[]

motorcular sorum size..

şimdi benim istanbul içi(iki yakada da) birçok git gel meselelerim oluyor..zaman zamanda istanbul-çorlu istanbul-gebze gibi 90-100km'lik yollarım oluyor gün içinde.. ben bu tipte bir seyahat planı olan bir insan için motorsiklet ne kadar mantıklı? motorlar cidden gün içinde kullanılabilecek kadar konforlu mu? yoksa 'hava güzel ve hafta sonu motorla bi 200km yapıp geleyim' mantığında mı motorcular? bilmediğimden soruyorum. diğer sorularım,

ihtiyacım olan tek şey konfor hız ivmelenme benim için hiç önemli değil.. rahat olsun yormasın beni. bunun için özel bir klasman var mı? bu tip motor senin ihtiyacın diyebileceğiniz ir model var mı?

1-karda, kışta, yağmurda motorun tutuşu nasıl? sırtımızda çanta veya hafif yükler varsa (5-10 kg) motor sorun çıkartıyor mu?

2-motorcuların giydiği o özel giysileri her zaman giymek durumunda mıyız? (kask hariç) toplantıdan toplantıya motorla gidebiliyor musunuz? yoruyor mu motor sizi?

3-bu motorlar ne kadar yakıyor..? normal bir dizel araçtan çok yakar mı km başına?

4-İstanbul trafiği (köprü, anayollar, arayollar vs) nasıl bir motor sürücüsü için?

şimdilik bunlar aklıma gelenler..

 
rahatlik senin icin cok onemli ise karda kista mundar olursun vazgec derim.
o ozel giysileri giymezsen oyle bi soguk alirsin ki aman diyim.
kazada belada da beyninin pekmezi akar.
dizel aractan cok yakmaz
ist. trafigi motorlu suruculer icin b.k gibi
  • chaotic good  (24.10.15 19:05:15 ~ 19:13:52) 
1) yağmurda vs kullan sorun olmaz ama karda motosiklet yok.
2) +18 +18 +18 iğrençli fotolar www.google.com.tr
3) dizelden az
4) allah kahretsin.
  • okumayi sevmeyen okur  (24.10.15 19:12:39) 
dostum 2. maddeye baktım bence sen hiç bulaşma bu işlere. motor kullanan adamlara sorarsan muhtemelen sana kas ve ceket aldın mı tamamdır başka şeye gerek olmaz diyecekler :) bunlara da inanacakmışsın gibi bi his var içimde çünkü bunu duymak için yazmışsın :)


  • ergenpezeveng  (24.10.15 19:19:10) 
yok ikinci maddede şunu dedim..atıyorum gün içinde 4 farklı yere uğramam gerekli..korumaları tak çıkar tak çıkar zor mu demek istedim..çünkü bildiğim kadarı ile çeket var kolluklar var dizlik var vs..


  • dedim dedim de kime dedim  (24.10.15 19:26:40) 
abi toplantidan toplantiya hadi giymedin onlari, kaza gecirdin, ne olacak koruman olmadan?
her zaman takacaksin evet.
cok da dert degil ama is kiyafeti ile nasil olur bilmiyorum kirisik burusuk isleri.
is kiyafetini goturup orada giyerdim ben olsam.
  • chaotic good  (24.10.15 19:28:16) 
tek bir mont ile üst tarafı halledersin, giy çıkar çok dert değil, ama takım elbise ceketinin üstüne olmaz tabi, kırıştırırsın. Motosiklet pantolonu ise düz görünümlü olarak bulman kolay, illa deriler içinde veya outdoor görünümlü olmak durumunda değil.


  • okumayi sevmeyen okur  (24.10.15 19:30:23) 
o zaman tezimde doğru çıktım.. motor daha çok

'hava güzel ve hafta sonu motorla bi 200km yapıp geleyim'

kafasında işe yarayan birşey..sanırım..
  • dedim dedim de kime dedim  (24.10.15 19:31:05) 
iş için veya günlük yol için de kullanan çok insan var ama senin profiline uymuyor aynen.


