[]

[ seçim ] Nasıl oy kullanırım ?

Seçmen kartım yok.. kayıt yaptırmadım. Ama oy kullanabiliyormuşum? Nüfus cüzdanı yeterli mi? Ayrıca nereden öğrenebilirim oy vereceğim yeri?

ysk'nın web sayfası iptal durumda.. 404 veriyo..


 
benzer bir soru soracaktım, buraya ekleyeyim:

Oy kullanacağım okulu biliyorum ama sadece bunu biliyorum. Ysk sitesi de çalışmıyor. Oy kullananlar sandık tespiti ne önerirler? boşuna gitmiş olmayalım şimdi oralara.
  • jose arcadio buendia  (22.07.07 13:17:37) 
ekşi duyuruda bir ilan vardı. yazarın birisi problem olduğu takdirde gelip kendisi bulmanız için bir sandık numarası vermişti bir kaç gün öncesine kadar baksanız bulursunuz.


  • kimlanbu  (22.07.07 13:28:22) 
seçim yasakları kapsamında siteye erişim durdurulmuş. kaynak: milliyet.


  • enola gay  (22.07.07 13:34:26) 
seçmen kaydınız yapılmamışsa oy kullanamazsınız.

yok kaydım yapıldı daha önce diyorsanız, evet nüfus cüzdanı yeterli.

komşularınıza falan bir sorun nerede kullanmışlar, aynı okula gidip listelerden isminizi arayabilirsiniz.
  • pispinti  (22.07.07 14:04:44) 
okulunuzu biliyorsanız, sandığnızı bilmiyorsanız, teker teker sandık başlarındaki isim listelerinde isminizi arayacaksınız. bir okulda taş çatlasa 10 sandık olduğunu düşünürsek, çok da zor değil.


  • paranormal  (22.07.07 14:15:00) 
ben kullandım. inanması güç ama artık ysk mı yoksa bir parti mi, ya da her kimse okulun önüne (hem de iki tane) dizüstü bilgisayar koymuş, bunlarda da sandık bilgisi var. tc kimlik no.yu söyledim, sandığımı öğrendim.


  • jose arcadio buendia  (22.07.07 15:01:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.