabi. (bkz: havuz medyası)

bu tür insanlar da uzunca bir süre akp medyasını okuyorlar, bağlanıyorlar ve diğerlerinin söylediklerini inkar ediyorlar. yalnız bu akplilere özgü bir davranış değil ne yazık ki, diğer partilerde de büyük çoğunluk bu şekilde ne yazık ki.

not: oy vermeyeceğim.
  • omer haybo  (25.10.15 11:21:45) 
evet 7/24 sozcu okuyarak sen çok bilgili oluyorsun diğer herkes cahil. hepimiz en kısa zamanda sözcü okumaya başlayarak bu körlükten kurtulmalıyız bence de.


  • tescillimarka  (25.10.15 11:24:00) 
annem gayet adamı akıllı buluyor ama kati suretle oy vermeceğini söylüyor ve eminim de oy vermeyeceğine. hitabeti çok güçlü sen de karşısında olsan seni de kendi safına çeker beni de çeker diyo tamam haklı olabilir ama o kadar kan dökülürken sırf 400 vekil uğruna, sarayın kaç paraya mal olduğu kaç para aylık gideri olduğu, büyük kısmının vergilerimizle ödendiğini bilmeyen yok ama 4 s kuralı hala devam ediyor herhalde. gerçekten ülke yaşanmaz hale geldi dün bornovada merkezdeydim yanılmıyorsam doğu perinçek konuşacaktı barikatlar falan vardı kalabalıktı etraf biraz o ortamda kardeşimle annemi nasıl kaçıracağımı bilemedim hani bomba patlar vs diye. ben bu korku ile yaşamak istemiyorum. kimse istemiyor ama neden çift şeritli duble yol yapan akp? diyorum yol yaptı cevabı alıyorum.


  • indescribable  (25.10.15 11:39:53) 
İstediğin şekilde yazar çizersin. Yapamazsın demedim zaten.

Yazdığın zor okunuyor dedim sadece.

Türkçeci modunu falan da bırakmam. Bu mecrada istediğim gibi takılırım.
  • himmet dayi  (25.10.15 11:44:50) 
angelus+1. liderliğini tüm dünya kabul etmiş savı akpci medya tarafından pompalanan bir şey değil mi? evet. peki bunun gerçeklikte sıfır payı olmasını bilmiyor muyuz? evet. peki bu insanlar bunu nasıl göremiyor...

kimse kusura bakmasın bu çomarlıktan başka bir şey değil.

@tescillimarka sözcü okuyunca bilgili olunmuyor, zaten o görüşleri benimsediğin için sözcü alıyorsun. ama sözcünün de yanlışlarını göremiyorsa bir insan onun da çok farkı kalmıyor.

edit:sözcüyü de sevmiyorum bu arada.
  • okuyucu olmak da iyi be  (25.10.15 12:09:05 ~ 12:09:56) 
Kisacasi AKP'liler Turkiye'nin gerisini Escinsel, Fasist, Ahlaksiz, Alevi, Ermeni, Kurt, Laik, Paralelci, Terorist olarak goruyor. AKP'li olmayan da tum AKP'lileri cahil, dinci, cikarci...olarak goruyor. Her partinin buyuk bir cahil kitlesi oldugu cok acik ama egitim orani arttikca AKP'ye verilen oy da dusuyor gorebildigim kadariyla.


  • Traveller  (25.10.15 12:27:10) 
Abi ben akp'li bir insanla anlaşamıyorum. Konuşurken bile sanki farklı boyutlardayız,genelde samimi olmadığım insanlarla siyaset konuşmam, tarzım değil, lüzumsuz bulurum. Ama adam ben ona hiçbir siyasi baski/yönlendirme yapmadığım halde üstüne üstüne gelip bana sığ rte propagandası yapıyor. Birak siyaseti güncel bir olay üzerinde konuşurken bile kadını aşağılıyor, onun orada ne işi vardı, iyi olmuş öldüğü noktasına geliyor.

Zamanla temasım azaldı bu tüp insanlarla. Tercih değil ama gidişat böyle oluyor. Ağır apolitik olmayan ortalama muhalif bir insanın akp'li birisine tahammül edeceğini sanmıyorum.
  • doxanikee  (25.10.15 13:19:29) 
Soruna tam cevap oldu mu bilemedim ama Edit de yapamıyorum kusura bakma.


  • doxanikee  (25.10.15 13:20:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.