[]

kedili ev kokar iddiasi

Minik bir kedi sahiplenmeye karar verdik, gunlerdir bunun heyecanıyla yatip kalkiyorum diyebilirim. Gel gelelim bugun 'kedili ev kokar, her tarafta kedi tuy birakir, 3 ay sonra aglarsin, kedi demek pislik demek, kimse eve gelmek istemez' gibi sacma sapan tepkiler aldim. Moralim bozuldu.

Turk milletinde neden hayvan olan ev pis olur algisi var? Kedim var diye benim evim pis mi olacak illa? Kedi sahipleri, sizin evleriniz kokuyor mu? O kadar üzüldüm ki bu tepkilere oturup aglayacagim neredeyse.


 
2 kedim ve 1 köpeğim var ve diyebilirim ki kedilerim benim diyen insandan daha temizler ve mis gibi kokuyorlar, hayvanın ağzı bile çok güzel kokuyor gidip gidip öpüyorum dudağından :f Ve kediler, köpeğime kıyasla resmen hiç tüy dökmüyor ancak tüy tutan kıyafet giyersem "aa bunlar da tüy döküyormuş" diyorum.

Özetle, kediler kokmaz ve temizlerdir, nispeten az tüy dökerler. Ama köpek evet resmen kokuyor, beni de kokutuyor ona bir şey diyemeyeceğim.
  • yahveyire  (24.10.15 20:20:15) 
çocukluğumda, yengemlerin evine sık sık giderdik. beyle kocaman villaları vardı. üç katlıydı. bahçesi mahçesi o biçim. 3-4 tane kedileri vardı ve ev kokuyordu. ağır veya çirkin bir koku değildi ama farklıydı, net bir şekilde kedi kokuyordu. "hayvan olan ev pistir" demek doğru değil. hayvan temiz olduktan, sağa sola affedersin sıçmadıktan sonra niye kötü koksun? ama o ev hangar gibi olmasına ve yengem de gayet titiz/temiz birisi olmasına rağmen kedi kokuyordu bildiğin.

ikinci olarak, bir sene boyunca, üçüncü ev arkadaşı olarak üç kedili bir evde kaldım. o evde de kedilerin takıldığı, arkadaşın odası kokuyordu. dediğim gibi bu çiş, kaka, pislik türü bir koku değildi ama odaya girdiğinde ortamın daha farklı olduğunu fark ediyordun yani.

üstelik ben kendim sağa sola işeyip sıçan biriyim, buna rağmen ben o kokuyu duyabiliyorsam kedi kokutuyordur.
  • der meister  (24.10.15 20:29:04 ~ 20:29:37) 
doğrudur, kedili ev kokar.


  • [silinmiş]  (24.10.15 20:31:05) 
bakimi yapilmayan, kumu temizlenmeyen kedili ev kokar.
kisirlastirilmamis erkek kediler de kokutuyo evi.
onun disinda kokmaz.

ne aglamasi kizim sacmalama yahu.
millete laf ettirmesene sen de :D
  • chaotic good  (24.10.15 20:34:38 ~ 20:43:40) 
Herkes kokar deyince acaba ben mi alıştım da almıyorum dedim de bundan 1 sene öncesine kadar kedim yoktu ve arkadaşımın kedisi vardı bir tane tekir, resmen o ev dünyanın en temiz eviydi, koku falan yoktu.

Herhangi bir sağlık problemi yoksa kedi kokmaz, çok eminim. chaotic good +1
  • yahveyire  (24.10.15 20:38:44 ~ 20:40:00) 
gittiğim kedili evler gayet dağınıktılar hep. kedi dağıtır etrafı onun dağınıklığı kadar sahiplerinin de dağınıklıkları var. her tarafa tüy bırakır evet doğru. ayrıca kedinin kumunu değiştirmezsen, kedinin maması konusuna dikkat etmezsen kokar tabii. gaz çıkarması, ağzının kokması vs. de var.

yalnız bunlar neden moralini bozsun ki? bunları bilerek al kediyi. o dağıttıkça arkasından toplayacaksan, kumuna yemine dikkat edeceksen, rulosu vs. ile de tüyleri toplayacaksan moralin bozulmasın.
  • nawar  (24.10.15 20:39:03) 
chaotic + 1

kedinin kumunu temizlemezler, su kabını her gün yıkamazlar kediyi de habire tek odaya kapatıp odayı havalandırmazlar, evde temizlikten eser yoktur ama sonra da kedili ev kokar diye ağlarlar genelde.

benim kedi teras katında full balkonda geziniyor, kapılar hep açık. açamıyorsan sineklike taktırabilirsin.

evin kokması bakan kişinin pisliğinden kaynaklanıyor diyebiliriz.
  • neferkitty  (24.10.15 20:43:01 ~ 20:54:56) 
beğendiğiniz yavru benden güzel kokuyor. ha dersen "kaka" diye, evet, herhangi birimizin kakası yasemin veya leylak kokmadığına göre onlara da anlayış göstermek gerekir.

sevgilin en akıllısını seçmiş bu arada, tebrik ediyorum.
  • devorgilla the gunslinger  (24.10.15 20:43:28) 
Kedi kokmaz ama kedi boku ve kumu fena kokar. Kedi dışkısını bıraktığı an alman gerek kumundan. Diğer türlü oluşacak kokuları az çok tahmin edersin. Kediler minik sevimli hayvanlar ama bir malzeme bırakıyorlar aklın çıkacak :)

Kedisi ishal olup kumu hariç her yere bok bulaştıran bakıcısı bildirdi.
  • seni sevenleri bir kere uzdun  (24.10.15 20:52:07) 
ek olarak 'cahillik' faktörünü de eklemek istiyorum.

