[]

Ders için kitap sunumu.

Merhaba,

Bi yardım eli uzatın lütfen! Pazartesi günü bir kitap sunumu gerekiyor. Bu kitap normalde bölümümle pek de alakası olmayan, kültür ve sosyal bilimler üzerine kuramsal bir kitap. (hoca başka bir bölümden zaten) Bir haftacık sürem vardı kitabı okuyup derli toplu bir sentez yapabilmek için. Kitabı okudum bitirdim, tamam, yavaş yavaş okudum daha iyi anlamak için bir sürü not aldım falan. Ama, gel gelelim sunumu bir türlü nasıl yapacağımı bilemiyorum. Hoca özet gibi bir şey olmamasına, yazarın anlattığı fikirleri, onun kullandığı başlıklar ve sıralama ile aktarmamıza karşı. Fakat okuduğum kitap temelde 7 ana başlıktan oluşuyor ve çoğunlukla kültür alanında çalışmalar yapmış ünlü antropolog/etnologların tezlerini anlatıyor. E şimdi ben bunun neyini sentez yapayım da 3 ana başlığa indirgeyeyim; hepsi birbirinden farklı teoriler. Yazarın özellikle öne çıkardığı, sayfalar dolusu anlattığı belirli bir başlık da yok, her alt başlığa aşağı yukarı 3-4 sayfa ayırarak ilerlemiş. İster istemez özet niteliğinde oluyor sunum da. Vize ve final notu yerine geçecek sunum ve ilk ben yapıyorum ve en az 45 dakika sürmesi gerekiyor ve de fransızca tabii ki. Fikri olan, ah ah? Yardım!!!


 
böyle ödevlerde ödevi en havalı kılan şey söz konu eser biraz uzaktan bakmak olacaktır. incelediği tezleri neye göre nasıl incelediğine değinin öncelikle, yazarın görüşü ne incelediği tezlerdeki görüşler ne görüş bazlı olarak neyi ön plana çıkarmış neyi geriye atmış. onjectif mi davranmış yoksa biraz daha yanlı mı bakmış şeklinde inceleyin.
kısaca yorumunuzu katın. türkçe olsa o kadar işsizim ki sizin için yapabilirdim.

  • fosforlu cevriye  (24.10.15 16:52:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.