  • okumayi sevmeyen okur  (24.10.15 19:40:30) 
Ben motor alacaktım güvenlik olayı için vazgeçtim. sadece ceket filan yetmiyor. Marka ve model bile çok önemli.

kask. ceket. omurilik için ayrı sırtlık (ceket takılıyor bu). eldiven. pantolon. dizlik. Kolluk. motor botu(çok önemli ayağının bilekten kırılmasını ve parmaklarını koruyor) olmadan motora binmek intihardır söyleyeyim sana. Bütün bunları görünce motor almaktan vazgeçtim.
  • ergenpezeveng  (24.10.15 19:44:14) 
Pcx 125 var. Tulum giyersen içine takım elbise giyip, toplantıya da gidersin başka yere de. Yağmurda kışta nasıl giyindiğine göre işkence tabiri değişir ki ben 365 gün motorlayım. Geçen sene karda bile sürdüm, sıkıntı yok ama riskliydi.

5-10 kilo sorun çıkartmaz.

Motor hacmine göre değişiyor yakıt tüketimi.

Küçük motorları köprüler için tavsiye etmem. Rüzgarda savrulursun. Onun dışında İstanbul'da yaşayan biri için motor, can simidi.
  • evimin paspasi  (24.10.15 19:47:17) 
ergenpezeveng aslında mont dediğim zaman dirseklik, omuz koruması ve sırt korumasını içeriyor.
Pantolon dediğim dizlikleri ve kalçanın yan tarafındaki korumaları kapsıyor. Bunların haricinde alacağın eldivenin zaten günlük kıyafetine engel bir durumu yok, o yüzden ondan bahsetmedim.
Çizme konusunda haklısın, ayak koruması çok önemli. Ama takımın altına bile giydiğinde sırıtmayacak modeller var. Herkes supertech R alacak değil ya :)
  • okumayi sevmeyen okur  (24.10.15 19:51:07) 
okumayı sevmeyen okur şimdi insanlar genelde bilmiyor adama mont kask dedin mi gidiyo 200 e kask alıyo 250 ye mont sonra ilk kazada pert oluyo. bi kere ufak bile olsa motora binince illaki bi gün kaza yapacaksın bunu bi anlamak lazım. millet 4 tekerle kontrolü kaybediyo motor daha riskli o yüzden her an sanki kaza yapacakmış gibi hazır olmak lazım. 2 mahalle öteye de gitsen bunları hep giymek gerekir kaza dediğin 1 2 saniye zaten ayağın kırıldı mı en az 6 ay hatta belki ömür boyu çekersin. bunu iyi hesaplamak lazım.

dediğin gibi kaliteli malzeme aldığın zaman hepsi içinde oluyo zaten. :)
  • ergenpezeveng  (24.10.15 19:58:37) 
ben scooter ile takım elbiseyle işe gidip geldim bir ara.

1. karda kullanılmaz. yağmurda çok daha dikkatli sürüş gerekir. sağda solda arkada yerin yoksa sırt çantası kullanacaksın mecburen. ama o bagaj alanların varsa da kaskın, dizliğin, yağmurluğun falan oraları dolduruyor, ya da yanında taşıman lazım.

2. her zaman, evet.

3. 125-150 cc bir scooter çok az yakıyor.

4. Trafik zor, kolay değil.

Arabaya göre daha tehlikeli mi, evet. Fakat tehlikesiz bir şey var mı?

Günde 100 km yol, biraz fazla. Yorucu olabilir. Motosiklet konforlu değildir araba gibi. Soğuktan, bozuk yoldan, sıkışık trafikten (kıyafetler konforsuzdur) arabaya göre çok çok daha fazla etkilenirsin.

Öte yandan daha özgür hissedersin, tıkalı trafikte daha hızlı gidersin, daha ekonomik gidersin. Sahip olmak da çok daha kolaydır ekonomik bakımdan. Park sorunun hemen hemen yoktur. VIP gibi gittiğin her yerde kapı önüne en yakın yere çekersin. 7/24 seni dilediğin ücra noktaya alır götürür, toplu taşımada da bu yoktur.

Ben seviyorum, tavsiye ederim. Al, bin, olmuyorsa keyif için binersin sadece.
  • ertalpius  (24.10.15 21:23:27 ~ 21:29:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.