[]

yeni mezunlar nasil is buluyor?

Sorunum su; firmalarin cvmi incelemesini saglayamiyorum. Oturdum arastirdim sistemi niye boyle oluyo diye, filtreleme sistemleri varmis muhtemelen takiliyorum ve elenen cvler gibi benimki de aday havuzunu boyluyo. Cogu ilanda en az 1 yil tecrube istiyo benim ise yalnizca iki staj tecrubem var. Muhtemelen bu asamada eleniyorum.

Sorularim burda basliyor. Peki gercekten is hayatinda 1 senelik is tecrubenin bi faydasi var mi yani o eleman isi benden daha kolay mi ogrenecek -ki bu konuda kendime guvenirim- niye boyle bi kriter var?

Diger sorum stajlarda da adamlar cvme bakmadan eleniyorum. Yani yalnizca basvuru goruntulendi diyor ama cvye bakan yok. Sartlara bakiyorum ilanda yer alan herseyi kapsiyo cvm yani filtrelerde nasil elenebilirim anlamiyorum. hani tamam cvye bakip elerler tamam derim de bakmadan neye gore eliyolar?

Yeni mezunken nasil is buldunuz (kendi cabalarinizla) ve bulmaniz ne kadar surdu?

 
adam sana is ogretmekle zaman kaybetmek istemiyor.
sen isi ogrenene kadar bir kac ay boyunca bir ise yaramayacaksin ve sana para verecek, bunu istemiyor.

is bulanlar torpille, iyi yerde staj yapmayla buluyor diye dusunuyorum.
cogu da az bi paraya kanaat etmek zorunda zaten ise baslarken.
  • chaotic good  (23.10.15 16:17:04) 
filtreliyorlar.
boğaziçi odtü itü bilkent vs.
yabancı dil tecrübe vs.
  • cenkertem.afc  (23.10.15 16:22:11) 
önce 15 gün sürdü o girdiğim işe sadece ingilizce bildiğim için girmiştim
2 ay sonra istifa ettim sonra 5 ay sürdü onu da daha önce staj yaptığım yer aradı öyle girdim.

Benim fazla tanıdığım yoktur, şansım da yoktur zaten :) Stajlarımı iyi yerlerde yaptım iyi insanlarla tanıştım mezun oldum iş arıyorum dediğim de sürekli bir şeyler çıkardılar sağolsunlar.

diğer seçenek ise işte yeni mezun alımları sınavlar falan.

ben de hep bunu düşünüyordum ama kimse tanımadığı insanı almayı tercih etmiyor bu nedenle çalıştığı yeri tanıyan veya müdürünü tanıdığı yerlerden almayı tercih ediyor.
  • croswell  (23.10.15 16:24:58) 
bende yeni mezun sayılırım. tek dersten okulum yarım dönem uzadı. bir kaç kurumsal olmayan firmaya iş başvurusu yaptım ama takmadılar bile beni. askerlik, tecrübe gibi kriterler gerçekten etkiliyor. benle beraber okuyan arkadaşım askerlikten muaf olduğu için işe girebildi mesela.


  • bigcaptain  (23.10.15 16:27:05) 
Yeni mezunsan internetle sakın vakit kaybetme tanıdıkları devreye sok bi şekilde bir yere kapağı atmaya bak.


  • Pepee  (23.10.15 16:31:45) 
ya çok kaliteli bir okuldan mezun olacaksın ya da tanıdığın olacak. misal benim e-5 kenarı üniversitelerden mezun arkadaşlarım var adamlar mezun olur olmaz, türkiye'nin en büyük şirketlerine kapağı attılar. babanın nüfuzu varsa iş bulmak çok kolay bu ülkede.


  • efreet sultan  (23.10.15 16:48:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.