[]

Kombi kaç derecede yakılmalı?

Mühendisler, kombi uzmanları buraya.

evde eşimle iddialaşıyoruz. O 45 derecede yakmak gaayet yeter diyor. Bense 45 derecede anca kendini ısıtır en az 50-55 olmalı diyorum. Hatta ki 50 derecede 8 saat yanacağına 60 ta 2 saat yakalım ev bi ısınsın diyorum. "Lan kara kış mı geldi 60 ne." Diyo. (Ki burda haklı olabilir.)

Sonuç olarak şu anda istanbulda 120 m2 evde kaç derecede kombi yanmalı?

 
evinizin izolasyonuna, petek sayısına, bulunduğu kata göre değişkenlik gösterir.


  • evrimini tamamlamis hamambocegi  (24.10.15 12:54:03) 
45 yeter de artar bile.


  • gencliginde metalci dovmus hikmet amca  (24.10.15 12:58:21) 
duruma gore degisir elbet.
bence az derecede cok yakin.en az neyse onda yakin yani.

  • qavqaw  (24.10.15 13:12:57) 
60 ne yahu, 45 yeter. ayrıca 60da iki saat 50de 8 saatten iyi değildir. kısık ama sürekli yakın. evde değilken en düşük ayarda yansın eve gelinde üşürseniz azıcık arttırın.


  • kuzey li  (24.10.15 13:17:55) 
eve bir derece koyun(salona?) 20-25 derece arası falan hangisini seviyorsanız o dereceye gelene kadar deneyin. Eşiniz (kadın tarafını kastediyorum) daha çok üşüyor olabilir mesela, evin izolasyonu vs de etkiler o derece olayını.

8 saat 2 saat yakmak falan derken... İşe giderken 30-40'ta falan bırakıp(benimkinde en düşük 30du) akşam yükseltebilirsiniz mesela. Ama kapatıp açarsanız evi tekrar ısıtmak için 60 yapmanız gerekebilir evet.
  • rodriguez2  (24.10.15 13:22:10 ~ 13:22:57) 
tamamen evin izolasyonuna bağlı. bence dereceyi kısmaya uğraşmadan önce evi inceleyin. peteklerin önünde koltuk takımı vs var mı(çok yakın olmasın)? peteklerin arkasına alüminyum panellerden koyabilir misiniz? (ince sac plaka)
veya giriş kapısından soğuk hava sızıyor mu? pencerelerde hava sızıntısı var mı? balkondan ne kadar soğuk geliyor, pencereler kapılar nasıl?
kombi dışarıda ise kabin içinde mi? kombiden çıkan borular açıkta mı (kombi dışarıda ise)?
Perdeler peteklerin üzerini örtüyor mu, örtüyorsa ya perdeyi peteğin arkasına alın ya da peteklerin üzerine yerleştirilen plastik yönlendiricilerden alın.

...
  • sttc  (24.10.15 16:07:45 ~ 16:08:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.