'hayvan giren eve melek girmez' , 'hayvan dokunursa abdest tutmaz' , birde üçüncüsü olacaktı günaha girmekle ilgili de onu tam hatırlayamadım. bu ve buna benzer şeylerde o algıyı yaratıyor.
  • air  (24.10.15 20:52:44 ~ 20:53:14) 
iyi bir kum kabı, iyi kum, kakaları her gün atıp, kumu havalandırmak önemli. güzel de bir oda spreyi
he bir de bazı mamaların kokusu ağır, ona da dikkat edilebilir. onun dışında kedinin kendisi kokmaz eve de koku bırakmaz. geğirmeye de koptum yani ajhdskaj

tüy meselesi de kedinin cinsine göre değişiyor tabii ama aşırı sıkıntılı bir durum değil bence.
  • red g  (24.10.15 20:57:34) 
evimizde farklı dönemlerde hasta kediler baktığımız oldu. hiç koku problemi yaşamadık. her gün havalandırıp kumunu temizliyorduk.


  • nice tnetennba  (24.10.15 21:00:02) 
nasıl pis insanın evi pisse kedili pis insanın evi de pis oluyor. benim evimde kedi yok ama kedisi olan arkadaşlarım var evleri çiçek, temizlik malzemesi, oda parfümü kokuyor.(kediden öncede öyleydi)
çok tüy doktüğü doğru onuniçin sık sık kediyi tarıyorlar, yapışkanlı temizlik şeyleriyle tuylu eşyaları sürekli temizliyorlar. etrafta kedi tüyü olmuyor.

kedi kumu demişler evet o çok önemli temizlemezsen pis kokar.
  • kuzey li  (24.10.15 21:07:51 ~ 21:08:56) 
kedim var ve evet kokuyor. kullanmadığımız bir banyoyu kullanıyor ve iyi ki orası var yoksa çekilmez olurmuş. feci de tüy döküyor, taradığım halde koyu renkli her şeyin üzerinde tüyleri var.

eşimin ailesinin 2 kedisi var, 2si de erkek. onlar bizimkinden daha kötü kokuyor. kedilerin tuvaletlerini koydukları yere yakınlaşmak bile istemiorum ama sanırım onlar o kokuyu almıyorlar çünkü hiç rahatsız olmuyorlar. ayıp olmaması için belli etmemeye çalışarak nefesimi tutup geçiyorum oradan.

edit: kendileri pistir diyenler gelmiş yine. evimiz sık sık düzenli temizleniyor ve kedinin bakımını ihmal etmiyorum. yine de ko-ku-yor. o tüy temizleme bantlarını kullanıyorum yine her yer tüy. her şeyi ısırıyorlar ve tırmıklıyorlar ayrıca, kitaplarımın kenarları, halıların köşeleri hep kedimizden izlerle dolu. kedi alıcaksan bunu düşünerek al.
  • sayns  (24.10.15 21:31:03 ~ 21:37:46) 
kokuyor. tuvaletini hemen temizleriz buna rağmen kokusu yerleşti özellike çok zaman geçirdiği odaya


  • tirt star  (24.10.15 21:44:33) 
hayvanların da bizim ten kokumuz gibi kokuları kendilerine has ama bu ev kokutacak kadar değil. cevapları okudum, titiz ev sahiplerinin kokan hayvanlarından bahsedilmiş. titiz insanların hayvanları daha çok kokuyor, özellikle köpekleri. çünkü hayvanı sürekli şampuanla yıkayıp, pudralayıp (kuru şampuan), parfümlüyorlar. hayvanın derisini mahvediyorlar. evime geçici bir sürü kedi gelip gidiyor. parazit ilacı verilen ve düzenli beslenen kedinin kakası ve ağzı pis kokmuyor. iç paraziti olan bir kedinin tırnak kadar kakası büyük bir odayı kokutma gücüne sahip. kapalı tuvalet ve topaklanan kum kullandığınızda sağlıklı kedinin kötü kokusu olmaz.

kazağınızda, koltuğunuzda elbet tüy bulacaksınız. bizim saçımız gibi düşünün, onlardaki tüy miktarıyla kıyaslayın. tüy toplayıcı yapışkanlı rulolarla bunu da özersiniz. evde kucakta mırlayan, ayak altında dolaşan bir kediden vazgeçmeyi gerektirecek şeyler değil bunlar.
  • madarch  (24.10.15 22:27:51) 
neden evde hayvan beslemem? sırf şu tüyleri uçuyor yiyeceğin, içeceğinin içine giriyor ya o yeterli. geçen arkadaşlarda oturuyoruz evde 2 kedi var, şarabın içinden tüy ayıklıyordum.


