[]

Kedimi Kısırlaştıracağım. Hormon İğnesi Hakkında Bir Sorum Var.

herkese merhaba,
13 aylık siyam kedim (dişi)
ağustos ayından bu zamana kadar toplam 5 adet kızgınlık geçirdi.
kızgınlığı 5 gün sürüyor, araya 15 gün giriyor ve tekrar kızışıyor.
neden bu kadar bekledin diye soracak olursanız sağlık problemleri nedeniyle bu zamana kadar ertelemem gerekti.
konuya dönecek olursam, kedim şuan 5. kızışmasında 3. günü bugün.
en geç pazar gününe kadar biter. sonrasında kısırlaştırma operasyonu geçirecek.

benim esas sorum şu:
veterinerimiz kızışma bittikten sonra 3. günü getirin kısırlaştıralım dedi.
ama başka bir veteriner arkadaşımız da yarım doz hormon iğnesi vurdurun, hormon seviyeleri düşsün yeterince, ama bu hormon iğnesini yaptırmazsanız ve kısırlaştırma operasyonu geçirirse psikolojisi bozulabilir dedi. sonrasında çok üzülürsünüz dedi. bu iğnelerin ne kadar zararlı olduğunu daha önceden duydum ve kesinlikle yaptırmak istemiyorum.

sizce kızışma bittikten sonra 3 gün beklemek yeterli mi ameliyat için?
hormon iğnesi (yarım doz) gerçekten gerekli mi?

veteriner arkadaşlardan, konu hakkında tecrübesi olanlardan yardımlarını bekliyorum. çok kararsız kaldım.

 
3 gün yeterli hatta geçirmeden hemen yaptır bence. hormon iğnesine ne gerek var anlamadım, benimkine öyle bir iğne yaptırmadım, hiç öyle bir şey de duymadım. yabancı kaynakları biraz araştır istersen.


  • tiny penny  (23.10.15 15:34:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.