  • antikadimag  (24.10.15 22:32:38) 
zaten söylemişler kokmuyor diye. benim kızım kokuyor ama miiisslerr gibi kokuyor zira nerde yeni yıkanmış çamaşır, çarşaf havlu vs varsa gider üstüne yatar, o yüzden hayvan mütemadiyen yumuşatıcı kokuyor, bizimki de böyle bir cins yani.

yalnız kedinin kokmaması için 2 etken var, yukarda da belirtmişler, parazit ve mama. kaliteli mama kullanırsanız, kedinizin pisliği de kokmaz. he ne kadar kokmaz tabi her gün kumunu temizleyeceksiniz, o zaman kokmaz. topaklanan kumlardan alırsınız, kedi onun üzerine yaptığı zaman, yaptığı yer kalıp gibi kalır, kürekle atarsınız biter gider. mama değişimi yaparsanız da bir dönem felaket koku olabiliyor ama yine alıp attığınızda sıkıntı olmaz. kötü mamalar kullanan arkadaşlarım var, kedilerine el süremiyorum elimden o koku geçmiyor diye. yani kaliteli mama önemli.

tüy konusunda haklılar yalnız. bizimki o kadar iyi besleniyor, ilgileniliyor, taranıyor ediliyor ama her yerimiz tüy. beyaz bir de, siyah kıyafetlerimiz felaket. tabi bunda yeni yıkanır yıkanmaz gidip bizimkinin üstüne yatmasının da etkisi var. hele de mevsim geçişlerinde tüy değişimi de olduğundan o zamanlar ekstra bir döküyor. he napıyoruz, çamaşır kurutma makinesi aldık, o filtresinde bütün tüyleri topluyor. elektrik süpürgemiz turbo başlıklı, ucunda gırgır gibi bişey var döne döne evdeki tüyleri de topluyoruz. bir de kadife eldivenimiz var o eldivenle de koltuktur sandalyedir onları topluyoruz. öyle "tüy içinde" yaşamıyoruz, ama hayatımızda bir miktar tüy var yani. en kötü koli bandını elinize terstan sararsınız, cırt cırt temizleyiverirsiniz tüy olan yerleri, çok zor değil.

perdelerin anasını ağlattı yalnız bizim kız tırnaklaya tırnaklaya, onu belirteyim. koltuklarda da çeşitli denemeleri var. feda olsun kuzumm benim, onun ömrü benden hızlı geçiyor diye üzülüyorum.

kedi uğur getirir derlerdi de çok sallamazdım. benim kedimin eve gelişiyle hayatım değişti gerçekten, inanılmaz birşey. ya da bütün stresimi mi aldı ondan ben pozitif olunc mı birşeyler değişti bilemiyorum. hele de yavru kedi, allahım, keşke benimki de arada yavruluğa dönse.

hiç üzülmeyin ayrıca, gelmek istemeyen de gelmesin evinize.
  • physcos physcos  (25.10.15 01:30:54) 
Kedi pislik demek ne demek yahu, bunu kedi cahili biri söyler ancak. Kedi zımpara gibi diliyle kendini devamlı olarak temizliyor; fabrika ayarları öyle yani, sen öğretmiyorsun. :) Benim evim kokmuyor. Kum kabı kapalı, her gün de temizliyorum. Maması suyu da hep taze.

Tüy oluyor sadece, o olmasın diye de her gün taramak gerekiyor. Ha yine de oluyor bazen. Evi süpürme sıklığını arttırınca o sorun da çözülüyor. Kedi bakılması en zahmetsiz hayvan. Günün çoğunda uyuyor. Kakasını, çişini kuma yapıyor bir sağlık problemi yoksa. Duygusal ihtiyaçları bakımından sorumluluğu yüksek, o da olsun zaten, oyuncak değil ki; arkadaş, çocuk, bazen de battaniye. :)

Küçük çocuğun bezine, lazımlığa kaka yapınca temizlemezsen o da kokar mesela; o zaman çocuklu ev kokar da diyebiliriz. :) Olur mu böyle saçmalık.
  • whimsical  (25.10.15 02:17:07 ~ 03:26:36) 
hayvanı kendi yediğin yemeklerle besler ve kum temizliğine de dikkat etmezsen doğrudur, çok pis kokar. ancak güzel bir kuru mamayla besler, koku tutma özelliği yüksek kaliteli bir kum kullanırsan büyük ölçüde koku işinin üstesinden gelirsin. ha buna rağmen yine de kediye has bir koku vardır ve o eve siner, buna bir çözüm yok. sen rahatlıkla alışırsın o kokuya ama dışarıdan gelenleri ilk etapta rahatsız edebilir.


  • karasin  (25.10.15 03:44:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.